Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
326
Cevap
28661
Tıklama
314
Öne Çıkarma
Cevap: Gençler kaçıyor (6. sayfa)
C
7 yıl
Yüzbaşı

Kardeşim anladık yurtdışında yaşıyorsunda, kendi ülkenide bukadar aşağılaman ayıp. Sanki bizim her vatandaşımız sapık, onların hepsi normal gibi göstermişsin. Önüne istatistikler konuluncada yok suriyeliler geldikten sonra arttı falan demişsin. Oysaki 2006 da veya 2002 deki verilerinde çok farklı olmadığı ortada. Amerika zaten başı çekiyor. Doğu ülkelerindede hindistan ile beraber bir iki ülke yer alıyor. İmkanları iyi bulduğun için avrupada yaşayabilirsin saygı duyarım fakat bukadar sığ bir şekilde Türkiye hakkında söylediğin şeyler gerçeği yansıtmamakta. Sınırında savaş olmayan, doğusunda terör olmayan hepsinden önemlisi coğrafyası Orta Doğuda bulunmayan ülkelerinin başkanlarının korumasız gezmeleriyle bizim gibi ülkelerin devlet başkanlarının korumasız gezmesi aynı şey olamaz. Başta Almanya olmak üzere tum avrupa ülkelerini karşısına almış birinin bu haraketi yadırganmamalıdır.

Çocuk evliliğinden öyle bir bahsetmişsin ki sanki memleketteki insanların %90ı 13 yaşında evleniyor. Bu ülkenin doğusunda varlığını gösteren bir konu ve gitgide azalmakta.

Batı ülkelerinde alım gücünün yüksek olduğuna ve yaşamın kolay olduğuna itiraz etmiyorum. Ama oraları cennet buraları cehennem gibi göstermekten vazgeçin. Daha yeni herkesin hayali olan Amerika da ırkçı söylemler başladı ve siyahilerle beyazlar arasında sürtüşme oldu. Meksikalıların gördüğü muhammele ortada. Oralardada sorunlar var yani. Bu ülkede çalkantılı dönemlerden geçsede insanlar okadar boş değiller. Yavaştan bilinçlenme süreçleri başladı. Bence tamamen umudu kesip başkalarının kuluçkasına girmektense kendi milletimiz için uğraşmak daha hayırlı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 23 Ağustos 2017; 15:46:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Baelros
V
7 yıl
Yarbay

Kaçmamak mantıksız zaten, maaşı TL üzerinden alıp parayı harcarken herşeyi Dolar-Euro üzerinden satıyorlar bize.

Bu olay yaşam kalitesini ve alım gücünü ciddi düşürüyor bir batı ülkesine göre. Hayat çalışıp uyuyup ertesi gün tekrar işe gitmekten ibaret değil. Alım gücü olmadan ne yapılabilir ki. Bu durum tüm yaşam standartlarını kökten etkiliyor, yediğin yemekten aldığın arabaya kadar.

Kimi aydın kesim de son zamanlardaki gelişmeler yüzünden kaçıyor, evrim teorisinin eğitiminin bile yasaklandığı ülkede kaliteli bir akademisyen ne yapsın?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Ağustos 2017; 15:52:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Binbaşı

Ben de gidiyorum bu pazar. Önceden iyi bir eğitim alıp ülkeme dönmeyi düşünüyordum ama artık öyle bir düşüncem yok.



P
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

bulgarıstan göçmenleride çift vatandaş olup avrupaya kaçıyolar ülkede adam kalmadı

Bende Bulgaristan'da doğdum AB pasaportum var. Yakinda İsveç'e kuzenin yanina yerleşeceğim. Biraz birikim yapiyorum ve işlerimi yoluna koyunca gideceğim.



