Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
686
Cevap
281936
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: göz içine mercek yerleştirme (5. sayfa)
P
3 yıl
Yüzbaşı

Siz beni yanlış anladınız. Sizin durumunuz farklı anlamında "karmaşık" kelimesini kullandım. Gözünüzün doğal mercekleri yerinde kalıp, gözünüzün içine bir mercek daha yerleştirilebilir. Fakat bu da bir ameliyat ve bu ameliyatın da kendine ait riskleri var. Bazı riskler de kısa vadede değil, uzun dönemde de ortaya çıkabiliyor.

Siz sadece ameliyatın fiyatına odaklanmış gibisiniz. Bence ameliyatın fiyatına değil, risklerine odaklanın.




Bu mesajda bahsedilenler: @ano23
P
3 yıl
Yüzbaşı

Evet, görüşünün iyileştiğini söylemişti.




Bu mesajda bahsedilenler: @Blomma
E
3 yıl
Er

geceleri ışıkların etrafında halka ve garip şekilde lambalardan uzantılar. halo ve light starburst yazarsanız googleda şekil açısından anlaşılır. Artı loş ortamlarda cisimlerin parlamalarından ötürü zaman zaman buğulu sisli bir görüntüye de maruz kalıyorsunuz. Gece araba sürerken hem sisli görüntü, hem ışık saçılmaları hem de lensin gece görüş keskinliğini düşürmesi sebebiyle en bildiğim en boş sakin ve aydınlatmalı yollarda düşük hızda sürebiliyorum. hadi arabayı geçtim akşam sokağa çıkınca da rezil bir görüntü var. düz asfalt yolda etrafta aydınlatma da yoksa karanlık yerler uzay boşluğu gibi adım atmaya çekiniyorsun.
ben burada ameliyat olacaklar için yazıyorum yazılarımı okuyan varsa hepsi yaşadığım olumsuz şeyler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Blomma
P
3 yıl
Yüzbaşı

Yazdığınız şikayetlere tamamen katılıyorum. Katarakt ameliyatı olup da, kendisine trifokal mercek takılan kişi annem ve kendisi yazdığınız tüm şikayetleri geceleri yaşıyor. Bu şikayetler bu merceklerin en önemli dezavantajı zaten.

Problem şu ki, bazen çok iyi bir doktora dahi gitseniz, size eksik bilgi verilebiliyor. Ki, annemi ameliyat eden doktor da aslında tanınan bir doktordu fakat bize hiçbir bilgi vermedi. Ameliyattan sonra da dalga geçer gibi "Bu merceklerin en önemli dezavantajı geceleri ışıkları parlatması, dağıtması ve yansıtmasıdır" demez mi?

O yüzden, ben de buraları okuyan herkesin kendisinin çok iyi araştırma yapıp, retina uzmanı doktora gitmesini tavsiye ediyorum.

Zira retina uzmanları çok detaylı bir göz muayenesi yapar. Burada kastettiğim muayene standart göz muayenesi değildir. Retina uzmanı gerekli görürse - ki çoğu zaman gerekli görür- size standart muayenenin dışında göz tomografisi, göz anjiyosu ve gözyaşı kuruluk testini de uygular. Gözünüzün arka tarafının çok detaylı analizini yapar. Ancak ondan sonra size hangi merceğin uygun olduğunu söyler.

Ayrıca retina uzmanına gittiğinizde, sizden yüksek ihtimalle şeker ve kolesterol tahlil sonuçlarınızı da isteyecektir. Eğer sizde diyabet veya diyabete yatkınlık varsa veya kolesterol seviyeniz yüksekse, siz trifokal mercekler için uygun aday olmayabilirsiniz.

