Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
517
Tıklama
0
Öne Çıkarma
formula 1 severlere teklif
_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

herkes tuttuğu takımda ki sezon arası gelişmeleri taip edip forumda yayınlasın

mclar3enden iki üç kişi mesela ama illa kendi takımınız değil
çünkü mesela m,inardiyi tutan yokytıur heralde

ben renaultun yanında bmw yide takip etmeyi üzerime alıyorum
yavuz beyde böyle bir topic açıp üst konu olarak 2006 çalışmaları başladığında konu açarsa sevinirim

böylece sezon için öngörülerimiz olur ne dersiniz



_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

S
20 yıl
Yarbay

Mşnardi yok ama ben jordon u çok severim (ferrari'yide ) ama lütfen artık küçük takım aşagalamasına girmeyelim artık ayıp oluyor yane


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

küçük derken bütçeden bahsediyoruz aslında çalışan sayısı mühendislik bilgisi yönünden de maalesef küçükler
ama önemli değil artık bütün takımlar daha iyi bütçelere sahip olacak bu çok güzel şu anda midlanda geçişte jordan ı takip etmek ve red bula geçişte minard iyi izlemek çok güzel olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
20 yıl
Onbaşı

bence zekıce adamım denıyıcem byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Teğmen

ne teklifi????????????onbaşım bende on başıyım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
20 yıl
Yüzbaşı

abi onbaşılıkla alakası yok ben daha mesajım yokken girdim f1 topiclerine ben varım etusch


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Teğmen

C
20 yıl
Binbaşı

_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hepinize teşekkür ederim sanırım en kültürlü f1 sezonumuzu yaşayacağiz
zati şu halimizle bile cnn sunucularından baya bi öndeyiz



bu arada bendede post sıfırdı ama motorsporları bölümünede yazmaya başlayınca fırladı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Binbaşı

şuanki forum konu dışı olduğundan post artmıyor sanırım
Bu arada yeni sezondada v10 lar kullanılabilecek ama devir sınırlı olarak.
Sanırım kimse bu şekilde v10 kullanmayı tercih etmeyecektir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Binbaşı

V8'ler le ilgili bir kaç kural da şöyle
Açılar 90 derece ile sabitlenecek subaplar da 8'le
V8'lerin 21000 devire kadar çıkacağı tahmin ediliyor.
Ama 18-19000'li v10'ların performansına yetişebilmesi bir kaç yıl alacak sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Binbaşı

Formula 1'de karar haftası

21 Ekim, 2005 16:27:00 (TSİ)


F1'de Ecclestone ile takımlar arasında birçok görüş ayrılığı var
FIA Başkanı Max Mosley, F1'in patronu Bernie Ecclestone ve takım yöneticileri önümüzdeki hafta biraraya gelerek sıralama turu formatı değişikliği başta olmak üzere Formula 1'deki birçok konuyu görüşecek.

Formula 1 takımlarının yöneticileri, Mosley, Ecclestone, sponsorlar ve organizatörler 24 ekim pazartesi günü Londra'da toplanarak gündemdeki kural değişiklikleri ile görüşmeler yapacak.

Toplantının en önemli konusu sıralama turları formatındaki değişiklik önerisi olacak. F1'in patronu Ecclestone'un desteklediği, bir saatlik tek bir seansı yerine cumartesi günü üç seanstan oluşan sıralama formatı masaya yatırılacak.

Buna göre 15'er dakikalık ilk iki seans sonunda 10 araç elenecek. İlk seansta elenenler yarışa 16 ile 20, ikincide elenenler 11 ile 15'inci sıradan başlayacak.

Kalan 10 araç 20 dakikalık son seansta pole position için mücadele edecek. İlk iki seansta elenenlerin yarıştan önce yakıt ikmali yapmasına izin verilecek, pole için mücadele edecek son 10 araç ise sıralama turlarından kalan yakıtla yarışa başlayacak.

Sık sık değişikliğe uğrayan sıralama turları formatıyla ilgili bu teklif, McLaren'in patronu Ron Dennis tarafından eleştiriliyor: "Eğer en hızlı araçlar önde, yavaşlar arkada başlarsa yarışın heyecan azalır. Bu kesin."

Dennis, halen uygulanan formatın 2008'e kadar devam etmesi, 2008'den sonra ise çok köklü değişiklikler yapılması gerektiğini savunuyor.

Lastikler de tartışma konusu

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu bu sezon Bridgestone ve Ferrari'nin başını çok ağrıtan bir yarışta sadece bir takım lastik kullanılması kuralı.

Geride bıraktığımız sezonda güvenlik kaygısıyla ilk kez uygulanan bu kural, 3.0 litrelik V10 motorlardan 2.4 litrelik V8'lere geçilecek olması nedeniyle tartışılıyor.