B
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

Avrupa'da torpil yok hocam. Kendi referans verdigim adamlari bile kac tane mulakata soktular da performanslari istenilen duzeyde olmadigindan geri cevrildiler. Buranin tek bekledigi isleri yapabilecek kapasiten var mi yok mu, takim ile uyumlu olabilecek misin yoksa bireysel mi takilacaksin onu ogrenmek. Turkiye'dekiler gibi onun akrabasi bunun yegeni olman burada ise yaramiyor. Okudugun okul bile cogu yerde onemsiz tecruben varsa.

kerimcem isimli arkadasi bloklamisim, sizin mesajlarinizdan gordum. Sizinle ayni durumdayim diye yazayum dedim.

Universiteden atildim. Lise mezunuyum. Torpilim vs. yok. Hollanda'da kidemli yazilim muhendisi unvani ile calisiyorum. Su anda 2. isimdeyim, geldikten bir kac yil sonra degistirdim.
Mulakatlarda her seferinde en bastan bakin ben okuldan atildim, universite diplomam yok dedim. Aldigim cevap genelde "Turkiye'deki universiteleri bilmiyoruz ki, mezun olsaniz da bir sey degismez bizim icin" oldu.

Yazilim sektorunde Turkiye'de 15 yildan fazla calistim, yoneticilik de yaptim . Uluslararasi sirketler, bankalar ve telekom operatorleri vardi arasinda. Diploma soran olmadi.
Amazon ve google ile mulakat yaptim, Turkiye'deki turnelerine davet edilecek kadar ilerledim ( son mulakatlari gecemedim ) yine diploma soran olmadi.

Yazilim sektoru icin diplomanin onemi yok. Github uzerinde aktif bir hesabiniz varsa, opensource projelere katki yapiyorsaniz, mulakatlardaki odevlerde basariliysaniz ve kendinizi gelistirmisseniz is bulursunuz.
Bildigim kadari ile sadece tum Avrupa icin gecerli olan mavi kart prosedurlerinde en az lisans diplomasi isteniyor. Onun disinda duymadim gormedim.
Benim gibi okuldan atilmis, universite hic okumamis, aof'de alakasiz bir bolum okumus bir suru adam taniyorum hem Turkiye'de hem de yurtdisinda yazilimci olarak calisan.

Kerimcan isimli arkadasi bloklamakla bir kez daha ne kadar dogru bir karar verdigimi gormus oldum. Bilgi sahibi olmadan her konuda fikir beyan edebiliyor kendisi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 23 Ağustos 2017; 15:59:34 >

B
7 yıl
Binbaşı

6
7 yıl
Yarbay

“In the UK, France, Germany, and Finland, 60 to 79 per cent of people said they were sexually harassed.” Kaynak independent

Tabi olum avrupa iyi gidin siz :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 23 Ağustos 2017; 16:13:21 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baelros
C
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 61gün



“In the UK, France, Germany, and Finland, 60 to 79 per cent of people said they were sexually harassed.” Kaynak independent

Tabi olum avrupa iyi gidin siz :)



Ahah kızlar da bol bol erkekleri taciz ediyor da ondan o kadar yüksek- valla aslında burada da var da kızlar o kadar çok teklif etmiy orası doğru

Şimdi bunu gören dh erkekleri kamyonlara doluşmaz mı doluşur

Orayı yıkar mı yıkar

Camdan bakın datdatdat geçerler birazdan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Çavuş

bu ülkede önüne konan makarna ve kömüre kendini satanlarla yaşamaktansa okumus okumamış farketmez yurtdışına çıkma imkanı olan herkes çıksın ve avrupada amerikada vs insan gibi yaşasın



M
7 yıl
Teğmen

İlk elime geçen fırsatta ben de bu Ülkeyi terketmeyi ve bir daha da dönmemeyi düşünüyorum ..

Biletim tek-yön olacak !



