Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4008
Cevap
732908
Tıklama
1
Öne Çıkarma
GÜNCELLENDİ:WHATSAPP ANA BAŞLIK-TEK KONU (TÜM SORULAR BURAYA!)
G
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



WhatsApp Messenger mobil platformlar arası bir online mesajlaşma yazılımıdır. WhatsApp Messenger iPhone, BlackBerry, Symbian, Windows Phone ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarda kullanılabilir durumdadır. Uygulamanın ücreti WhatsApp, BlackBerry, Symbian ve Android kullanıcıları için yıllık 1,99$’dır. iPhone kullanıcıları ise AppStore’dan 0,99$’a indirebilir.

WhatsApp Messenger ile normal mesajlaşma yanında resim, müzik, video, sesli mesaj ve lokasyon gönderimi de yapılabilir. Ayrıca grup mesajlaşmasına da imkan tanır.
Push Notifications sayesinde program kapalı olduğunda bile mesajlar size ulaşır.

Eğer telefon rehberinizde WhatsApp kullananlar varsa program kullanan kişileri otomatik olarak WhatsApp’e ekler. Bunun için de programı ilk kez çalıştırırken telefon numaranız soruluyor.

Mesajlaşma sırasında eğer yazdığınızın yanında sadece bir tik işareti varsa bu mesajınız WhatsApp’in serverlarına ulaşmış demektir. İki tik çıkarsa da mesajınız, mesajlaştığınız kişinin cihazına ulaşmış demektir. Yani okunup okunmadığı değil sadece ulaşıp ulaşmadığı belli oluyor.

Eğer iPhone’da mesaj iletimi konusunda sorun yaşanıyorsa, ayarlarda bildirimler açık konuma getirilmelidir. Ayrıca rehberinizde bulunan mesajlaşmak istenmeyen kişileri de WhatsApp’in kendi ayarlar menüsünden engelleyebilirsiniz.

Şimdi uygulamanin özelliklerine biraz daha ayrıntılı bakalım;

iOS İçin Whatsapp Uygulaması:

Favorites: Favorites bölümünde, cihazimizda kayitli olan kisilerimizi ekleyebiliyorsunuz. (Hizli ulasabilmek için)

Status: Burada, diger cihazlarda ismimizin altinda gözükebilen küçük bir not ekleyebiliyoruz.

Contacts: Bu bölümde ise, cihazimizda kayitli olan bütün kisilerimizi görebiliyoruz.
Istedigimiz birisine mesaj gönderebilmek için, o kisinin üzerine tikliyoruz.

Chat settings:

Name: Buradan, karsi taraftaki kisiye mesaj attigimizda, ismimizin nasil gözükücegini ayarliyoruz.

Chatwallpaper: Chat ekraninin arka planini buradan degistirebilirsiniz.

Show Preview: Bu özelligi kapattigimizda ise, birisi mesaj gonderdiginde mesajin içerigini gizliyor. (Kilit ekraninda)

Message timestamp: Bu özellik sayesinde, gönderdiginiz her mesajin yaninda, gönderdiginiz saat yaziyor..

Save incoming media:Gönderilen video, resmi kaydetmenizi saglar.

Blocked: Bu özellik sayesinde, istediginiz kisileri engelleyebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Uygulama bizim telefon numaramızı kullanıcı adı olarak kullanıyor. Girdiğimiz telefon numarasının bize ait olduğundan emin olmak için de bu numaraya SMS atarak bir onay kodu gönderiyor. Bu onay kodunu girdikten sonra da uygulama aktif hale geliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Uygulamanın telefon numaramızı kullanmasının en büyük nedeni de adres defterimizdeki WhatsApp kullanan arkadaşlarımızı Favorilerde otomatik olarak göstermesidir.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu ilk aşamada bizden istenen bir isim var ki bu kullanıcı adı değil. Sadece uygulama açık değilken bir mesaj geldiğinde bildirim (push notification) ekranında arkadaşımıza görünecek ismimiz.
Bu arada uygulamanın mesajlaşma yetenekleri oldukça yüksek. Yani sadece yazı, resim veya video değil, örneğin bulunduğumuz konumu da uygulama içerisindeki haritada gösterecek şekilde kolayca paylaşabiliyoruz.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


1.Take Photo or Video’yla yeni bir resim veya yeni bir video çekip yollaabilirsiniz.
2.Choose Existing ile cihazinizda bulunan bir video’yu veya bir resmi karsi tarafa gönderebilirsiniz.
3.Audio Note’la sesimizi kaydedip, yollayabilirsiniz.
4.Share Contact ile karsi tarafa cihazinizda kayitli olan bir kisiyi gönderebilirsiniz. (Telefon numarasini)
5.Share location ile karsi tarafa nerede bulundugunuzu göstertebilirsiniz. (Harita üzerinden)