Mercedes motorsporları bölümü şefi Norbert Haug ise yarış sırasında lastik değiştirmenin izin verilmesine karşı: "Böyle bir tartışma niye yapılıyor, hiç anlamıyorum. Eğer işini iyi yapanlar cezalandırılacaksa yanlış yoldayız demektir. Tek lastik kuralını neden değiştirelim ki?"

Diğer teklifler arasında yedek araçların yasaklanması ve ilk dört dışındaki takımların cuma antrenmanlarında üçüncü araçlarını kullanmalarına izin verilmesi yer alıyor.

FIA Konseyi, Londra toplantısından iki gün sonra Roma'da biraraya gelecek ve kural değişiklikleriyle ilgili kararlarını açıklayacak. Roma'da 2006 takvimi de belirlenecek.

Takvimdeki yarış sayısı konusunda da Ecclestone ile takımlar arasında görüş ayrılığı var. Ecclestone sayının 19'dan 20'ye yükseltilmesini talep ederken takımlar 18'in üzerine çıkmak istemiyor.

Londra ve Roma'nın ardından 28 ekim cuma günü FIA Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi yapılacak. 1991 yılından beri FIA'nın başında bulunan Max Mosley seçime tek aday olarak giriyor.


Alıntı CNN TURK


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Binbaşı

Sato'ya Midland teklifi

21 Ekim, 2005 12:21:00 (TSİ)


Takuma Sato: "Kendim için en iyisini seçeceğim"
Formula 1'in yeni takımı Midland, önümüzdeki yıl için Japon sürücü Takuma Sato'ya teklif yaptı.

Midland'ın takım şefi Colin Kolles, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, BAR'daki yerini kaybeden Sato'ya 2006 için teklif götürdüklerini söyledi.

Kolles, "teklifi kabul edip etmemek kendisine bağlı. Dilerse önümüzdeki yıl Midland için yarışabilir" dedi.

Sezonu bir puanla kapatan Sato'ya transfer teklifini Brezilya'da yaptıklarını belirten Kolles, Japon pilotun henüz cevap vermediğini ifade etti.

Kanadalı işadamı Alex Shnaider'in geçtiğimiz ocak ayında Jordan'ı satın alarak oluşturduğu Midland takımı Formula 1'deki ilk yılında Toyota motoruyla yarışacak.

BAR'da kötü bir sezon geçiren Sato'nun adı, Honda desteğiyle Formula 1'e gireceği iddia edilen ve ismi sır gibi saklanan bir Japon ekibi için de geçiyor.

Japon sürücü geçtiğimiz hafta Çin Grand Prix'sinde yaptığı açıklamada, "yeni veya halen F1'de yer alan bir takım olması farketmez, 2006'da mutlaka yarışacağım" demişti.


CNN TURK


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yüzbaşı

Takımı Jordan GP'yi geçen yıl Midland Grubuna satan Eddie Jordan, McLaren Pilotu Kimi Raikkonen'in 2007'de Ferrari'ye geçeceğine ilişkin çığ gibi artan dedikodulara inanmadığını söyledi.

Raikkonen'in kesinlikle Ferrari'ye geçmeyeceğini belirten, Formula 1'in eski "karizmatik" patronu Eddie Jordan, söylentilerin tam aksine, Raikkonen'İn takım arkadaşı Juan Pablo Montoya'nın Ferrari'ye geçebileceğini kaydetti. İngiliz F1 Racing Dergisinin Kasım sayısına demeç veren Jordan; "Kimi'nin Ferrari'ye gideceğini ilk hangi aklı evvel ortaya attı bilmiyorum ama, buna inanmak için enayi olmak gerek. O McLaren için yaratılmış, kanında var ve McLaren de kendisine kariyerinin en iyi şansını verdi ve veriyor. Valentino Rossi - Ferrari ilişkisi de palavra ve nasıl geri teptiğini herkes gördü. Bu da geri tepti. Ama bana sorarsanız, Juan Pablo'nun Ferrari'ye gideceği konusunda iddiaya girer ve bütün paramı yatırırım"dedi.