K
7 yıl
Yarbay

Amerika Avrupa hayranları bir an önce ülkeyi terk etsin. Kalanlar bize yeter. Bize aşağıdaki gibi insan lazim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay

Kacmasak sanki bir fayfamiz mi var ? Büyük bir Çinli Telekom şirketinde çalışıyorum. Ürün geliştirmesi türk mühendislerden satışı yabancıdan alıcı yabancıdan . Şuan ülkeye faydam yok zararım var. Maasimin büyük bir kısmını devlet karşılıyor vergiden düşüyor neden çünkü Çinli şirket ülkede istihdam sağlıyor. Adamlar ne gülüyorlardir. Onların ülkesinde onların insanına ürün yaptırıyoruz bunu onlara veya başkasına satıyoruz üstüne maaslarida onlara odetiyoruz. Bu yüzden olsa ki 170 ülkeye servis veren bu şirket en büyük 2. Arge ofisini Türkiye'de tutuyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

gençler kaçıyor evet sonuna kadar destekliyorum.90 doğumluyum 1 önlisans 1 lisans bitirdim şuan 3. üni. başlıyorum.ne iş dünya'sında ne de kamu sektöründe ülkemiz sınırları içersinde bana göre hiçbir şekilde gençler önemsenmiyor.adamlardaki vizyon darlığına katlamayan gençler tek çare olarak kaçmayı düşünüyor aynı şekil ben de en küçük bir fırsatta tek yön olarak gitmeyi düşünüyorum.kimse gelipte bana vatan millet sakarya ayağı yapmasın gerçekler ortadadır.



A
7 yıl
Teğmen

Kuzenim ,kendisi ingilizce öğretmeni .o da eğer imkanı varsa yurtdışında yaşamak istiyor .acaba böyle bir imkanı var mi kendisinin? Varsa hangi ülkelerde öğretmenlik veya ıngilizceye dair bir iş yapabilir ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
7 yıl
Binbaşı

Evet, zaten onlar da bekliyorlar ki ortalama zekaya sahip parlak turk gencleri gelsin de once onlari adam edip, sonra da faydalanalim. :D



U
7 yıl
Binbaşı

Seçimlere göre geleceğimi şekillendirme planım var. Körü körüne ben gidiyorum yaaa demek olmaz.

Edit: İmla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ustanak -- 24 Ağustos 2017; 5:24:18 >

D
7 yıl
Yarbay

lan ırakta iş bulsam da gitsem diye bakıyorum.



İ
7 yıl
Binbaşı

19 yaşındayım . 2 hedefim var . en önemli olan benim icin vasıflı , kaliteli , donanımlı mühendis ve bir insan olmak . sonrasında ise 2. hedefim ve istegim ülkeden defolup gitmek . o derecede istiyorum ki beni mühendis oldugumda avrupa , amerikada şirket cagirsa ucaga binmem sınırı koşarak gecerim . o derece .



K
7 yıl
Binbaşı

Seni insan yerine koymamışlar dostum, eh adamlar haklı bizde koymuyoruz.Yallah Arabistana Yallah




Bu mesajda bahsedilenler: @Fasist Diktator
C
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Efikey


quote:

Orijinalden alıntı: Baelros


quote:

Orijinalden alıntı: Kappa Face

Dünya devi ülkemizi parçalamak isteyenler için ayıla bayıla çalışmak gevurlarla zina yapmak isteyenler zaten bir zahmet gitsin o kişilerin bu ülkeye hiçbir katkısı bulunamaz zaten.

Gittik ve gayet de mutluyuz. Haftada 40 saat mesai, 26 gun yillik izin, uc senelik annelik izni, 6 aylik babalik izni, hastaneler tamamen ucretsiz, doktorlar ilgili, ek mesailer ucretli ve istege bagli, diplomadan once tecrubene bakan bir sistem, torpilsiz isyerleri, rusvet yemeyen devlet memurlari, kurallara uygun yuruyen trafik, multecisiz sokaklar, gece ciktiginda saldiriya tecavuze ugrama korkusu olmamasi, birbiriyle iyi iliskiler yasayan ulkeler, saraylarda oturmayan devlet buyukleri, "dugunde takilan altinlarla" gemicik filolari yapmayan yonetici cocuklari, 1500 korumayla dolasmak yerine bisikletle dolasan basbakanlar..

