Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
407
Cevap
37409
Tıklama
674
Öne Çıkarma
Cevap: **GÜNCELLENDİ**İncehesap Pişmanlıktır Ben Yandım Siz Yanmayın(LÜTFEN DESTEK) (22. sayfa)
R
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Bu sabah mesaj gelmiş iadeniz gerçekleştirilmiştir diye öğlen baktım bankaya tutar karta yansımış. 32 gün sürdü. Her şeyin bir ilki olur internetten yaptığım alışverişin haddi hesabı yok ama ilk defa böyle bir sorun yaşadım. Yani daha öncede kullandığım bir alışveriş yaptığım güvendiğim bir site neden böyle yollara başvuruyorlar anlam veremiyorum. Evet zor bir dönem anlayış içerisindeyizde 32 günde ayıp be kardeşim.

Şimdi şikayetimi nasıl geri çekebilirim diye araştırıyorum.
Bende thh den sonuç bekliyorum ayrıca msi globale de mesaj attım bölge rma sına sıkıntınızı ilettik en kısa zamanda dönüş yapılacak dendi bekliyoruz bakalım şimdilik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar MSI Globale attıığım mail sonucunda Servis Point müdürü Gökhan Özdemir bey mail yoluyola tarafıma ulaştı. Ekran kartımın değişim/iade yapılacağı bilgisini bana iletti. Kensisine çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak süreç mağduriyetimin giderilmesi ile bitti ama İncehesap bostan korkuluğu gibi kılını bile kıpırdatmadı arkadaşlar.
Destek veren herkese sonsuz teşekkürler ürün elime ulaştığında konuyu tekrar güncelleyeceğim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bugün tarafıma sıfır kapalı kutu yeni ürün gönderilmiş. Üstelik iade hakkım doğduğu halde, yeniden iletişime geçtim firmayla ücret iadesi talep edeceğim son durum bu arkadaşlar MSI globale attığım mail işe yaradı gerçekten aynı durumda olan varsa çekinmesin atsın maili hakkınızı yedirmeyin kimseye



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.