Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
558
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FPS Limitleme sorunu
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yıllardır silkroad online oynarım fakat bu problem başıma birkaç sene önce bilgisayarımı atıp yeni bir Orta-Üst seviye bilgisayar toplayınca gelmeye başladı. her ne kadar internetteki bilgiler fps arttırma üzerine olsa da ben fazla fps'ten şikayetçiyim.

Oyun eski olduğu ve DX9 ile tasarlandığı için ayarlarında vsync veya fps limitleme gibi bir seçeneği yok. Bu noktada da oyun içinde çok yüksek fpsleri görüyorum. Limitör olmayınca ekran kartı tüm gücünü fps i çıkarabileceği maximum güce çıkarmak için uğraştığından dolayı hem ısı, hem gereksiz güç çekişi, hemde fan sesleri baş göstermeye başladı. Üstüne üstlük ekran kartı tam güç çalışınca dar boğaz oluşmaması adına 7700K'da tam yükte çalışıp fan seslerini arşa çıkarıyor. Bunun yanında böyle limitsiz fps durumlarında sahibi olduğum Gtx 1060 6gb kartların meşhur sorunlarından coil whine sorunu çıkacak diye korkuyorum.

NVIDIA Inspector adında bir programı ve NVIDIA Denetim masasını denedim. Fakat her ne kadar ayarlar doğru görünse de oyun içi fps hala yüksek. Ben bir yolunu bulamadım. Bulan arkadaşlar var ise veya fikirleri olan paylaşır ise çok sevinirim iyi forumlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.