Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
251
Cevap
12968
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Fiyat Aynı. Full Donanım mı? Yoksa Bir Üst Sınıf Baz Donanım mı? (Fluence, Passat vb.) (9. sayfa)
C
14 yıl
Yarbay

aydoğan bey
bence bu tür formlar açmak sadece ortam gerer ve birbirimizi kırmaktan başka birşey olmaz
dünyada nereye giderseniz gidin ABD hariç orda reno satılmıyor satılamaz zaten renoyu kimse almaz ABD diğer satılmayan ülkeleri bilmiyorum
ve gene net olalım fluance en dolusu azına kadar dolu olsa dahi sanruf nevigasyon deri koltuk v.s vs ne olursa olsun passat en boşu olan trendline ile kıyaslanmaz sebep gayet net reno fluance ciidden çok kötü bir araba 50.000 tl alıncak en son araba
desenki skoda octavia elegance passat trendline ozaman işin rengi değişir gene eminimki passat derler ama bir düşünsekmi diye düşünme payı olur ama fluance için olmaz direk passat derim
saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Binbaşı

Hem "donanim karsilastirmasi" diyorsunuz, hem de farkli motor-sanziman ozelliklerine sahip araclardan soz ediyorsunuz. Boylelikle sizin deyisinizle "motor ozelligi dikkate alinmamis" olmuyor; tam tersine, motor ve sanziman turunu de karsilastirmanin degiskenleri arasina katiyorsunuz. Ustune bir de farkli markalardan soz ediyorsunuz; bir degisken de o oluyor.

Donanim-sinif karsilastirmasi yapmak istiyorsaniz degiskenlerden birinin donanim, digerinin sinif olmasi lazim; diger bakimlardan araclarin ayni olmasi lazim.


Daha once bu konuda yazdigim mesaji aynen aliyorum:

"Dizel otomatik bir aracla benzinli duz vites bir arac arasindaki fiyat farkini donanim farkina indirgemeye calisan insan cuvallamaya mahkumdur.

Cunku:

Dizel bir donanim degildir. Bir motor turudur. Motorsuz araba olmaz.

Otomatik vites bir donanim degildir. Bir sanziman turudur. Sanzimansiz araba olmaz.

Koyalim bakalim Passat'a dizel otomatigi, alabiliyor muyuz Trendline donanimlisini Fluence Privilege fiyatina? 1.6 TDI Passat Trendline 61.400 TL. Passat'in benzinlilerindeki 5.800 TL DSG farkini da koyalim, ne etti su anda TR'de satilmayan Passat Trendline TDI DSG'nin olasi fiyati? 67.200 TL. Var mi o fiyata dizel otomatik Fluence? Yok.

En ust donanimli dizel otomatik Fluence (Privilege) = 56.600 TL
En alt donanimli dizel otomatik Passat (Trendline)= 67.200 TL (olasi fiyat)

Dizel-otomatik motor-sanziman seceneginde donanim farkina ragmen Fluence ile Passat arasindaki fiyat farki = 10.600 TL

Ote yandan:

Navigasyon, xenon far, hiz sabitleme, far yikama, otomatik klima, sis fari, aliminyum jant, deri doseme. Bunlar donanimdir. Adi uzerinde, araci "donatmak" icindir. Asal fonksiyonlarla ilgileri yoktur. Konfor, estetik ya da ekstra guvenlik amaclidirlar. Bunlar olmasa da arac calisir. Sizi A noktasindan B noktasina goturur.

Koyalim bakalim o yukaridaki donanimlari benzinli duz vites Fluence'a. Nedir fiyat? Fluence Privilege = 46.000 TL. Var mi o fiyata benzinli duz vites Passat? Yok.

En ust donanimli benzinli duz vites Fluence (Privilege) = 46.000 TL
En alt donanimli benzinli duz vites Passat (Trendline) = 55.000 TL

Benzinli-duz vites motor-sanziman seceneginde donanim farkina ragmen Fluence ile Passat arasindaki fiyat farki = 9.000 TL

Neymis? Yuksek donanimli Fluence fiyatina baz donanimli Passat: YOKMUSH. "


Bu yalnizca Passat-Fluence icin degil, ayni markanin farkli modelleri icin de gecerli. Yani sirf donanim farki ile Jetta (Highline) fiyatina Passat (Trendline), Fluence (Privilege) fiyatina Latitude (Expression), Octavia (Elegance) fiyatina Superb (Comfort) YOK. ANCAK VE ANCAK araya motor, sanziman farki da girerse: VAR.

Basliktaki soruyu donanim konusunu hic karistirmadan "dizel otomatik alt sinif mi, benzinli duz vites ust sinif mi?" diye sormak cok daha anlamli olurdu, cunku bu orneklerin tumunde alt sinif bir araci bir ust sinif arac fiyatina asil yaklastiran iste bu motor-sanziman farki oluyor. Donanim farki motor-sanziman farkinin yarattigi fiyat etkisinden daha dusuk bir fiyat etkisi yaratiyor. Fiyatlarin belirlenisinde motor-sanziman daha onemli. Donanim daha onemsiz. Motor sanziman fiyat farkinda birincil onemde. Donanim ikincil onemde.