Bunu şunun için vurgulamak isterim. Bu forumda okuduğum kadarıyla, birçok genç insana da bu tip merceklerden takılıyor. Eğer sizde belirli rahatsızlıklar varsa veya bu rahatsızlıklara yakalanma ihtimaliniz yüksekse, "Aman şu anda yaşım genç. Şimdi trifokal mercek taktırayım da, ileride başıma bir sağlık sorunu çıkarsa, onu o zaman düşünürüm" hatasına düşmeyin. Bu mercekler bir kere takıldıktan sonra, çıkartılmaları çok risklidir.

Keşke annem de ameliyat olmadan önce, şu andaki doktorumuza gidip kendisinden görüş almış olsaydı. (Şu andaki doktorumuz retina uzmanı, ameliyatı yapan doktor retina uzmanı değildi). O zaman bu mercekleri hiç taktırmamış olacaktı. Sonradan çok pişman oldu ama iş işten geçti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 6 Aralık 2022; 14:12:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Çavuş

alcon vivity mercek taktıran oldumu acaba


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle geçmiş olsun. Ben doktor değilim ama anneme katarakt ameliyatından sonra akıllı merceklerden takıldı. Daha doğrusu, katarakt olduğu için mercekleri zorunlu olarak değiştirildi.
Annemin ameliyattan sonra mercek kaynaklı birçok şikayeti oldu. Sonrasında bu merceklerden taktırdığına pişman oldu ama iş işten geçmiş oldu.
Bu süreçte annemin şikayetleri nedeniyle yabancı tıp literatürünü ve yabancı hasta forumlarının birçoğunu okumak zorunda kaldım. Okuduğum tüm hasta forumlarında bu merceklerin herkese uygun olmadığından çok defa bahsedilmişti. Zaten şu anda gittiğimiz doktorumuz da ısrarla aynı durumu vurguluyor.
Siz 46 yaşında olduğunuzu ve sadece yakın görmenizin bozuk olduğunu yazmışsınız. Size tavsiyem, kendi göz merceklerinizi kesinlikle çıkarttırmamanız ve akıllı mercek taktırmamanız yönünde.
Zaten bir gün sizde de katarakt gelişecek. Bırakın ileride gözünüzde katarakt oluştuğu zaman, o mercekler değiştirilsin. O mercekler değişeceği zaman da, akıllı değil, tek odaklı mercekler tercih edilsin.
Okuduğum yabancı forumlardan birinde bir hasta sizin tam da burada sorduğunuz sorunun yanıtını yaşıyor. Kendisi de sizin yaşlarınızda iken ve sadece yakın görüşü bozukken, daha iyi görsün diye kendi merceklerini çıkarttırıp, akıllı merceklerden taktırmış. Ameliyatının üzerinden 2 sene geçmesine rağmen, ameliyat sonucundan çok pişman. Mercek değişiminden sonra gözlerinde hem yakında, hem de uzakta bariz bir netlik bozukluğu olduğunu yazmıştı.
Ayrıca forumdaki geriye dönük mesajları okursanız, Blomma isimli kullanıcının yorumları da size fikir verecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oturkmen
B
3 yıl
Er

Isik dagilmasini lazerden sonra ben hic farketmedim bile, taki trifokal lens taktirana kadar ama bu lens lazer gecirmis bir göze uygun degilmis. Kaldiki sizde katarak falanda yok (bendede yoktu) aman deyim benim düstügüm hataya düsmeyin, göz bu sakaya gelmiyor. Cok arastirin, benim ameliyatim cok ani oldu ve simdi dövünmek ise yaramiyor. Benim merceklerim kirlenmis, daha bes ay oldu ameliyat olali ve alti aydan önce mercek temizligi yapilmamali. Lazer gecirmis gözlerde numara hesaplamasi daha zor oldugu icin iki gözümdede numaralar birer derece sapmis. Simdi birde lazerle bu numaralari sifirlamaktan bahsediyor doktorlar. Inanin ne yapacagimi bende bilmiyorum. Düstük bir alamete oldum ben...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blomma -- 3 Ocak 2023; 16:7:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @oturkmen
P
3 yıl
Yüzbaşı

