Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1371
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hangi Lastik boyutu ve Jantlari Almaliyim (VW Touran)
E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaslar,

2006 Model VW Touran aracim var ve üzerinde 195 / 65 / R15 91T ölcüleri var.

Ben Jantlar ile birlikte dört mevsim yeni lastik almak istiyorum. Misal ben gidip 205/ 55 / R16 91V bir lastik takabilir miyim acaba ? Orjinalin disinda bir lastik boyutu kullanirsak avantaj ve dezavantajlari ne olur. Bilgi verebiirseniz cok sevinirim.



E
7 yıl
Binbaşı

Lastiğin toplam çapı çok büyümüyor anlattığınız durumda. 15 inç jantın üzerine 65 yanak lastik ile 16 inç jantın üzerine 55 yanak 2-3 santimlik bir çap büyümesi yapar ki neredeyse her araç bunu tolere edebilir.


Jant büyüyüp yanak daralırsa yol tutuş iyileşir, araba sertleşir, konfor düşer. Siz bir inçlik bir değişim yapacağınız için çok da kaydadeğer bir fark olmaz.

Sizin verdiğiniz ölçülerdeki 195'in 205'e çıkacak olması da yere basan alanın en bakımından bir santim genişleyeceğini bildiriyor. Bu bir santimlik fark tutunmayı artırır ve biraz da yakıtı artırır. Yine burada da fark sadece bir santimetre olacağından kaydadeğer bir fark olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 28 Aralık 2016; 21:28:55 >

E
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cevabin icin tesekkürler, mantikli olan, fabrika cikisi olan lastigi almak galiba.




Bu mesajda bahsedilenler: @egelidost
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.