Yok illa donanimi da karsilastirmaya dahil etmek istiyorsaniz, o zaman soru soyle formule edilmeli: "Ayni markanin dizel-otomatik yuksek donanimli C sinifi aracini mi, benzinli duz vites baz donanimli D sinifi aracini mi tercih edersiniz?"


Ama iki degisken (sinif + donanim) hakkinda konu acip, sonra da konuya ornek olarak aralarinda bes degisken fark olan (sinif + donanim + motor turu + sanziman turu + marka) olan araclari sectiginiz icin, tartisma uzayip gidiyor, sonunda ister istemez marka tartismasina donuyor. Bunu anlamak istememekte israrcisiniz. Eh, o zaman yapacak bir sey yok.

Soruyu basta duzgun formule edip ornekleri de aralarinda karsilastirmaya konu degiskenlerden baska degisken farki olmayan araclardan secseydiniz guzel bir paylasim olabilirdi. Ama olamadi.

Yoksa olay benim icin VW-Renault olayi kesinlikle degil. Kaldi ki ben VW kullanicisi bile degilim. Daha once kullandigim araclar Renault 11, Ford Escort, Nissan Maxima, Ford Contour.

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Doğru söylüyorsunuz ama defalarca belirttim. Karşılaştırma aynı fiyata alınabilen örnekteki C sınıfı ve D sınıfı araçların donanım karşılaştırmasıdır.

Motor vb. özelliklerin aynı olduğu iki aracın karşılaştırması değildir. Karşılaştırmada fiyat baz alınmıştır. Yani motor özelliği dikkate alınmamıştır. Bu kararsızlığı yaşayanların sayısı bir hayli fazla. Tercihlere zaten hepimiz saygılıyız.

Kaldı ki Passat almayı düşünen birisi "Bak fluencenin donanımları fazla vb." deyip fikrinden vazgeçmez.

Burada önemli olan donanım veya özelliklerin araç tercihindeki etkisini ortaya çıkarmak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Yarbay

Sezgin bey,

Uzun zamandır yazıyorum buraya ama hiç bir zaman passat vs. fluence olarak algılamadım konuyu ama sonunda bana da onalrın sitelerini açtırıp karşılaştırttınız bana. Ve Gelelim görüklerime.

Benim anlatmak istediğim şey şu,bir insan hiç bir zaman şu kararsızlığa düşmez ya da düşmememli, full dizel bir araç mı? baz dizel olmayan bir araç mı? Her iki aracın kendine has karakteristiği vardır, kullanılması gereken km miktarı vardır, kullanılış şekli vardır, tüm bunlar varken insanlar şu şekilde araç aramaya çıkmıyor 50bin param var motor amaaan onu boşver. Bunu diyen yok. Ben 55 bin liram var ve dizel bir araç arıyorum diyor herkes. Bu şekilde düşünürsek

Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 61.400,00 Fiyatı ile,

Renault'da ise

Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg
57.350 TL 56.600 TL
Opsiyonlar
Deri Döşeme1.500 TL
17" Alüminyum Alaşımlı Jantlar750 TL
Navigasyon Sistemi1.000 TL
Toplam 60.600 TL 59.850 TL

Toplamda 60 bin tl ile Bu şekilde karşılaştırılmalı. Ve, bundan sonrasında da yine karşılaştrılmalı. Şanzuman farkını göz önünde tutmuyorum, passat 6 ileri manuel. Yani otomatik vites de bir lüxe girdiğine göre haydi sizin dediğiniz gibi olsun ve fluence daha da lüx bir araç olsun.


Öte yandan, passata gelirsek şu şu şu donanımları eksik olan passatın benim için en önemli noktası olan güvenliğine,

Tavan hava yastığına kadar hava yastıklarının bulunması,

Arka koltuklara iki adet isofix bağlantısı, ki 2 çocuğu olan insan bu aracı seve seve sırf bu özelliğinden dolayı tercih etmeyecek midir?

Elektronik defransiyel kilidi (EDL)

Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR)

Auto Hold özelliği ile kaymaması,

Önde 3 noktalı piroteknik emniyet kemerleri

gibi bir bakışta gözüme çarpan daha didik didik aramadığım için bulamadığım özelliklere sahip bir passat da demek ki fluence'in sadece saydığınız özeliklerinden yoksun değilmiş, ve demekki passatın da bir dolu artısı varmış ve daha da önemlisi passatın artıları hep de güvenlik bölümünde imiş. Ve bu aks açıklığı bu iç ferahlığı bu rahatlık,bu yol tutuş, bu güvenlik,bu kalite (kalite diyorum çünkü burda parçalarının uzun ömürlülüğü veya parça kalitelerini tartışmayacağım ama bir marka ki, en boş modelinde bile full güvenlik sunuyor.Bu oldukça önemli sanırım?)Tüm bunlara sahipken fluence neden alayım, daha önce dediğim gibi, bu aracın bir üst segment olmasının bir sebebi var ve o sebeb neyse aynı sebeb fluence'de yok, tıpkı passatın da s320 ile yarışmaması için s320'De bulunan bir sebebi olduğu gibi

Saygılarımla.

Can.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 3 Mayıs 2011; 20:58:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

"Benim ne anlattığım değil, sizin ne anladığınız ya da anlamak istediğiniz önemli olan." (Güzel Söz) Bu söz şahsım dahil hepimiz için geçerli.

blue rondo,

Katkınız ve seviyeli cevabınızdan dolayı teşekkür.