Bence konuyu yanlış açıdan algılıyorsunuz. Daha önce bu tip mercek taktırmayı düşünen kişileri bilgilendirmek adına birçok mesaj yazdım çünkü ben de bu forumda birçok hatalı hasta uygulaması okudum.
  • Sizin durumunuz daha önce Lasik geçirdiğiniz için farklı. Daha önce gözüne lasik vb işlem yapılan hastalar için bu mercekler uygun olmuyor çünkü yukarıda Blomma kullanıcısının yazdığı gibi, numaralarda mutlaka sapma oluyor.
  • Siz bu ameliyatı temelli gözlükten kurtulmak için yaptırmak istiyor gibisiniz. Fakat şöyle bir durum var. Bu merceklere rağmen, gene de gözlük takmanız gerekebilir. Örneğin, anneme de doktor gözlükten kurtulacağını söylemişti fakat gerçekte böyle olmadı. Annemin hala arada gözlük takması gerekiyor.
  • Şu anda 46 yaşındasınız. Muhtemelen şu anda genel sağlığınızda bir sorun yoktur fakat 60 yaşından sonra diyabet vb. birtakım sağlık sorunları yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu tip sağlık sorunları yaşayan veya yaşamaya eğilimi olan hastalara akıllı merceklerin takılması doğru değildir.
  • Gene 60 yaşından sonra bazı kişilerde gözle ilgili bazı hastalıklar da ortaya çıkabiliyor. (sarı nokta hastalığı gibi) Yine bu tip durumlara eğilimi olan hastalara bu merceklerin asla takılmaması gerekiyor.
  • Bize bir göz doktorunun dediği gibi "Bu mercekler asla kendi merceklerinizin yerini tutmaz. Aynı anda hem yakına, hem de uzağa odaklanacak şekilde üretildikleri için, bu merceklerin görme keskinliği düşüktür."
  • Gece ışıklardaki her türlü yansıma ve parlamalar ömür boyu sizinle kalacak. Asla yok olmayacaklar. Öyle ki, geceleri karanlıkta göreceğiniz her türlü ışık gözünüzü fena halde rahatsız edecek. Eğer gece araba vs. kullanıyorsanız, kullanamaz hale gelebilirsiniz.
  • Akıllı mercek olayı düşündüğünüz gibi iyi bir doktor ve hastane seçimiyle halledilecek kadar basit değil. Evet, annemin eski doktoru da iyiydi ama bize bu merceklerin hiçbir dezavantajından bahsetmedi. Üstelik her şey iyi geçmesine rağmen, ameliyattan 2 ay sonra annemde bir ameliyat komplikasyonu ortaya çıktı ve 2 ay süren bir tedavi daha olmak zorunda kaldı.
  • Bence siz sıradan bir göz doktoruna değil, bir retina uzmanına gidip, bu konuyu detaylı olarak anlattırın. Lasik ameliyatı ile mercek değiştirme ameliyatını bir tutma hatasına düşmeyin. Sonra çok pişman olursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 3 Ocak 2023; 21:27:10 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oturkmen
P
3 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun dilerim. Sanırım dikkatinizden kaçmış. Ben göz doktoru değilim.O yüzden, paylaştığınız ölçüm sonuçlarını yorumlayamam. Ancak size uzmanlığı retina olan bir göz doktorunun kontrolünden geçmenizi tavsiye edebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 yıl
Çavuş

Gece parlama olmuyor diyor süreklide gece araç kullanıyor.Sadece orjinal diğer göze göre geceleri yada düşük aydınlıkta yüzde 15 lik bir kontrast kaybı var diyor.Görüntü kontrast kaybı yani hafif karanlık görünmesi dışında orjinal gözle aynı diyor.Gündüz diğer orjinal göze göre görüntü aynı ve daha aydınlık diyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Er

Bilgi paylaşımında bulunduğunuz için çok teşekkür ederim abinede çok geçmiş olsun saygılarımla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Liveboy34
P
3 yıl
Yüzbaşı

