Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
2549
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Formula 1 İstanbul Park İçin Yetkililere 1 E-posta Atıyoruz
Y
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilindiği gibi ülkemiz, dünya çapında ki Formula 1 organizasyonu kaybetme riski ile karşı karşıya. Buna engel olmak için elimizden geleni yapma adına böyle bir kampanya başlatıyoruz. Amacımız, tüm F1 severlere ulaşıp, hep birlikte yetkillerin dikkatini bu konuya çekmek. Bunun için her motor sporları severlerden destek bekliyoruz.


İlk olarak yetkililerin ilgisini çekmek için herkes birer e-mail atacak. Tabii ne kadar çok arkadaş bu eyleme katılırsa o kadar başarılı oluruz. O yüzden diğer arkadaşlarımızı da bu eyleme davet edin. Konuyla ilgili Facebook'ta bir grup kuruldu isterseniz bu gruba kaydolup orada ki arkadaşlarınızı bu etkinliğe davet edebilirsiniz.

Biz yetkililere göndermek üzere örnek bir metin hazırladık. İsterseniz bu maili vereceğimiz mail adreslerine gönderin isterseniz kendiniz bir başka yazı hazırlayabilirsiniz.

Örnek metin aşağıda ki gibidir.

-------------------------------------




Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım ve Sayın Bakanım



Bir taraftan uluslar arası büyük organizasyonları ülkemize getirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da ülkemize gelen büyük organizasyonları elden çıkarmaya çalışıyoruz.




Türkiye 2005 yılında, dünyanın en iyileri arasına giren bir yarış pistine sahip oldu. İlk yıldan itibaren çeşitli yarış serileri ülkemize geldi. Geldi ama biz değerini bilemedik. Tanıtım eksikliği nedeniyle gelenden gidenden haberimiz bile olmadı. Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun gelecek sene yarışacağı MotoGP serisini de, işletme zarar ediyor gerekçesi ile ülkemizden kovduk. Sonrada pisti bir yabancıya kiraladık; ne o memnun kaldı ne de biz.





Şimdi elimizde kala kala Formula 1 kaldı ama anlaşılan onu da ülkemizde istemiyoruz.





2008 yılında Singapur, 2009’da Abu Dhabi, 2010’da da Güney Kore F1 takvimine girdi. 2011 yılında Hindistan, 2012’de ABD ve 2014’de de Rusya takvime girecek. Takvime girmeye çalışan Fransa gibi ülkeler de var ama onların şansı pek düşük görünüyor. Komşumuz Bulgaristan da Kasım ayı içerisinde Bay Bernie Ecclestone ile anlaşmaya varabilir. Bulgaristan yetkilisi Nikolov: "Eğer Sofya'da Formula 1 düzenlenirse, İstanbul Park veya Hungaroring'de yarışlar olmayacak. Doğu Avrupa'daki tek GP olacağız" dedi. Takvime bir çok pist girerken doğal olarak bazıları da çıkacak.





Şimdi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler Formula 1 takvimine girmek için can atarken biz neden takvimden çıkmak istiyoruz. Bu işi beceremediğimiz için mi yoksa yıllık ücreti çok bulduğumuz için mi ? Rusya yıllık 40M$ ödeyecekken Türkiye’nin önündeki teklif 26M$. Hem o kadar para harcanarak yapılan pist sadece 7 sene için mi yapıldı ? Bu pistin orada atıl bir vaziyette durması büyük bir zarar değil midir?



Unutmamak gerekir ki Formula 1 hem teknoloji olarak, hem şov olarak, hem de seyirci olarak motor sporlarının zirvesidir ve alternatifi yoktur. Eğer Formula 1’i de kaybedersek o güzelim piste hiçbir uluslar arası yarış gelmeyecek.



Yarışların ülkemize gelmesiyle birlikte genç nesil motor sporlarına fazlasıyla ilgi duymaya başladı ve bu nesil, yarının anne babaları, yöneticileri olacak. Dolayısıyla ülkemizde yok denilen motor sporları kültürü yavaş yavaş bu şekilde oturacak. Ayrıca şimdi bile daha iyi bilet fiyatları ve iyi bir tanıtımla İstanbul Park’a 100.000 kişinin geleceğine inanıyoruz.





Bu konularda söyleyeceğimiz çok söz var ama özet olarak bu şekilde izah edebiliyoruz.







Biz motor sporları sevenler olarak her yıl Formula 1 ve -Kenan Sofuoğlu’nun da yarışacağı- MotoGP yarışlarını ülkemizde izlemek istiyoruz. Yerimizi almak için pusuda bekleyen ülkelere fırsat vermeden FOM ile anlaşmaya varmamızın, ülkemiz için en hayırlısı olacağına inanıyoruz.