Aslında bu konu çok farklı yönlere doğru gitti. Buradaki konu karşılaştırmanın yanında tercihdeki kararsızlıktı.

Dizel ve otomatik vites için donanım denmiş, bu doğru mu yanlış mı tartışmasını yapmak istemiyorum. Aynı fiyata sahip iki aracın farklı ve can alıcı noktası belki de bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Sezgin bey,

Uzun zamandır yazıyorum buraya ama hiç bir zaman passat vs. fluence olarak algılamadım konuyu ama sonunda bana da onalrın sitelerini açtırıp karşılaştırttınız bana. Ve Gelelim görüklerime.

Benim anlatmak istediğim şey şu,bir insan hiç bir zaman şu kararsızlığa düşmez ya da düşmememli, full dizel bir araç mı? baz dizel olmayan bir araç mı? Her iki aracın kendine has karakteristiği vardır, kullanılması gereken km miktarı vardır, kullanılış şekli vardır, tüm bunlar varken insanlar şu şekilde araç aramaya çıkmıyor 50bin param var motor amaaan onu boşver. Bunu diyen yok. Ben 55 bin liram var ve dizel bir araç arıyorum diyor herkes. Bu şekilde düşünürsek

Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 61.400,00 Fiyatı ile,

Renault'da ise

Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg
57.350 TL 56.600 TL
Opsiyonlar
Deri Döşeme1.500 TL
17" Alüminyum Alaşımlı Jantlar750 TL
Navigasyon Sistemi1.000 TL
Toplam 60.600 TL 59.850 TL

Toplamda 60 bin tl ile Bu şekilde karşılaştırılmalı. Ve, bundan sonrasında da yine karşılaştrılmalı. Şanzuman farkını göz önünde tutmuyorum, passat 6 ileri manuel. Yani otomatik vites de bir lüxe girdiğine göre haydi sizin dediğiniz gibi olsun ve fluence daha da lüx bir araç olsun.


Öte yandan, passata gelirsek şu şu şu donanımları eksik olan passatın benim için en önemli noktası olan güvenliğine,

Tavan hava yastığına kadar hava yastıklarının bulunması,

Arka koltuklara iki adet isofix bağlantısı, ki 2 çocuğu olan insan bu aracı seve seve sırf bu özelliğinden dolayı tercih etmeyecek midir?

Elektronik defransiyel kilidi (EDL)

Elektronik motor çekiş kontrolü (MSR)

Auto Hold özelliği ile kaymaması,

Önde 3 noktalı piroteknik emniyet kemerleri

gibi bir bakışta gözüme çarpan daha didik didik aramadığım için bulamadığım özelliklere sahip bir passat da demek ki fluence'in sadece saydığınız özeliklerinden yoksun değilmiş, ve demekki passatın da bir dolu artısı varmış ve daha da önemlisi passatın artıları hep de güvenlik bölümünde imiş. Ve bu aks açıklığı bu iç ferahlığı bu rahatlık,bu yol tutuş, bu güvenlik,bu kalite (kalite diyorum çünkü burda parçalarının uzun ömürlülüğü veya parça kalitelerini tartışmayacağım ama bir marka ki, en boş modelinde bile full güvenlik sunuyor.Bu oldukça önemli sanırım?)Tüm bunlara sahipken fluence neden alayım, daha önce dediğim gibi, bu aracın bir üst segment olmasının bir sebebi var ve o sebeb neyse aynı sebeb fluence'de yok, tıpkı passatın da s320 ile yarışmaması için s320'De bulunan bir sebebi olduğu gibi

Saygılarımla.

Can.






Değerli ve seviyeli katkınız için teşekkür ederim. Asıl saygı benden.

Hocam,

Araştırmak, okumak, düşünmek ve yorumlamak. Düşüncelerini uygun kelimelerle anlatmak. Tam istediğimiz gibi. Millet olarak bunu bir başarabilsek, daha da mutlu olacağız. Kulaktan dolma, efsane bilgilerle ve değişmeyen önyargılarla hareket edip ortalığı kırıp geçirmek biraz da genlerimizde mi var tam olarak bilmiyorum.

Yazdıklarınız gerçekten güzel düşünceler. Sonuçta araç tercihi kişiden kişiye göre değişiyor. Eğer böyle olmasaydı bu kadar marka ve model olmazdı.

Bana göre hangisi bizim için uygunsa "Dünyanın en kaliteli ve prestijli" benim için odur. Çünkü o araç benimdir ve bana hizmet eder. Kapının önünde benim için hazır bekler.

Burada birbirimize girdiğimiz araç markaları, araç alımında bize özel indirim mi yapacak acaba.

Formda bu marka iyi, bu marka kötü genellemeleri aldı başını gidiyor. Biraz da tepkim buna.

Saygılar.