Mesajınızı okudum ve hissettiklerinizi gayet iyi anlıyorum. Benzer bir süreci annemin ameliyatında bizde yaşamıştık. Sizden farkımız annemin gözlerinde gerçekten katarakt oluşmuş olmasıydı. Annemde katarakt bir anda glokoma (göz tansiyonuna) neden olmuştu. Annem ameliyat geçirene kadar 5 yıl kadar glokom tedavisi de görmek zorunda kalmıştı.
Bildiğim kadarıyla, kornea kalınlığı uygun olmayan hastalara lazer uygulaması yapılamıyor. Daha doğrusu, korneası incelmiş hastalarda bu işlem riskli. Fakat sizde anlayamadığım konu şu: Size neden sadece akıllı mercekler tek seçenekmiş gibi sunulmuş? Monofokal mercekler de var. Tek odaklı oldukları için, görme keskinlikleri daha yüksek. Ayrıca okuduğum kadarıyla, artık neredeyse her gelen hastaya akıllı mercekler takılır hale gelmiş. Oysa, zaten bu mercekler her hastaya uygun değil. Böyle bir merceğin bir hastaya takılabilmesi için o hastanın ekstra tahliller (şeker, kolesterol gibi) yaptırması ve değerlerine bakılması gerekiyor.
Sizde astigmat olduğunu ama torik mercek takılmadığını yazmışsınız. Acaba sizin astigmat dereceniz kaç? Örneğin, ben gözlük ve lens takıyorum. Tek gözümde de 0,25 astigmat var. Daha önce gittiğim doktorlara bunu sorduğumda, bu astigmat derecesinin önemsiz sayıldığını, astigmat bile denemeyeceğini söyleyenler olmuştu. Belki sizdeki durumda bendeki gibidir. Küçük bir değerse, önemsememiş olabilirler.
Bu arada, akıllı mercekleri değiştireceğim diye yazmışsınız fakat bu konuda yanlış bilgi yaymayın. Bildiğim kadarıyla, bu mercekler takıldıktan sonra bir daha çıkartılmaları mümkün değil. Bu konuda göz doktorlarına yapılan ciddi uyarılar mevcut. Size takılan bir merceğin çıkartılması demek gözlerinizin kalıcı olarak zarar görmesi ve hatta kalıcı görme kaybı demek. O yüzden, ciddi, aklı başında bir göz doktorunun böyle bir işleme yanaşacağını düşünmüyorum.
Kornea naklini hafife almayın. Oldukça ciddi ve riskli bir işlem olması gerekir.
Son olarak, birtakım doktorların artık bu konuya tamamen ticari olarak yaklaştığına katılıyorum. Sanki gelen hastalar ameliyat olmaktan vazgeçmesin diye akıllı merceklerin dezavantajları hastalardan gizleniyor gibi.
O yüzden, hastalar da bilinçli olmalı diyorum.
  • Herhangi bir kişi kendisinde katarakt gelişmeden, doğal merceklerini çıkarttırmamalı. Katarakt olmadan doğal merceklerin çıkarılmasının riskli olduğunu ve mercek değişimine rağmen, gözlük kullanmak durumunda kalacağını bilmeli.
  • Katarakt geliştiği zaman, öncelikle monofokal mercekler tercih edilmelidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kemal588
P
3 yıl
Yüzbaşı

Yorumunuza küçük bir ekleme daha yapmak isterim.Siz burada bazı göz doktorlarının reklam merakını elestirmissiniz fakat bu durum sadece göz branşı için değil, tüm sağlık branşları için geçerli.
Bu güne kadar ne zaman reklam yapma, TV ye çıkma ve Instagram da story yazma meraklısı doktorlara gittiysem, hep zarar gördüm. Kişisel tavsiyem, hastaların reklam yapma ve story yazma meraklısı doktorları tercih etmemeleri yönünde. Zira bir doktorun zamanını araştırmaya harcaması gerekir, reklama değil. Zamanını kendi reklamını yapmaya harcayan doktorlardan hastaya yarar gelmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 15 Ocak 2023; 1:45:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kemal588
P
2 yıl
Yüzbaşı

Aynı sizin durumunuzda olduğu gibi ben de 12 yaşından beri gözlük takıyorum. İlk gözlük takmaya başladığım yıllardan göz numaramın oturduğu 18 yaşıma kadar göz numaralarım sürekli olarak ve hızlı bir şekilde artmıştı.

