Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
373
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FSP FP800 devreye girmeme durumu
D
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar,

FSP FP800 - 480Wattlık UPS aldım. Bazı durumlarda UPS'in devreye girmemesi problemi ile karşı karşıyayım. Özellikle UPS'ler ile içli dışlı olmuş arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bilgisayarımda tamamlanması uzun süren yazılımlar çalıştırmam gerekiyor. Bu yazılım GPU ve CPU yu ortak kullandığı için nispeten fazla güç çekiyor. Bu yazılımlardan 3 tanesini aynı anda çalıştırıyorum.

Bu yazılımların adedini kademeli olarak arttırarak testler yaptım (çalışan yazılım sayısını arttırdıkça kasanın harcadığı güç giderek artıyor, max 400watt oluyor).
1 tanesini çalıştırıp elektriği kestiğimde UPS devreye giriyor. 2 veya 3 tanesini aynı anda çalıştırıp elektriği kestiğimde ise UPS devreye girmiyor, ışığı sönüyor ve sürekli bir alarm sesi veriyor.
İşin ilginç yanı ise yazılımlardan 1 tanesini çalıştırıp, elektriği kestikten sonra diğer 2 sinide başlatırsam, UPS herhangi bir hata vermeden çalışmaya devam ediyor. Demek oluyor ki UPS'in verdiği watt değerinde bir sorun yok.

Bu durum acaba ups'in 2-6ms arası aktive olma süresinden mi kaynaklanıyordur? Kullandığım Corsair güç kaynağını daha iyi bir PSU ile değiştirsem (kondansatör vs. aksamları daha iyi olan ve 6ms elektrik kesintisi süresince sorun oluşturmayacak) sorun giderilirmi?

UPS'e sadece kasa bağlı. Kasada corsair CX750 güç kaynağı var. Doğrudan prizden yaptığım ölçümlerde kasanın çektiği gücü maximum 400watt olarak ölçtüm.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.