Daha da sayayim mi?

Gavurlarla zina yapiyor demeden once 7-8 yasindaki cocuklari gelin diye satan, 38 gunluk bebege tecavuz eden, 30 kusur erkek cocugunu taciz eden kuruma "Bir kerecikten bir sey olmaz" diyen Aile Bakanina, aksam vakti okuldan eve giderken tecavuze ugrayan, yakilan Ozgecanlara, otobuste kendi halinde giderken ucan tekme yiyen hemsirelere ne diyeceksiniz? Bunlarda sizin muslumaniniz.

Dunya'da neyin devi oldugunuzu da belirtin lutfen. Sapiklikda, rusvette, vergi uzerine vergi almada, yolsuzlukta, Arap seviciligi yapmakta Dunya devisiniz.

İlk dediklerine katılıyorum . Rüşvet bu arada sadece TR de değil , insanoğlunun bulunduğu heryerde olur .

Tecavüzle ilgili dediğin hiçbir şeye katılmıyorum tamamen yanlı yorum yapmışsın . Bizim ülkede gece dışarıya çıkmaya korkan olur bu normaldir ama abartmanın manası da yok .(Bu aslında çoğu ülkede var ,gece vakti suçların en yoğun işlendiği zamandır bütün dünyada). Tecavüzde , o beğendiğin avrupa ülkelerinde oran bizden yüksek . Ülke kötülemek adına heryola başvuruyorsunuz ...

1500 Koruma ile dolaşma muhabbeti gayet mantıklı , şuan en çok düşmanı olan ülkeler arasında başı çekebileceğimizi düşünüyorum .

Saray da sonuçta bakanın değil , devletin . Saray sadece bizim ülkemizde yok ...

Sapıklıkta , rüşvette dünya devi olduğumuz yok , sapıklıkta kimler dünya devi istatistiklere bak.

Son olarak özetliyim , dediğin tecavüzler , çocuk gelinler felan hepsi kötü gerçekten. Keşke hiç yaşanmasa fakat bunu dünyanın hiçbir yerinde engelleyemezsiniz sadece azaltabilirsiniz. Dünyanın heryerinde kötü insanlar , sapıklar mevcut . Türkiyede çoğu Avrupa ülkesine göre daha az bu oranlar . Sizin probleminiz ne biliyor musunuz ? Bu kötü olaylardan bahsederken sadece Türkiyede oluyormuş gibi , en çok Türkiyede oluyormuş gibi konuşuyorsunuz ... Tamamen ülke karalama politikasıdır bu , benimde tahammülüm yok kendi ülkemin adının lekelenmesine , nekadar hükümeti sevmesemde .

Çocuk gelin belkide en kötü şeylerden biri , fakat onun da önüne geçiliyor çok şükür. Bunu da hiçbir zaman tam manasıyla engelleyemezsin ama yok denecek kadar az rakama indirgeyebilirsin. Neyseki azalıyor gitgide...


Yazdıklarımı particilik olarak algılamayın , ben sadece ülkemi seven Atatürkçü bir vatandaşım ...Türkiyenin adını da tecavüz , sapıklık vs gibi genellemeler yaparak lekeleyemezsiniz ! Herzaman Avrupa ülkeleri , Cumhuriyet döneminden beri zaten bizden refahtı , ABD zaten dünyanın en gelişmiş ülkesi. Ülkeyi bunlarla kıyaslamanın manası yok . Onlarda gelişiyor , bizde fakat arada hep bir fark olacak illaki. Elin çinlisi , isviçre bizden daha refah ''ülkemden nefret ediyorum '' vs diyor mu ? İşte sizin probleminiz bu , içinizde gram milliyetçili yok ... Sağda solda da Atatürkten bahsederken prim yapmayın . Hadi yallah !

Milliyetçilik anlayışına hayran kaldım: "Kafana kuş sıçsa yağmur yağdı" demek....