O dönem kontakt lensler yeni bir teknoloji olduğu için, 18 yaşıma kadar hep gözlükle idare ettim. Üniversiteye başlayınca daha rahat olduğu ve benim için daha net bir görüş sağladığı için, kontakt lens kullanmaya başladım.

2017 yılında o dönem gittiğim göz doktorunun kullandığım lensleri değiştirmesi üzerine, düzelmesi tam 4 ay süren ağır bir göz alerjisi geçirdim. O tarihten beri gözlerim çok hassas hale geldiği için, lens kullanımını azalttım, daha çok gözlük kullanıyorum. Ben de sizin gibi dışarıya çıkarken lens, evde ise gözlük kullanmaktayım. Hatta artık sadece günlük kullan-at lensleri kullanabiliyorum, aylık lens kullanmam mümkün değil. Bu lensler ise, oldukça pahalı ama solüsyon masrafları yok.

2018 yılında doktor değişikliği yaptığımda yeni doktoruma lazer ameliyatını sormuştum. O da yaşım ve uzun süreli lens kullanımına bağlı olarak bende ortaya çıkan göz kuruluğu nedeniyle, lazer ameliyatını bana tavsiye etmemişti. Gözlük ve lens ile devam etmemin daha doğru olacağını söylemişti. Ben de konuyu kendi adıma kapatmıştım.

Bu arada, 38 yaşımdan beri miyop numaralarım gerilemeye başladı. 38'den önce -3,5 ve -5,50 şeklinde miyopken, şu anda numaralarım -3 ve - 4,50'ye inmiş durumda. Ayrıca tek gözümde 0,25 lik bir astigmat da var. Numaralar azalmasına rağmen, görüşüm hem gözlükle, hem de lensle gayet net. Bu numaraların daha da gerilemiş olmasını umut ediyorum.

Sizin durumunuza gelince;

  • Miyop olmanız aslında büyük avantaj. Zira 30'lu yaşların sonlarına doğru sizin göz numaralarınız da diğer tüm miyoplarda olduğu gibi, kendiliğinden azalmaya başlayacak.
  • 43 yaş gibi sizde de yine herkeste olduğu gibi presbiyopi denilen durum başlayacak yani yakını iyi görmek için yakın gözlüğü kullanmanız gerekecek. Gene bu noktada miyop olmanın avantajını yaşayacaksınız. Sizde mevcut olan miyop nedeniyle yakını belki de yakın gözlüğüne ihtiyaç duymadan, okuyabileceksiniz.
  • Miyop etkisi nedeniyle sizde presbiyopinin ortaya çıkması belki 45'i bulabilecek.
  • Tabii yukarıda yazdığım ilk 3 durum ameliyat olmadığınız takdirde geçerli olacak.
  • Sizde benim gibi lens kullandığınız için, lensleri dikkatli kullanmanız gerektiğini ayrıca hatırlatmak isterim. Gözlerinizde lenslere bağlı bir alerji gelişmemesi için lensleri günde maksimum 8 saatten fazla kullanmayın. Zaten korneanızda incelme meydana gelmiş ki, bu bildiğim kadarıyla uzun süreli lens kullanmanın bir yan etkisi. O yüzden lensleri ne kadar az kullanırsanız, o kadar iyi olur derim.
  • Ayrıca gene de aklınızda soru işaretleri kalırsa, uzmanlığı retina olan bir göz uzmanına gidip, bilgi almanızı tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 22 Şubat 2023; 21:38:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @glodnit
P
2 yıl
Yüzbaşı