D
14 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar şu an 60.000 tlmiz var diyelim. bu parayla bana bir araba önerin desem bana dersinizki eksik yazmışsın.
ne özellik arıyorsun?
yakıt tüketimi önemlimi?
aracı kullanacağın ilde servis olanakları mevcutmu?
donanımda neler istersin?
araçtan beklentin neler?
şehir içi kullanımın mı yoksa şehir dışı kullanımın mı çok olacak gibi sorular sorarsınız. ozaman cevap verelim bu sorulara:
evet yakıt tüketimi önemli çok km yapıyorum genelde şehir dışında kullandığımdan yol yorgunluğunuda en alt düzeyde yaşamak isterim,istanbulda yaşadığımdan servis sıkıntım yok, donanım olarak kol dayama abs ebd yol bilgisayarı otomatik klima sunroof olması iyi olurdu. bagaj hacmi ve iç hacmi geniş olmalı desem bana hangi aracı önerirdiniz? tam tersi şekilde yazsam yani yakıt önemli değil şehir içi kullancam araç küçük ama seri olmalı donanımın hiç önemi yok klima bile olmasa olur desem bana ne derdiniz?

arkadaşlar araç seçmekteki en önemli kriterler bence:

satıcının o anki kabiliyeti,
ihtiyaçlar,
ekonomik durum,
araç içi oyuncaklardan beklentiler,
aracı ne için kullanacağımızdır. mutlaka başka faktörlerde vardır. şu an benim hedefimde sırayla üçotomobile sahip olmak var mesela. ford focus 1.6 ecoboost, passat cc 2.0 tdi 170 hp dsg ve mercedes c220 cdi. donanımları ne olursa olsun bu otomobilleri almak ve kullanmak isterim. bu şekilde yaklaşanlarda olabileceği gibi donanımı sorgulayanlarda elbette olur hatta şu markada şu donanım şu fiyattayken bunda şu kadar diyenlerde çıkar donanımları kaliteleri açısından sorgulayanlarda olur.


c segmenti fullere bakalım

yeni focus Titanium 1.6TDCi 115PS 4K 55.100 TL
skoda octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 56.170
Fluence Business 1.5 dCi EDC 110 bg 50.050 TL
Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 61.300,00
Mazda3 Sedan Touring dizel 52,906
Yeni Astra Sport Tourer 1.3 Dizel 95 HP Sport 55.693

d segmenti bazlar
mondeo Trend 1.6TDCI 115PS 4K 60.920 TL
skoda super b 1.6 CR 105 hp 53.000
Latitude Expression 1.5 dCi 110 bg Euro5 55.600 TL
Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 61.400,00
mazda 6 dizel seçeneği yok yerine chevrolet Epica LT 2.0 dizelBaşlangıç fiyatı 59.768 TL
Insignia NB 2.0 130 HP ‐ Dizel Active Select Edition Elegance Paketi 86.750

şimdi c segmenti en pahalı araç yeni jetta 61.300 en ucuz d segmenti skoda super b 53.000 tl. arada tüm diğer faktörleri bi kenara bırakırsak 8.300 tl gibi bir fark varki 2. el araç alınabilecek bir rakam. bu rakamlarla oynadıkça farklı farklı şeyler karşımıza çıkacak. çoğu zaman araba böyle alınmıyor. görüyoruz beğeniyoruz ve alıyoruz. hiç birimiz bu başlık altında tartıştığımız kadar araba alırken böylesine irdelemiyoruz. şuda sorulabilir 50 - 60 bin bandında sıfır araçmı alırsınız yoksa bakımlı yıpranmamış 2. el lüx sedan mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Binbaşı

@ Johnn:

Maxima'yi sormussunuz ozelden. Cep numarami boyle sitelere vermek istemedigim icin PM'den kendim mesaj atmiyorum. Kisaca sudur:

Nissan Maxima 92 model 3.0 litre V6 190 HP idi. 2000-2003 yillari arasinda Amerika'da kullandim. Tabii o yillarda benzinin litresi 50-60 centti. Hic sorun cikarmadi desem yeridir; ufak tefegi oldu ancak. Gerci toplamda 8-10,000 mil filan kullandim. Cok konforlu, tas gibi arabadir. Canavar gibi motoru vardir ama hiz ve serilik bakimindan bugun TR'deki 1.6 araclardan cok farkli degildi. "Family sedan" diye gecen, hizli degil ama 60-120 arasini cok iyi hizlanan asfalt arabasi bunlar. Guvenlik ve konfor amacli. Cruise control'e attigin zaman da iyi asfaltta yag gibi giderdi. Biraz lastik sesi alirdi ama motoru duymazdin. Sonrasinda 3.0 L V6 Vulcan motorlu 97 Mercury Sable Station Wagon kullandim (Ford grubudur). O da ayni karakteristikte bir aracti ama Nissan'dan biraz daha konforlu olmasina ragmen daha cabuk dagiliyordu. Hele 2,0 L Zetec motorlu Ford Contour malzeme ve motor kalitesi bakimindan rezaletti. Zaten ABD'de Ford adinin "Fix Or Repair Daily" lafinin kisaltilmisi oldugu yonunde saka bile vardir. Ford kendi finans bolumu cok kolay ve ucuz kredi verdigi icin tercih edilirdi o donem. Sonradan imaji biraz yukseltti gerci...ama ilk seri Focus alan arkadasim durmadan yolda kalirdi. Simdi Ford daha iyi galiba.

Bilmiyorum bu dediklerim size faydali olur mu... TR'ye gelmis olsa bile bu buyuk motor ve buyuk kasa araclar bence burada normal kullanima hic uygun degil.



A
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

MERCEDES-BENZ,

Yorumunuzun altına imzamı atıyorum.