Bu konuyu gündeminize alıp acilen bir çözüm üretmenizi arz ederiz.



Sagılarımızla







İsminiz Soyisminiz





--------------------------------





Gönderilecek mail adresleri (bir seferde tüm adreslere mail gönderebilirsiniz. Hepsini kopyalayıp mail kutunuzda alıcı olan kısma ctrl+v ile yapıştırınız)


cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr, cumhur.guven@kulturturizm.gov.tr, basin@gsgm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, sikayet@gsgm.gov.tr, bilgiedinme@gsgm.gov.tr, gsgmbim@gsgm.gov.tr, receptayyip.erdogan@basbakanlik.gov.tr, rte@akparti.org.tr, kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr, okurhatti@zaman.com.tr, aguclu@milliyet.com.tr, iletisim@radikal.com.tr, info@trf1.net, ikoncuk@turkegitimsen.org.tr, bizeyazin@startv.com.tr, habersaati@kanal7.com, okur@sabah.com.tr, editor@abbasguclu.com.tr, ntv@ntv.com.tr, webmaster@startv.com.tr, tgrt@tgrt.com.tr, ttoros@bugun.com.tr, be@meb.gov.tr, interneteditor@hurriyet.com.tr, info@haberturk.com, ankaracihan@cihan.com.tr, ito@ito.org.tr, info@tosfed.org.tr, info@tmf.org.tr





Kaynak:http://www.trf1.net/formula1_haberler/17526-istanbul-park-icin-yetkililere-1-e-posta-atiyoruz.html#ixzz14QuLZhFi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemrek -- 7 Kasım 2010; 16:40:31 >

R
13 yıl
Onbaşı

L
13 yıl
Yüzbaşı

gönderiyorum



B
13 yıl
Yüzbaşı

Yollanmıştır



K
13 yıl
Yarbay

gönderdim eğer f1i kaybedersek çok yazık olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Desteğe devam



K
13 yıl
Yarbay

P
13 yıl
Binbaşı

Güzelim pist F1'siz ne olur ya


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Teğmen

A
13 yıl
Yüzbaşı

F1 severi olarak üzerimi düşen görevi yapmış bulunmaktayım. Tüm F1 sevenlerden gerekeni yapmalarını rica ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Teğmen

E
13 yıl
Yüzbaşı

eyw kardeste bilet fiyatları 250 tl olursa tabi kimse gitmez



U
13 yıl
Binbaşı

E
13 yıl
Yarbay

bir f1 sever olarak yolladım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı

Bir memleket sevdalısı F1 sever olarak yolladım..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Binbaşı

Bir çok ülke bu organizasyona katılmak için elinden geleni hatta fazlasını yapar ama biz atılmak için elimizden geleni yapıyoruz benim pek umudum yok ama

F1 sevdalısı olarak
Denemek de fayda var

up





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dan-ger -- 7 Kasım 2010; 3:12:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı

Olimpiyat stadını soktuğumuz gibi F1 pistinide sokarız bi yerimize.
Nasıl olsa vergilerimizle yapılıyor bizde de vergi çoook.
Dandik monako pisti bile 10 sene daha yarışda kalmayı garantiledi nasıl oluyor anlamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

Açık kalsın, F1 yarışlarını izlemek isteyenler yine 100-150 lira bilet parası versin. Pistimiz var diye övünüyoruz, ne yarış izleyebiliyoruz, ne içine girip kendi araçlarımızı sürebiliyoruz. Saatlik pist kirası 5000-6000 dolar..
Yolda hızlı araç sürsen, "çok hevesliysen pist var" derler.
Kapansın, en azından artık pist var demezler..

Açıkcası pistin kapanıp kapanmaması beni pek irdelemez. Zira F1 severim, televizyondan da takip ederim büyük bir hazla. Ama gidip izleyemedikten sonra, bazı şeylerin sadece parası olana güzel olduğunu gördükten sonra bir hazzı kalmıyor bu işin.

Şimdi birileri alıntı yapıp, senin gibiler yüzünden böyle oluyor der, onunda yaşı en fazla 16dır..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

F1 ile alakam yok. Maksat up.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Yarbay

Nasıl olsa ellerinde alternatif ülkeler var diyerek Formula patronu fiyatı bol keseden sallıyor. Ama İstanbul GP'nin bu fiyatı vermeye bence gücü yok. Yada işte biraz kar elde etmek istiyor. Çünkü ilk yılda yaklaşık 150.000 lerde olan seyirci sayısı son yıllarda 30.000 lere kadar düşmüş ve sonrada binbir çabayla 130.000 dolaylarına çıkarılmıştır.

Formula, halkımız tarafından kabul gören bir spor olmadığı için izlenmiyor.