Tekrar merhaba,
Piyasada birçok lens markası var. Ben ağır göz alerjisini geçirene kadar, 19 yıl boyunca aylık lens kullandım. En son Alcon markasının Air Optix Aqua'sını kullanırken, o dönem gittiğim doktor bana Air Optix HydraGlide'ı reçete etti ve beni perişan etti. Air Optix Hydra Glide alerjik bünyeli hastaların asla tercih etmemesi gereken bir ürün ve bu lens hakkında yurt dışı da dahil olmak üzere, birçok şikayet var. Bu lens yüzünden 2 ay boyunca ilaç tedavisi görmek zorunda kaldım. Gözlerim 4 ayda ancak düzeldi fakat aşırı hassas durumdalar. O yüzden, artık aylık lensleri kullanamıyorum.

Sizin durumunuzu anlıyorum. Gözlükte buğulanma, kayma, güneşte güneş gözlüğü kullanmaya engel olma, burnun üzerinde ağırlık yapma gibi sıkıntılar var. O nedenle, lens kesinlikle daha rahat.

Lensleri taktığınızda, zaman zaman batma ve bulanıklık olduğunu yazmışsınız. Bunun 2 nedeni olabilir.
  • Yüksek ihtimalle sizde göz kuruluğu başlamıştır. Lensler gözde uzun süreli takılı kalınca, göz yüzeyinin oksijenlenmesini engelliyorlar. Gözünüze daha az oksijen gidince, gözlerinizde batma ve kuruluk hissetmeye başlıyorsunuz. Yine kuruluk ile beraber, bulanık görmeye de başlayabilirsiniz.
  • Eğer bulanıklık günün ilerleyen saatlerinde oluyorsa, gözleriniz yorulmuş da olabilir. Daha önce gittiğim bir göz doktoru gözler yorulduğu zaman, lensler ile göz yüzeyi arasında uyumsuzluk oluştuğunu ve bunun da bulanık görmeye neden olabileceğini söylemişti.

Bana 2019'da yapılan göz kuruluğu testinde her iki gözümde farklı oranlarda göz kuruluğu ortaya çıktı ve tedavi görmeye başladım. Her gün gözlerime damla damlatmak zorundayım. Sizde de uzun süreli lens kullanımına bağlı olarak göz kuruluğu gelişmiş olabilir. Eğer göz kuruluğu geliştiyse, rahat edebilmeniz açısından göz kuruluğu testi yaptırmanız ve kuruluk çıkarsa, bu durumun tedavi edilmesi gerekiyor. Doktorun reçete edeceği bir göz damlası ile gözlerinizdeki batma ve bulanıklıktan kurtulabilirsiniz.

Tek kullanımlık lenslerin artılarını ve eksilerini sormuşsunuz. Tek kullanımlık lenslerin en önemli artısı, çok ince olmaları ve oksijen geçirgenliklerinin çok yüksek olması. Bu nedenle, günlük lenslerde kuruluk ve batma gibi sorunlar aylık lenslere göre çok daha az ortaya çıkıyor. İkinci en önemli farkları, günlük lensleri günün istediğiniz saatinde takıp, aynı günün gecesinde çöpe atmanız. Bu lensleri aylık lenslerde olduğu gibi solüsyona konmuyor.
En önemli dezavantajları ise, fiyatları. Ben uzun zamandır aylık lens kullanmıyorum, o yüzden son fiyatları bilemiyorum. Fakat şöyle bir örnek verebilirim. 4 yıl önce bir senelik (12 aylık) lenslere ödediğim para ile en fazla 4 kutu yani 2 aylık günlük lens satın alabiliyordum. Sanıyorum size bir fikir vermiştir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Şubat 2023; 15:12:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @glodnit
P
2 yıl
Yüzbaşı

