Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
409
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FX 8350'ye Overlclock
D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Dört sene önce topladığım sistem için artık bir upgrade zamanı geldi diye düşünüyorum. Ancak dolar kurunun bu kadar yüksek olması sebebiyle işlemciyi değiştirmek istemiyorum. Öncelikle amacım ekran kartını ve monitörü değiştirerek oyun performansını mümkün olduğunca yükseltmek, ardından da bunu RAM'lere bir 8 GB daha ekleyerek tamamlamak. RX580 ve Freesync bir monitör düşünüyorum. Şu anki sistemim şu:

AMD FX 8350
Asus Sabertooth 990FX R2.0
Corsair 2x4 (8GB) 1866Mhz
Asus GTX 660Ti OC Edition
Western Digital 1 TB Caviar Black
Corsair Carbide 500R
Corsair H100i
Corsair CX750

Kasayı ilk topladığımda sessiz çalışsın diye H100i almıştım. Aldıktan sonra da sırf meraktan biraz OC ile uğraştım. O zamanlar 4.4 Ghz çok kolay bir şekilde oldu ancak 4.6'da stabilite sağlayamamıştım. Şu anda olay zevk olmaktan çıkıp ihtiyaç halini aldı. Dolayısıyla bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara ihtiyacım var. Bu işten az buçuk anlarım ama çok fazla da bilgim yok. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca bir sorum da RAM'ler hakkında olacak. Bu RAM'lerin aynısından bulamadım internette. CMZ8GX3M2A1866C9R tam modeli. Dolayısıyla farklı bir model alsam sorun oluşturur mu? Yoksa bunları bir şekilde satıp toptan aynı model 16'lık mı almak gerekli? Ayrıca benim anakart max 1866 destekliyor. RAM'ler de zaten 1866'lık. OC ile bu daha yukarı çıkabilir mi? Ya da 2400'lük RAM alsam anakart bunu çalıştırabilir mi ince ayar ile?



D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Dünden beri biraz uğraştım. Önce kasayı tamamen söküp fanları temizledim. Yakın zamanda da termal macunu değiştireceğim. 4.5 Ghz'e ulaşmayı başardım.

Bunun için biraz voltaj (1.4v) vermem gerekti. Çarpanı 22.5 yaptım. Anakartın güç ayarlarını en yükseğe çektim. Henüz çok uzun süre test edemedim ama yarım saatlik Prime95 işkence testinden sonra HW Monitör'de okuduğum sıcaklıklar şu şekilde: CPU 62, Package 49. Bu ikisinin arasındaki fark kafamı karıştırıyor. Bu kadar açık fark olması normal midir? Ya da H100i ile bu değerler normal midir?



D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bir kaç gündür ara sıra uğraşıyorum. 4.700 Mhz'de 1.45625v vermem gerekti. Ancak HW Monitor'den takip ettiğimde maksimum değerler 1.476v ile 4804 Mhz'e kadar çıktığını görüyorum. Sıcaklıklar CPU için 60, Package için 53 derece oldu. Ancak Prime 95 ile test etmedim. AMD OverDrive ile stres testi yaptım. Prime 95 soket sıcaklığını çok arttırıyor nedense. Bu arada kasanın yan tarafından anakarta doğru üfleyen bir fan aldım. Onun da faydası oldu soket sıcaklıkları konusunda. Ayrıca termal macun sipariş ettim. Gelince onu da değiştireceğim.

Sorun şu ki; verdiğim voltaj bana biraz fazla gibi geliyor ancak aşağısında da stabilite sağlanmıyor. Yaptığım ayarlarda bir sıkıntı olabilir mi yoksa benim işlemci mi takoz çıkmış?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Limbo -- 11 Mayıs 2017; 18:37:55 >

W
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam selam, aynı CPU ve mobo bende vardı. 4.92 ghz e 1.51 de sabitlemistim. Ama tek ona değil altında bi yer daha vardı onada voltaj verdim. Bu arada advendec yerinden turbo bosst ve cool in gibi bazı özellikler vardı. Bunları devre dışı bırakmak gerekiyor. Epu ve tpu da aktif ise kapatmam gerekli. Birde ovc yapmak için manuel ve docc mı tam hatırlamıyorum ama o seçenekte yapmıştım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bios ayarlarım da bunlar. Bir yanlış varsa düzelteyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Limbo -- 16 Mayıs 2017; 20:43:50 >

D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Cevap için teşekkür ederim. Sizin sıcaklıklar ne durumdaydı? Ayrıca soğutucunuz neydi?




Bu mesajda bahsedilenler: @worner56
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.