Önemli Not: Uygulama en başta bir kerelik SMS onayı istediğinden WhatsApp’dan sadece iPhone kullanıcıları faydalanabilir. Ayrıca gönderilen mesajların operatörünüzle ve klasik SMS teknolojisi ile bir alakası yoktur. Dolayısıyla bu mesajlardan dolayı SMS ücretlendirmesi olmaz. WhatsApp mesajlaşma için sadece internet bağlantınızı kullanır. Telefon numaranız sadece bir nevi kullanıcı adı olarak kullanılır.


Android İçin WhatsApp Uygulaması:

Android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan WhatsApp Messenger, sizi bir nevi operatörlere, dolayısıyla da tarife ve koşullara bağımsız hale getiriyor. Listenizdeki tüm WhatsApp kullanan kişilerle ücretsiz mesajlaşmanız için tek ihtiyacınız olan şey internet.

WhatsApp'ı yükledikten sonra, numaranızı isteyen bir kutu çıkıyor. Bu kutuya, +90 olmaksızın numaranızın gerisini yazdıktan sonra, göndere basmak sizin WhatsApp'a girişinizi sağlıyor. Bu evreden sonra sizin yapmanız gereken şey telefonunuzun rehberiyle, WhatsApp'ın rehberinin senkronizasyonunu beklemek.


< Resime gitmek için tıklayın >


Rehberimizde kayıtlı kişilerin hangilerinin WhatsApp kullandığını öğrendikten sonra işlem tamamlanıyor. Artık listenizden bulunan kişinin üzerine tıklayıp, ücretsiz olarak mesaj göndermek için hiç bir engelimiz kalmadı. Kullanışlı bir mesajlaşma ekranı sunan Whatsapp, karşılıklı görüşmeyi iPhone tarzında bize sunuyor. Bu ekranı özelleştirmek, kendi istediğiniz arkaplanları uygulamak, konuşma balonlarının renklerini değiştirmek sizin elinizde.


< Resime gitmek için tıklayın >


Konuşmalarımızı bitirdikten sonra, mesaj kutumuzda son görüştüğümüz kişiler, son yaptığımız ortak konuşmaları bulabiliyoruz. Sık konuştuğumuz kişileri rahatlıkla bulmamıza da imkan veren mesaj kutusu, WhatsApp'ın kısayoluna tıkladığınızda karşınıza gelen ilk ekran.


< Resime gitmek için tıklayın >


Her platformdaki kullanıcıları, operatör, tarife ve ücret ayırmaksızın buluşturan, çok hızlı ve stabil bir şekilde birbirine bağlayan WhatsApp programı, bizce yeni nesil tüm akıllı telefonların vazgeçilmez uygulamaları arasındadır. Tabii Wi-Fi ile bağlanmadığınız noktalarda 3G ile bağlanıp mesaj göndermek için yine operatörünüzün internet tarfilerinden yararlanmanız gerekiyor. En azından her yöne aynı kb gönderim yaptığı için operatör farkı olmuyor.

Uygulamanın aynı zamanda iPhone, Symbian ve BlackBerry versiyonu da bulunuyor.



WHATSAPP could not connect hatasi ÇÖZÜMÜ...


http://forum.donanimhaber.com/m_54469921/mpage_1/f_y/key_//tm.htm



Whatsapp Messenger TÜRKÇE YAMA


http://forum.donanimhaber.com/m_65054742/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65054742



Whatsapp "göndermek" yazısını değiştirme


http://resim.donanimhaber.com/m_65330385/mpage_1/f_y/key_//tm.htm#65330385



Bu mesaj içeriğinin bir kısmı çeşitli kaynaklardan alıntı yapılmıştır.


Faydalı bir çalışma olması dileğiyle..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 14 Nisan 2015; 1:18:16 >

C
15 yıl
Binbaşı

C
15 yıl
Binbaşı

Up hiç mi kullanan yok ya bu programı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
15 yıl
Yarbay

vallahi ben ilk defa duydum nedir bu program biraz açıklar mısın?



