Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
873
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hangi Yazıcıyı Almalıyım ?
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çoğu arkadaş gibi bende pek yazıcı işinden anlamıyorum.İnkjet nedir lazer nedir açıkcası pek bi bilgim yok.Çıktı kalitesi çok önemli değil benim için.Sadece özellikle tarayıcı içermesi ve çok çıktı alacağım için ( genellikle bunlar renksiz olacaktır ) Kartuş & Toner durumunun pek masraflı olmaması gerekmekte.Bütçe olarak 100-150 gibi bişey düşünüyorum ancak şunda kartuş vb. durumlar çok makul diyen olursa 200-250yide görebilirim.Önerecek arkadaşlar yazıcının yanında kartuş olayını nasıl ve ne kadara tedarik edebileceğimi yazarlarsa sevinirim.

EDİT : ayrıca bitmeyen kartuş muhabbetini okudum bir kaç yerde onuda pek anlamadım.O olayıda bir arkadaş açıklarsa çok sevinirim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turqualityonce -- 10 Mayıs 2014; 3:41:06 >

M
10 yıl
Er

Ben bitmeyen kartus sitemini cok arastirdim. O mekanizmanin amacı kartuslari her seferinde ( bittiginde) söküp doldurmak yerine sen tankları dolduruyosun yazıcı kendi cekiyor. Ve boylece olaşabilecek muhtemel yazici hatalarindan ve hatali dolumlardan kaçabiliyosun. Eğer renkli yazici kullaniyosan sana Canin e 514 u önerebilirim ( bitmeyen kartus sistemli). Kendimde kullaniyorum suana kadar aldldigimdan beri hic doldurmadim ve tanklar anca yariya indi 3000 e yakin cikti aldim. Lazer konusunda benimde bi fikrim yok . Hic kullanmadim. Ama renklileri baya pahali. 500 tl civarinda. Eger canonu alcaksan bitmeyenkartus.com veya biri beni bitirsin gibi sitelerden alabilirsin. ( kusura bakma telden yazdigim icin ç leri ğ leri felan yapmak baya zaman aliyo)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

Canon e 514 te 229 tl ydi en son baktigimda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz07 -- 11 Mayıs 2014; 11:11:22 >

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bu bitmeyen kartuş özellikli yazıcıları diğer elektronik marketlerden alamıyor muyuz ? onlar bu tarz ürün satmıyor mu ? örneğin senin tavsiye ettiğin e514


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muaz07
K
10 yıl
Teğmen

Bitmeyen kartuş montajı yapıldığında yazıcınız marka garantisinin dışında kaldığından elektronik marketler bu şekilde satış gerçekleştirmezler. Genelde montajın yapıldığı firma tarafından satışa sunulurlar. Eğer çok fazla çıktı almayacaksanız tanklı sistem fazlalık olabilir. Ben de montajlı alacaktım sonradan vazgeçtim fazla çıktı almayacağım için. Şırınga ile dikkatlice dolumu yapıyorum. Şimdilik sıkıntı yok. İleride ne olur bilemem..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

hangi ürünü kullanıyorsun ve şırıngalı olay çok iyimiş gerekirse bende yaparım.acaba şırınga ucunu soktuğun yerin bi fotosunu atarmısın mümkünse


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @blauzahn
K
10 yıl
Teğmen

e514 yazıcı ve photoink mürekkep kullanıyorum. mürekkep delikleri için foto şimdi atamam ancak dolum yaparken atabilirim ama anlatayım. mürekkep etiketini kaldırınca renkli mürekkep için konuşuyorum; 3 tane hafif çukur içinde küçük delik olan yer göreceksiniz. o delikleri vidyolarda matkap ucu ile deliyorlar ama ben öyle yapmadım. inceden başlayarak kalına doğru 3 adet iğne ile genişlettim. sonra şırınga iğnesi ile dolum yaptım etiketi geri kapattım. deliklerin hangi renge ait olduğunu internette buldum; iki delik aşağıda tek delik yukarıda kalınca sol alt mavi, sağ alt sarı üst delik ise kırmızıya ait oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

arkadaşında dediği gibi eğer haftalık ortalama 100 üstü çıktı almayacaksanız (ki bi ev kullanıcısı pek bu sayıyı aşamaz) kendiniz evde dolum yapabilirsiniz. Ben hem fazla çıktı aldığımdan sürekli olarak tak çıkar yapmak hem kartuşlara zarar verebilir, hemde sıkıcı bir durum haline geliyor. Kartuşları tak çıkart yapınca eski yazıcım (Canon mp270) hata veriyordu 1 gün siyah beyaz yazdırmıyordu sorunu bende anlayamamıştım yarın çıktı veriyordu, kartuşları bozuluncada bitmeyen kartuş sistemini duydum ve gerçekten mantıklı. Dediğim gibi eğer çok çıktı almicaksan kendin dikkatli bir şekilde dolum yapabilirsin.
Tanksız orjinal sistemler 170 tl civarında teknosa gibi sitelerde, seçim senin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