Montoya'nın stiline ve performansına hayran olduğunu da kaydeden Eddie Jordan, 2005 sezonunda Kolombiyalı'nın performansının yarısının bile izlenemediğini söyledi. Eddie Jordan, F1 Racing'e yaptığı açıklamada; "Montoya'nın teker tekere mücadele konusunda Grid'deki en iyi pilot olduğu tartışılamaz ve bunu Brezilya'da kanıtladı. Sinirli olduğu söyleniyor ama yarış kazandığındaki sempatik ve güleryüzlü halini görmüyor bunu iddia edenler. Ve asıl önemlisi, kişilik olarak bence Montoya McLaren'in stiline hiç uymuyor, o tam bir Ferrari tipi. Bir de, McLaren'in 2006'da Kimi veya Juan Pablo'dan birisini şampiyon yapacağına inanıyorum" dedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yüzbaşı

"""TEAM ESPANA"""

İngiliz F1 Racing Dergisinin Kasım sayısında yer alan habere göre, İspanya hükümeti 2008'den itibaren Formula 1'e devlet destekli bir takımla katılmayı planlıyor. Alonso'nun ülkede yarattığı etkiyi ve özellikle Formula 1'in TV izlenme rekorlarının altüst oluşunu gözönüne alan hükümetin bu kararı aldığını kaydeden dergi, İspanyol yetkililerin GP2'de yarışan Racing Engineering'den konuya ilişkin bir ön fizibilite çalışması istediğini bildiriyor. Haberde adının "Team Espana" olacağı kaydedilen takımın İspanyol petrol ve telekomünikasyon devleri Repsol ve Telefonica'nın iki büyük sponsor olarak düşünüldüğü de yer alıyor.

Racing Engineering'in sahibi Alfonso de Orleans-Borbon'un bir açıklamasının da yer aldığı F1 Racing haberinde, projenin şu anki duruma göre yüzde 50 gerçekleşme şansı olduğu ve konu üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığı kaydediliyor ve "Team Espana"nın büyük bir olasılıkla Barselona veya Jerez'de merkezini kuracağı, ayrıca FIA'nın 2008 için önerilerinin uygulamaya geçirilmesi halinde şasi ve motorun satın alınacağı belirtiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ben midlandda yada gizemli honda takımında yahutta bmw da mutlaka anthony davidsonu görmek istiyorum ya bu adamı nasıl görmezden gelişrler sato gibi bir adam yarılşırken davidson gibi bir adam hala test pilotu bu olacak şey değil

sıralama turlarına gelişnce moto gp deki gibi 1 saatlik seansla belirlense çok iyi olur hem heyecanlı olur hemde otolar sürekli pistte olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ETUSCH_ -- 24 Ekim 2005, 14:59:16 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
20 yıl
Yüzbaşı

F1'e yeni kanatlar!
FIA dün yaptığı açıklama ile F1 araçlarının arka kanadında radikal bir değişiklik olacağını açıkladı. FIA özellikle sollamalarda araçları daha güçlü kılabilmek için çift kanattan oluşan bir arka kanat konseptinin 2007 yılından itibaren kullanılmasını istediğini belirtti. Sollamalarda araçların yaşadıkları zorlukarı azaltmak amacıyla, FIA ve teknoloji partneri AMD ile birlikte aylardır sürdürülen AR-GE çalışmalarınn ardından, FIA Centreline Downwash Generating (CDG) adını verdikleri arka kanat konsepti ile kamuoyunun önüne çıktı.
CDG kanadının F1 araçlarının birbirlerini çok daha yakından izlemelerine imkan vereceği umuluyor. Oldukça abartılı görünen kanadın asıl amacı ise öndeki araca çok yakın giderken yol tutuşunu arttırmak ve bu sayede savrulmaları da minimize etmek.

FIA, CDG arka kanadını daha geniş araçlar ve düz lastiklerle birlikte 2008 yılında F1 kurallarının içine katmak istiyor. Ancak CDG fikrinin takımlardan destek alarak 2007 sezonunun başından itibaren uygulanması konusunda da ümitli.

FIA Başkanı MAX Mosley yaptığı açıklamada; “Bu yeni araştırma Formula 1’ in geleceği açısından çok önemli. CDG kanadıyla yarışseverlere asıl istediklerini verebiliriz; çok daha fazla sollama ve lastik lastiğe yarış. 2008’ e kadar beklemek yerine takımlarımızın bu konuda duyarlı olarak bu projenin optimizasyonunda destek vereceklerini ve 2007 yılında bu uygulamaya başlayabileceğimizi ümit ediyorum.” dedi.

CDG fikri, geleceğin teknik kuralları ve önümüzdeki sezonun spor kurallarının belirlendiği Londra’ da yapılan Formula 1 Komisyon Toplantısı’ nda takımlara tanıtıldı.


< Resime gitmek için tıklayın >



D
20 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

sıralama turlarına gelişnce moto gp deki gibi 1 saatlik seansla belirlense çok iyi olur hem heyecanlı olur hemde otolar sürekli pistte olur




yani eskiden olduğu gibi. bence de öyle olsa daha iyi olurdu.
yeni sistem muhtemelen birkaç yıl içinde tekrar değişir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

fia şimdiye kadar lastik lastiğe diye ne yaptıysa araçları birbirinden uzaklaştırdı ben buna da korkuyla bakıyorum artık kurallar sabitlensede takımlar kendileri bir yol bulsalar öne geçmek için



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.