"şu da sorulabilir 50 - 60 bin bandında sıfır araçmı alırsınız yoksa bakımlı yıpranmamış 2. el lüx sedan mı?" İşte bu en güzel düşüncelerden biri.

"Kalite ve Prestij" araç tercihinde en önemli kriteri olanlar için, işte değerlendirilecek bir seçenek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yüzbaşı

şahsi düşüncemdir.
üst sınıfı seçerim eğer çok yol yapmıyorsam,dizel motor da seçmem.
klima,cd çalar yeterlidir aslında benim için.park sensörü,otomatik vites vs çok da umrumda değil,zaten otomatik araba kullanmayı da sevmiyorum.
benim için bu konuda 2 temel şey önemlidir aslında.motor performansı ve dış görünüş.f-450 motorunu tutup da eski kasa hundai'lere takıp önüme getirseler kullanmak istemem(yoklukta mecbur kullanırım da neyse).aynı şekilde accord ları çok begenirim.bu koca arabaya gidip hantal bi motor taksan kanser eder adamı.
sınıf çok önemli değil aslında.f/p daha önemli.motoru sağlam olacak,dış görünüşü sağlam olacak.yeter koşullar bunlardır benim için.

edit:passatla fluence ı kıyaslamam bile.passat her türlü daha rasyonel gelir bana.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zıp.Zıp -- 3 Mayıs 2011; 22:26:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

MERCEDES-BENZ,

Yorumunuzun altına imzamı atıyorum.

"şu da sorulabilir 50 - 60 bin bandında sıfır araçmı alırsınız yoksa bakımlı yıpranmamış 2. el lüx sedan mı?" İşte bu en güzel düşüncelerden biri.

"Kalite ve Prestij" araç tercihinde en önemli kriteri olanlar için, işte değerlendirilecek bir seçenek.






Çok naziksiniz çok teşekkürler.

aslında o kadar çok seçenek varki insanın aklı karışıyor. hani bazen çok güzel bir yemek yersiniz başkasınada ikram etmek istersiniz ama misafiriniz tatmadan yorum yapmaya başlar ya onun gibi aslında. burda örnek fluence ve passattı hangisi daha iyidir denmemişti. güzellik göreceli ve içerisinde bir çok faktör var. ancak para gerçek kazanması zor harcaması kolay. işte bu noktada belki bir algoritma hazırlanabilir. en başta otomobil almama gerek varmı sorusu yanıtlanmalı belkide. gereksiz bir soru olabilir ancak benim gibi günün her saati şirket aracı kullanan birisi neden şahsına araç alsın. çok farklı örnekler olabilir. ancak eskiden c segmenti alabildiğimiz paralara şu an b segmenti alabiliyoruz böyle oluncada 2. elde gayet hareketli oluyor. düzenli bakımları yapılmış, kazasız,orjinalliği korunmuş ve yıpranmamış 50-60 bin bandında düşük kmli lüx sedanlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-cok-temiz-az-kullanilmis-garaj-arabasi-42720572/detay/
lüx segmentine belki girmez ama insanı cezbeden modeller bunlar. otomobil dünyası çok geniş, tartışma bir iki marka modeli kapsamıyor. gerçekten bende bu konuda ne düşünüldüğünü merak ediyorum. param sıfıra yetiyorsa full düşük segmentmi alayım, bir üst donanım bazmı alayım,2. elmi alayım. çok kapsamlı ilginç bir konu. teşekkürler Aydoğan bey.


herkese saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

şahsi düşüncemdir.
üst sınıfı seçerim eğer çok yol yapmıyorsam,dizel motor da seçmem.
klima,cd çalar yeterlidir aslında benim için.park sensörü,otomatik vites vs çok da umrumda değil,zaten otomatik araba kullanmayı da sevmiyorum.
benim için bu konuda 2 temel şey önemlidir aslında.motor performansı ve dış görünüş.f-450 motorunu tutup da eski kasa hundai'lere takıp önüme getirseler kullanmak istemem(yoklukta mecbur kullanırım da neyse).aynı şekilde accord ları çok begenirim.bu koca arabaya gidip hantal bi motor taksan kanser eder adamı.
sınıf çok önemli değil aslında.f/p daha önemli.motoru sağlam olacak,dış görünüşü sağlam olacak.yeter koşullar bunlardır benim için.

edit:passatla fluence ı kıyaslamam bile.passat her türlü daha rasyonel gelir bana.


görüşünüzü almak isterim. 60.000 lira otomobil almak için ayırmış olsaydınız nasıl hareket ederdiniz tercihiniz ne yönde olurdu acaba? merakımı bağışlayın çok sınırda bir fiyat bu aslında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

MERCEDES-BENZ,

İmzamdaki aracı çok uygun fiyata ikinci el olarak aldım. Şu anda memnunum. İleride fikrim değişir mi bilmem.

Yine de araç değiştirme fikrim olsa temiz ikinci el araç düşünürüm. Zaten sıfır aldığımız araç da bir süre sonra ikinci el oluyor. Yetkili servise detaylı bir inceletmeden sonra ve araç temizse, beklentilerimi karşılayacaksa hiç düşünmem alırım.

Seviyeli paylaşım için herkese teşekkür.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

MERCEDES-BENZ,

İmzamdaki aracı çok uygun fiyata ikinci el olarak aldım. Şu anda memnunum. İleride fikrim değişir mi bilmem.

