mcp şanzımanlı araba alamadığım için pişmanım tüh. Sende belki birgün büyürsen gerçek bir şanzımanlı arabaya binersin. Bu arada audi marka araca sahibim.
Ford focus 2016 1.5 tdci otomatik vites aracım var. Bir yıldır kullanıyorum 25k yol yaptım, İkinci sahibiyim şanzımanla ilgili bi sorum hiç yaşamadım. Tek sorun biraz konforsuz ve biraz da tirim sesi var.
Sonuç itibaritle bir marka milyon tane otomatik üretiyor, Kimse başına bela almak istemez. Ne üretici ne tüketici. Otomatik tercih edilebilir , iyi araştırılıp iyi inceleyip noktayı koyması lazım 2. Elde. Benim bütcem olsa tercih ederim.
Focus 3 benzinli powershift aracımı yeni sattım, yakalaşık 50 bin km bindim, üzerinde getrat 6dct250 kuru tip şanzıman vardı, aynısını renault yeni meganlarda da kullanıyor ama sanırım 3. Nesil olanını, ben kullandığım sürece sadece bir kere köyde kötü yolda 1. vitesi geçmeyecek kadar yavaş şekilde 4 kişi 10 km yokuş çıkınca doğal olarak şanzıman ısındı kendini korumaya aldı, bunun haricinde bozulmadı kolay kolay bozulup yolda bırakacağını düşünmüyorum, asıl sorun özellikle yaz aylarında 1. vitesten 2 ye geçerken titreme yapması, bu durum seni yolda bırakmıyor ama özellikle dur kalk trafikte çok can sıkıyor, titreme sorunu çözülseydi çok güzel olurdu, kuru kavrama olduğu için yağ bakım derdi de yok zaten gayet ekonomik olurdu. Makyajlı kasa ile birlikte dizel otomatikte geldi, dizellerdeki 6dct450 volvolarda da kullanılan yağlı tip kavrama , almayı düşündüğüm için sürekli araştırıp takip ediyorum kronik hiç bir arızasını duymadım, bir kere sürdüm hiç bir sıkıntı görmedim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Barracud@