Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2293
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gunes enerjisi ve kombi ayni anda çalışan isitma sistemi?
P
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Olay su. Turkiyenin yarisindan fazlasi gunesli gun sayisi fazla olan iller. İc anadoludayim ve kış aylarinin en az yarisi güneşli gün. Subat ayindan beri 1000 tl dogalgaz faturasida odedigimi dusunursek problemi tanimlamis oluruz.

Hipotez ise evde kapali devre calisan kombi sistemine ilk etapta manuel vanali yine kapali devre gunes enerjisi petegi eklemek. Kombi yerine kapanip acilan vanalar ile disari konumlandirilmis gunes enerjisi petegi isitma saglayacak. Yeni gunes enerjisi petekleri az bir gunesle suyu 80c ye cikara biliyor.

Peki sorunum nedir dersek. Ayni kalorifer peteklerini kullanip vana ile diger sistemi aktif edecegimden basinc sorunlari yaşayacağım. Normalde 1.5bar olan kombili sistemimle ayni barda gunes enerji sistemini nasil kuracağımi cozemiyorum. Birde su devirdayimi icin gubes enerji petegine su motoru baglayacagim. Gunes enerji sistemine ne gibi parcalar eklemem gerekecek isin uzmanina sormak istedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yarbay

Kullanım suyu için olsa sisteme boyler, pano ve küçük bir sirkülasyon pompası ilavesiyle çözüm üretilirdi. Radyatör ısıtması için uygun bir kollektör sistemi kurulabilir mi, düşünmek lazım. Kurulsa efektif çalışır mı o da soru işareti. Bu şekilde çalışan paket sistem kombiler de var, wolf csz diye aratabilirsiniz google'da.



S
5 yıl
Yüzbaşı

Evet bence de süper olur kapalı devre güneş paneli harika bir düşünce
Kombi firmasına mesaj attım olmaz dediler
Güneş enerjisi firmaları olur dediler.
Aklı başında bir mühendis lazım güreşi kolay



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Evet bence de süper olur kapalı devre güneş paneli harika bir düşünce
Kombi firmasına mesaj attım olmaz dediler
Güneş enerjisi firmaları olur dediler.
Aklı başında bir mühendis lazım güreşi kolay
Bence çok rahat olur.
takılacak motor debiyi sağlayacak yani kapalı devre olduğu için basınçla motorun alakası yok.
Basınç işini kombiler bir gaz odacığı ile sağlıyor (benim tamirci kurcalerken gördüğüm kadarıyla) Bu gaz odacığının benzeri benim güneş paneline takılırsa içine basılacak suyun basıncı ayarlanır ancak suyun ısınması sonrası basınç artacak bunu sistem otomatik sağlamalı ki su zaten neredeyse 80 dereceyi buluyor güneşi gördüğü vakit. Normalde güneş enerji sistemlerinde panelin üzerinde bir bölüm sürekli açık ve sürkilasyon motorsuz normal sağlanıyor basınc artınca bu açık yerden su dışarı taşıyor. Ama kapı devre kuracağımız için ille basınç sensörü vs ekipman gerekecektir.

olayı basitleştirmek gerekirse ilk etapta direk vanalı bir şekilde bir barometre ile bu sistemi yapsam. birde güneşpaneli açıkken aşırı basınç yükselmesine karşı emniyet valfi taksam.

hava güneşliyken güneşpaneline vanaları çekip su basma kısmı ile basıncı 1.5bar a ayarladım diyelim motora sürekli elektriği verdik. su sürekli dönecektir. (panelin içine yada içinden çıkış yapcak bir bakır borunun kenarına bir ısı sensörü konularak motor anahtarlanadabilir)

hava kapalı yada yeterli ısıyı alamıyoruz diyelim. vanaları kombi moduna getirceğim. basıncı yeniden ayarlayacağım. power on bu kadar.

ben incelemem çerçevesinde iş bu kadar. hatta paneli evden daha aşağı konumlandırırsak motorada gerek yok. ama kombi ve güneş enerjisinden anlayan birisi olsa bu işi sorunsuz çözecektir. bunun için konuyu açtım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.