Yine de araç değiştirme fikrim olsa temiz ikinci el araç düşünürüm. Zaten sıfır aldığımız araç da bir süre sonra ikinci el oluyor. Yetkili servise detaylı bir inceletmeden sonra ve araç temizse, beklentilerimi karşılayacaksa hiç düşünmem alırım.

Seviyeli paylaşım için herkese teşekkür.



Size katılıyorum. Aracınızı inşallah ağız tadıyla kullanırsınız. otomobillerle ilgili olan bizlere-bizlere diyorum çünkü bir forumdas otomobillerle ilgili konuşmak otomobilsever olduğumuz anlamına gelir- çervremizden ne alayım ne önerirsin soruları mutlaka geliyordur. şu an 50.000 liralar civarında d segmentinde ben super b diyordum fakat 1.6 tdi seçeneğinden skoda dsg şanzımanı kaldırdı. muhtemelen satış grafiği passatı aşağı çekti yanılıyorda olabilirim. fakat şu an ne önerirsin sorusu bana 10 bilinmeyenli denklem gibi geliyor. bir çok markanın göz alıcı özellikleri var. belkide piyasasına göre uygun olan araç en cazip araçtır.chevrolet in epicasıda çok ilginç bir seçenek
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-temmuz-2010-cikisli-sahibinden-sigara-icilmemis-45849628/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sifir-ayarinda-c5-47774737/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bayraklar-dan-2010-ford-mondeo-titanium-tam-fuul-dizel-otomatik-48658257/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-accord-2-0-executive-parkauto-com-tr-47907927/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-neskar-osmangazi-sb-den-satilik-2009-insignia-2-0-cdti-editon-as-47236779/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-arac-ful-ful-6-ileri-43229647/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-orjinal-laguna-iii-44754900/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-daha-dolusu-yok-bayi-cikisli-bayi-bakimli-ve-hatasiz-48303557/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-60-000-km-de-daha-temiz-dizel-s-80-yok-48147733/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-boyasiz-2008-passat-2-0-tdi-comfortline-dsg-f1-140-bg-hatasiz-48668633/detay/

işin ilginç tarafı satılık 2. el yeni kasa 1.6 veya 2.0 litre dizel super b bulamadım.çünkü adamlar zaten diğer markaların ikinci el fiyatlarına sıfırlarını satıyorlar.
http://www.skoda.com.tr/new/fiyatlistesi.asp?islem=fiyatlar&KatID=2

şimdi herkesin beğeneceği ve ya bunada binilirmi diyeceği araçlar vardır yukarda. piyasanın bu kadar hareketli olması sanırım bizim çıkarımıza. bu kadar güzel araçları eliyor kıyaslıyor ve tartışıyoruz. daha ne olsun.

herkese iyi geceler, saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAIMLER-BENZ -- 3 Mayıs 2011; 23:45:58 >

Z
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DAIMLER-BENZ


quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

şahsi düşüncemdir.
üst sınıfı seçerim eğer çok yol yapmıyorsam,dizel motor da seçmem.
klima,cd çalar yeterlidir aslında benim için.park sensörü,otomatik vites vs çok da umrumda değil,zaten otomatik araba kullanmayı da sevmiyorum.
benim için bu konuda 2 temel şey önemlidir aslında.motor performansı ve dış görünüş.f-450 motorunu tutup da eski kasa hundai'lere takıp önüme getirseler kullanmak istemem(yoklukta mecbur kullanırım da neyse).aynı şekilde accord ları çok begenirim.bu koca arabaya gidip hantal bi motor taksan kanser eder adamı.
sınıf çok önemli değil aslında.f/p daha önemli.motoru sağlam olacak,dış görünüşü sağlam olacak.yeter koşullar bunlardır benim için.

edit:passatla fluence ı kıyaslamam bile.passat her türlü daha rasyonel gelir bana.


görüşünüzü almak isterim. 60.000 lira otomobil almak için ayırmış olsaydınız nasıl hareket ederdiniz tercihiniz ne yönde olurdu acaba? merakımı bağışlayın çok sınırda bir fiyat bu aslında.

şimdi bir zilyon eleştiri gelecek ya.dediğim gibi.şahsi düşüncemdir.kendi düşümdür.
o paraya şahsen sıfır mondeo türevi araçlar almam.onun yerine 3.18 veya 3.20 alırım.3 yaş yaşlı alırım.lakin bmw'ye binerim.
farz-ı misal şu araç.3.18.2007 model.25000km daha
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-model-bmw-3-18i-borusan-cikisli-cok-temiz-48411867/detay/
2007 model 3.20.30000de.baya da dolu.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-21-000-km-de-0-dan-farksizdir/detay/
şöyle düşünün.bir mercedes'e bmw ye binmek var.bir de opel'e ya da vw'ye binmek var.mercedes-bmw tartışmasına giresim yok.ama türkiye standartlarında otomobiller 2'ye ayrılır.
mercedes-bmw ikilisi ve diğerleri.
sadece bmw-mercedes kullanmak bile bu ülkede insanı bir statü daha yukarı taşıyabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zıp.Zıp -- 4 Mayıs 2011; 1:02:57 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
14 yıl
Yarbay

