Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
572
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Flash bellekten Ubuntu kurulumu hakkında
2
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,
Asus k53sv model windows7 + windows8 kurulu bir laptopum var ve geçen akşam birden bire kapandı. Tekrar açtığımda da Asus ekranında kalıyor öylece. İçinde yedeklemem gereken çok önemli verilerim var. "Format atmak istemediğim halde" , flash bellek ve dvd ile format atmayı da denedim. Fakat bios'a girip gerekli ayarı yaptıktan sonra format işlemi de başlamıyor ne yazık ki. (sebebini çözebilmiş değilim.)

Arkadaşım "flash bellekten harddiske kurmadan ubuntu açıp, verilerini yedekledikten sonra format atabilirsin" dedi. Ubuntu'da böyle bir olay var mı? Kurulum yapmadan ubuntu ile harddiskimdeki verileri görebilir miyim? Tabi bunu, bios'tan gerekli ayarı yaptıktan sonra flash bellek ile format atabilme olasılığım üzerine soruyorum.

Eğer yoksa da durumun çözümü için önerilerinize açığım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



G
11 yıl
Yüzbaşı

Arkadasin dogru soylemis flash bellekten baslattigin zaman desktop tarzinda bir yer gelir oradan verileri kurtarabilirsin



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hemen deniyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Yüzbaşı

diski silmeden windows var olan diske tekrar windows kurarsan windows onları windows.old diye bi klasörde saklıyor. ordan alabilirsin. ubuntu tarzı linux dağıtımlarıyla da halledebilirsin. cd den çalışan windowslar da mevcut bunlarla da halledebilirsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabın için teşekkür ederim windows.old aklıma gelmemişti bir bakayım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.