fazla çıktı almayacağım.en mantıklısı galiba tanksız olanı almak.ama kendim doldurmam için ise yöntemini bilmem gerekicek sanırım.kendim doldurma işlemim hepsinde işe yarar mı yoksa yaramaz mı bu konu hakkındada pek bir bilgim yok ? Ya kendim doldurmalık alıcam.yada kartuşu ucuz olanı seçip ucuzken 2-3 fazladan kartuş alıp 1-2 yılımı garantilicem.ama ilki daha cazip geliyor tabi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

kartuşu ucuz olan Hp deskjet 1515 i önerebilirim sihayı 24 tl renklisi 21 tl. Ancak oldukça tecrübeli ve dikkatli olmalısın hpler dolumda genelde sorun çıkartıyomuş, kullanmadığım için tam olarak birşey diyemem. Ama canon doldurmak oldukça basit. Doldurduktan sonra hata veriyor iptal etme ( kırmızı üçgen (yazıcının üstünde düğme olarak)) 5 sn basılı tutuyorsun oldukçada fazla doldurabilirsin. ben eski yazıcımda 15 defa doldurmuşumdur( Canon mp270). Sorun cıkmaz diye tahmin ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

Eğer dolum yapıcaksan sana yardım edebilirim. Bu konuda tecrübem var. Unutma belirli bi doldurmadan sonra kartuşun kafası tıkanır, yenisini almak zorunda kalırısın. e 514 ün 2 kartuşu 100 tl felan. ben çok düşündüm hp 4-5 kere doldursan 2 seti gene 100 tl eder. Hp kullanmadığım için çıktı kalitesini, kartuşların ömrünün nekadar olduğunu bilen biri yazarsa memnun olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bu önerdiğin hp çok iyimiş ya.baya ucuz kartuşuda.içinde bi tane full gelir herhalde.baktım 360 sayfa çıktı veriyormuş sanırım.2 tanede yedek alsam 50ye 200 tlye geliyor.beni baya götürür yaklaşık 1080 sayfa.200 tlye mal edebip 1080 sayfadan fazla çıktı alabileceğim başka makine bilen varsa yazarsa sevinirim ayrıca.

edit; dolum işine girermiyim bu makineyi yada muadili bi makineyi alırsam bilmiyorum açıkcası.10 tlye mürekkep alıcağıma ( ne kadar piyasası hiç bilmiyorum salladım şuan ) gider 24 tlye kartuş alırım daha iyi.aşırı çıktı alan biri değilim ama alıcakken de tasarruflu bişey almakta fayda var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turqualityonce -- 13 Mayıs 2014; 0:16:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Teğmen

10 tl ye aldığın mürekkep ile ortalama 3000 sayfa baskı alırsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

aslında doğru diyorsun dostum , doldurmayı öğrenmekte fayda var.O 24 tl'lik kartuşun doldurulma yolu ile ilgili video bilen varsa çok iyi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sinefun01
S
10 yıl
Teğmen

aşırı bir çıktı işin olmayacak ise, al bir epson L110, yanında gelen mürekkepler ile zaten 5000 sayfa civarı çıktı alırsın. Kartuş bazında hesap yapınca çok ideal bir yazıcı.




Bu mesajda bahsedilenler: @himes42
S
10 yıl
Onbaşı

Epson yazıcıları tavsiye ederim. Yazıcının yanında tankı var. içerisine mürekkep dolduruyorsun. toplam 4 adet mürekkep yeri var. 4 renk dolduruyorsun. Mürekkebin 1 adeti piyasada 25-30 tl civarında satılıyor. Ortalama 4000 sayfa yazıyor. Renkli çıktısıda çok harika tavsiye ederim. L-110 VEYA L-200 almanı tavsiye ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muaz07
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

fiyatlarına baktımda epsonların fiyatları benim bütçemden çok daha fazla.1000 sayfa çıktı vericek 200 tlyi aşmıyacak makineyi alıcam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Teğmen

Canon e514'ün kartuşları hp 1515'in kartuşlarından iki kat daha fazla çıktı veriyor. Fiyat olarakta iki kat daha fazla. Bunu da göz önünde bulundurun. Kartuş fiyatı ucuz ama çıktı sayısı az.

Canon CL-94 Renkli 400 sayfa PG-84 800 SB sayfa çıktı kapasiteli. CL-94 - 37,43 TL (Tekzen), PG-84 44,18 TL (İncehesap)

HP 650 Renkli 200 sayfa, HP 650 SB 360 sayfa kapasiteli. HP 650 Renkli 19,78 (e-Sepet), HP650 SB 22,45 TL (Netreyonum)

Buradan yola çıkarak hangisi daha mantıklı öyle karar verin derim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Binbaşı

Brother H-1111 aldım fiyatıda uygun mono laser yazıcı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.