:) neden zilyon eleştri gelecek dediğini son satırda anladım yani diyorsunuz ki, audi,bentley,rolls royce,saab bunlar da yok mercedes bmw kadar olamazlar yani? şimdi arada 2 tane uçuk marka saydım diye diceksiniz ki iyi bunlar araba da nerede görüyorsun? görüyorum ya bariz bentley görüyorum tamam şahin görür gibi değil ayda yılda bir ama var mı var bizim gücümüz yeter mi elbetteki hayır (en azından benim), porsche panamera var sonra. ne bileyim kalite ve lüx denildğinde artık aklıma bmw ve mercedes gelemiyor bile ilk sırada. Hep ondan önce başka araçlar geliyor tamam kesinlikle kaliteleri tartışılmaz ama aynı zamanda tip olarak da herşey olarak da güzel olsa da belli bi miktar kalitelerinden ödün verdiler gibi geliyor bana o iki firma için de.

Ve 3.18 veya 3.20ye binmezdim 5.20ye binerim ama 3 serisi olacaksa ille de 3.30 derim hatta mümkünse 3.30ci


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

:) neden zilyon eleştri gelecek dediğini son satırda anladım yani diyorsunuz ki, audi,bentley,rolls royce,saab bunlar da yok mercedes bmw kadar olamazlar yani? şimdi arada 2 tane uçuk marka saydım diye diceksiniz ki iyi bunlar araba da nerede görüyorsun? görüyorum ya bariz bentley görüyorum tamam şahin görür gibi değil ayda yılda bir ama var mı var bizim gücümüz yeter mi elbetteki hayır (en azından benim), porsche panamera var sonra. ne bileyim kalite ve lüx denildğinde artık aklıma bmw ve mercedes gelemiyor bile ilk sırada. Hep ondan önce başka araçlar geliyor tamam kesinlikle kaliteleri tartışılmaz ama aynı zamanda tip olarak da herşey olarak da güzel olsa da belli bi miktar kalitelerinden ödün verdiler gibi geliyor bana o iki firma için de.

Ve 3.18 veya 3.20ye binmezdim 5.20ye binerim ama 3 serisi olacaksa ille de 3.30 derim hatta mümkünse 3.30ci

hocam eşşeğin kulağına su kaçırmamak lazım.son satırı yanlış anlamışsınız.orda türkiye standartlarında diyorum.zaten bentley,royce rolls porche kullancak adam bu foruma yazmaz dolu c sınıfı mı yoksa boş d sınıfı mı diye.



D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp


quote:

Orijinalden alıntı: DAIMLER-BENZ


quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

şahsi düşüncemdir.
üst sınıfı seçerim eğer çok yol yapmıyorsam,dizel motor da seçmem.
klima,cd çalar yeterlidir aslında benim için.park sensörü,otomatik vites vs çok da umrumda değil,zaten otomatik araba kullanmayı da sevmiyorum.
benim için bu konuda 2 temel şey önemlidir aslında.motor performansı ve dış görünüş.f-450 motorunu tutup da eski kasa hundai'lere takıp önüme getirseler kullanmak istemem(yoklukta mecbur kullanırım da neyse).aynı şekilde accord ları çok begenirim.bu koca arabaya gidip hantal bi motor taksan kanser eder adamı.
sınıf çok önemli değil aslında.f/p daha önemli.motoru sağlam olacak,dış görünüşü sağlam olacak.yeter koşullar bunlardır benim için.

edit:passatla fluence ı kıyaslamam bile.passat her türlü daha rasyonel gelir bana.


görüşünüzü almak isterim. 60.000 lira otomobil almak için ayırmış olsaydınız nasıl hareket ederdiniz tercihiniz ne yönde olurdu acaba? merakımı bağışlayın çok sınırda bir fiyat bu aslında.

şimdi bir zilyon eleştiri gelecek ya.dediğim gibi.şahsi düşüncemdir.kendi düşümdür.
o paraya şahsen sıfır mondeo türevi araçlar almam.onun yerine 3.18 veya 3.20 alırım.3 yaş yaşlı alırım.lakin bmw'ye binerim.
farz-ı misal şu araç.3.18.2007 model.25000km daha
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-model-bmw-3-18i-borusan-cikisli-cok-temiz-48411867/detay/
2007 model 3.20.30000de.baya da dolu.
şöyle düşünün.bir mercedes'e bmw ye binmek var.bir de opel'e ya da vw'ye binmek var.mercedes-bmw tartışmasına giresim yok.ama türkiye standartlarında otomobiller 2'ye ayrılır.
mercedes-bmw ikilisi ve diğerleri.




cevabınız için teşekkürler. umarım daha güzelleri sizin olur. nickimden anlayacağınız üzere bende mercedes hastasyım.konudan bağımsız yazıyorum amacım tartışma açmak değil lakin alman otomobilleri kullananlar ne marka araç kullanırlarsa kullansınlar dönüşleri yine alman oluyor bir nevi hastalık,sizi çok iyi anlıyorum. Allah gönlünüze göre versin. paylaşım için sağolun çok temiz araç.