Evet, göz yaşı ölçüm testini mutlaka yaptırın. Eğer kuruluk çıkarsa, size doktorunuz damla verecektir. Kullanınca şikayetleriniz biter. Göz yaşı ölçüm testi zaten basit bir test. 4-5 dakika içinde sonuç alınıyor.
Kullandığınız lenslerden memnun iseniz, onlarla devam edebilirsiniz. Size reçete edilse dahi, bazen her lens her hastaya uygun olmayabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Şubat 2023; 17:41:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @glodnit
P
2 yıl
Yüzbaşı

Merceklerle ilgili detaylı bilgi almak ve size hangi merceğin takılması gerektiğini öğrenmek için mutlaka bir retina uzmanına gidip, kontrolden geçin. Mercek tercihini siz yapmayın. Merceğe retina uzmanı karar versin.
Bazı göz doktorları mercek tercihini hastaya bırakıyor.Hasta konuyu bilmediği için yanlış merceği tercih ediyor. Ameliyat sonrasında yanlış mercek tercihi yüzünden, hastanın şikayetleri başlayınca, ameliyatı yapan doktor asla kendi hatasını ve sorumluluğunu kabul etmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wquzun
P
2 yıl
Yüzbaşı

Annemde kataraktın gelişmeye başlaması ile beraber, tek gözünde ani bir glokom krizi olmuştu. 5 sene glokom tedavisi gördükten sonra, katarakt ameliyatı oldu ve glokom tamamen ortadan kalktı. Daha sonra başka bir göz doktorundan katarakt ameliyatından sonra çoğu zaman göz tansiyonunun normale dönmesinin beklendiğini öğrenmiştik.
Size acil şifalar dilerim.Umarım ameliyat sonucundan memnun kalırsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wquzun
K
2 yıl
Er

@Halikarnas Şakşakçısı

@Blomma

Trifokal Mercekler aslında güzel düşünülmüş fakat hala tam olarak oturmamış teknoloji...Ne yazık ki çoğu doktor bunu hastaya söylemiyor...Gece Harelenme Araba kullanmada güçlük Merceğin yağmurda buğulanması ve Uzak mesafeler ile karanlıkta görme kalitesindeki kayıp...Bakın Alcon firmasına adamlar Panoptic ten bayağı bu gibi şikayetler alınca vivity i çıkardı ama buda daha tam oturmadı...Monofokal de en azından böyle bir sorun yok hele retinada ilerde hastalık çıkarsa çok daha zor bir süreç olur diye düşünüyorum...Dünya da açık ara hala monofokal önde...Ülkemizde ise bu iş para kazanma olarak görülüyor

Astronomik fiyatlara çıktı ben birkaç yere sordum 200 Bin üstü dediler Monofokal için ... En son Dünya göz ile anlaştım Bende Ameliyat işleyişi Femto+Monofokal+Keratotomi şeklinde olacak

Siz siz olun gözlerinizi kaliteli Dr'lara emanet edin bu işin şakası yok
Kendi açımdan Monofokal ile Uzak ve Orta görüp yakın için çok küçük yazıları gözlük ile okumaya razıyım çünkü Monofokallerin ışık girişi çok yüksek bence bu da büyük bir artı...Kış döngüsünde 6 ay hava erken kararıyor bu Trifokalliler iöin eziyettir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halikarnas Şakşakçısı , @Blomma
P
2 yıl
Yüzbaşı

Yorumunuz için teşekkür ederim. Konunun gerçeklerini çok iyi özetlemişsiniz. İleride özellikle 60 yaşından sonra retina ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamak ve saydığınız netlik kayıpları, gece harelenme, ışık saçılmaları gibi sorunları yaşamamak için tek odaklı merceklerden şaşmayın.
Çok odaklı ( trifokal) merceklerin tam bir pazarlama tuzağı olduğunu düşünüyorum. Bu tuzağa kanmayın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Karadenizz55