C
15 yıl
Yüzbaşı

ben whatsapp ı bilmiyorum ama sana ping! i tavsiye ederim gonderir gondermez gidiyor karsındaki insandada ping! yuklu olması gerekior


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yarbay

Aynen, ben de bu konuda ping! 'i öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

Whatsapp ücretli Ping ücretsiz mi değil mi? Bir de Ping'i de açıklarsanız sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
15 yıl
Binbaşı

ikisi de ücretli program.ikisi de internet bağlantısını kullanıyor.ben de ping i kullanıyorum.pingde arkadaşlarının nickini öğrenmen gerek.nicki yazıp mesajını yolluyosun hemen gidiyor.tabi karşıdaki kişide de iphone olacak ve ping kurulu olacak.aslında whats app da aynı mantık var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

ikisi de ücretli program.ikisi de internet bağlantısını kullanıyor.ben de ping i kullanıyorum.pingde arkadaşlarının nickini öğrenmen gerek.nicki yazıp mesajını yolluyosun hemen gidiyor.tabi karşıdaki kişide de iphone olacak ve ping kurulu olacak.aslında whats app da aynı mantık var


Hayır benim anlamadığım şey ücretsizlik bunun neresinde hani desenki BIS gibi bişi o da değil bildiğin Skype veya MSN mantığı değil mi? Yani biraz daha teknik bilgi mesela bir de bilenler bana BlackBerry'lerdeki ve eğer iPhone'da da kullanılıyosa pin to pin sistemini azıcık açıklayabilir mi?



D
15 yıl
Yüzbaşı

Whatsapp bu konuda en kullanislisi derim rehberindeki kisinin whatsapp i varsa numarasından otomatik ekleme yapıyor ayne bb pin gibi iletimleri anında ve gecikme ile karşılaşmadım push olmasıda diğer güzel bir yani


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: deejaycluber

Whatsapp bu konuda en kullanislisi derim rehberindeki kisinin whatsapp i varsa numarasından otomatik ekleme yapıyor ayne bb pin gibi iletimleri anında ve gecikme ile karşılaşmadım push olmasıda diğer güzel bir yani

Push Notification mı? Bir de nasıl gidiyor öyle saniyede aklım almıyor ya? Biraz açar mısın konuyu bir de?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
15 yıl
Binbaşı

push sudur: diyelimki telefonda safaride surf yapiyorsun sana ping den yada whats den sms geldi ekrana bir uyari dusuyor.iste buna puah servisi deniyor. iphone dedigin cihaz internetle ayrilmaz bir butun iphone u olan herkeste bir sekilde internet paketi oldugu icin bu uygulamarin mesajlari bizim icin ucretsiz sayilir.saniyede neden gitmiycekki mesaj onu anlamadim. ne kadar zamanda gitmeli ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkker -- 25 Nisan 2010; 17:44:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

push sudur: diyelimki telefonda safaride surf yapiyorsun sana ping den yada whats den sms geldi ekrana bir uyari dusuyor.iste buna puah servisi deniyor. iphone dedigin cihaz internetle ayrilmaz bir butun iphone u olan herkeste bir sekilde internet paketi oldugu icin bu uygulamarin mesajlari bizim icin ucretsiz sayilir.saniyede neden gitmiycekki mesaj onu anlamadim. ne kadar zamanda gitmeli ?


Yani EDGE hızında bile anında ulaşıyor mu ondan bahsediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ateş_kafa


quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

push sudur: diyelimki telefonda safaride surf yapiyorsun sana ping den yada whats den sms geldi ekrana bir uyari dusuyor.iste buna puah servisi deniyor. iphone dedigin cihaz internetle ayrilmaz bir butun iphone u olan herkeste bir sekilde internet paketi oldugu icin bu uygulamarin mesajlari bizim icin ucretsiz sayilir.saniyede neden gitmiycekki mesaj onu anlamadim. ne kadar zamanda gitmeli ?


Yani EDGE hızında bile anında ulaşıyor mu ondan bahsediyorum.

Ayrıca bi de olay şu msn'de bile bi foto göndericeksin en az 5-6 saniye bekliyosun yüklenmesi için.



İ
15 yıl
Binbaşı

ulasiyor tabi sonucta sms hizi kadar diyebilirim. tabi server yogun olursa ona bisey diyemem :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

Hmm sağolun arkadaşlar. Zaten şu an iPhone kullanmıyorum. Whatsapp'in sitesinde OVI işareti vardı. Sanırım yakında Symbian'lı telefonlarda kullanabilecek bu yazılımı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
15 yıl
Yarbay

whatsapp muthiş bir program hatta locztion bile gönderebiliyosun karşındakine


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

Vay canına sırf bu tür programlar için iPhone alınır. 1 sorum daha var bu programlar Wi-Fi üzerinden iTouch'ta çalışıyor mu?



C
15 yıl
Binbaşı

Aklıma gelmişken ne kadar data ücreti kullanıyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

Hergün 10-20 dakka arası kullanımla ne kadar data tüketir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.