ikinci arabam 88 şahindi 4 ileri olanlardan. oto elektrik ustamın yanına götürmüştüm marş bakımı yapılacaktı rulmanlarını yeni anlaştığı yerli bir markayla değiştirdi,3 ayda eskisinden beter oldu tekrar yanına gittim rulmanı söktüğünde dağılmıştı. fiyatı uygun olduğu için aldığı rulmanlar bizim ustanın başına bela olmuştu hepsini önceden beri kullandığı alman markayla değiştirdi. farkını birebir gösterdi bana. yerli yapımda bilyaların üzerini plastik bir kapak tutuyordu içindeyse makine yağı vardı. olması gerken buydu altı üstü bir rulman değilmi. almanlarsa bilyaların üstünü örten çok ince delikli metal bir alaşım kullanmışlar içi makine yağıyla kaplı onun üzerinde ise gres yağına benzer ısındıkça sıvılaşan bir yağ koymuşlar.onun üzeri ise yine metal bir alaşımla kaplı. aynı işi yapan bu iki farklı mamülün yenilerini yan yana koyduğunuzda alman malı olan resmen ben burdayım diyor. bakın bu teknolojik bir parça değil belkide arabanızın üstünde 10larca yüzlerce rulman var farkı siz düşünün. bu ırkçılık yada üstün görme sevdası değil. bazı milletlerin bazı özellikleri öne çıkar almanlarda çalışmalarıyla işçilikleriyle bilinir. bu ise ister istemez otomobillerine yansıyor. hepsinde bir ruh ve karizma var. nevi şahsına münhasır araçlar inşa ediyorlar. mercedesin yıllar önce kullandığı bir sloganında bizde standart olan diğerlerinde 20 yıl sonra opsiyonel şeklindeydi. eksi yanları pahalı olmaları ne yazıkki. sağlam bina yapmak için demirden çimentodan kaçmayıp üzerine binayı dahada sağlamlaştıracak teknolojiler geliştirdiğinizde daireleriniz pahalı oluyor.

konuyla ilgisiz oldu forumu meşgul ettiğim için özür dilerim. umarım herkes hayalindeki araca bir an evvel kavuşur ve ağız tadıyla biner.

iyi geceler,saygılar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAIMLER-BENZ -- 4 Mayıs 2011; 1:20:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

:) neden zilyon eleştri gelecek dediğini son satırda anladım yani diyorsunuz ki, audi,bentley,rolls royce,saab bunlar da yok mercedes bmw kadar olamazlar yani? şimdi arada 2 tane uçuk marka saydım diye diceksiniz ki iyi bunlar araba da nerede görüyorsun? görüyorum ya bariz bentley görüyorum tamam şahin görür gibi değil ayda yılda bir ama var mı var bizim gücümüz yeter mi elbetteki hayır (en azından benim), porsche panamera var sonra. ne bileyim kalite ve lüx denildğinde artık aklıma bmw ve mercedes gelemiyor bile ilk sırada. Hep ondan önce başka araçlar geliyor tamam kesinlikle kaliteleri tartışılmaz ama aynı zamanda tip olarak da herşey olarak da güzel olsa da belli bi miktar kalitelerinden ödün verdiler gibi geliyor bana o iki firma için de.

Ve 3.18 veya 3.20ye binmezdim 5.20ye binerim ama 3 serisi olacaksa ille de 3.30 derim hatta mümkünse 3.30ci



Sayın Johnnn,

yazınızda bahsettiğiniz konuya ilişkin bir bitirme tezi var.
http://www.belgeler.com/blg/16aa/endustri-urunleri-tasariminda-sosyal-statu-urun-etkilesimi
bilim adamlarının kriter aldığı markalarda aynı şekilde. bende sosyoloji mezunuyum ve çağdaş sosyoloji teorileri dersinde bu konuyla ilgili ders almıştık. evet hepsi kaliteli hepsi ala. ancak bahsettiğimiz araçlar bizim gibi düşünenler için aliyül ala. tartışmak için yazmıyorum emin olun bahsini ettiğimiz ve sizin yazdığınız araçları alabilecek ekonomik güce zaten sahip değilim. sadece gönlümüzde yer tutan markalardan bahsettik hepsi bu. forumun başlığından konunun sapmasına neden olduysam herkesten özür dilerim.

tekrar saygılar, iyi geceler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAIMLER-BENZ -- 4 Mayıs 2011; 1:37:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Yarbay

eşşeğin kulağına su kaçırmak için demedim hatta iki tane baya üst seviye araç dedim diye hemen siz de bana diceksiniz demiştim ama orada iki tane normal araç vardı, audi ve saab. Bu iki araç da benim gözümde bmw ve mercedesle aynı yerdeler, volvo falan saymıyorum bakın. saab ve audi sadece bu 4ü var diyorum



J
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DAIMLER-BENZ

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

:) neden zilyon eleştri gelecek dediğini son satırda anladım yani diyorsunuz ki, audi,bentley,rolls royce,saab bunlar da yok mercedes bmw kadar olamazlar yani? şimdi arada 2 tane uçuk marka saydım diye diceksiniz ki iyi bunlar araba da nerede görüyorsun? görüyorum ya bariz bentley görüyorum tamam şahin görür gibi değil ayda yılda bir ama var mı var bizim gücümüz yeter mi elbetteki hayır (en azından benim), porsche panamera var sonra. ne bileyim kalite ve lüx denildğinde artık aklıma bmw ve mercedes gelemiyor bile ilk sırada. Hep ondan önce başka araçlar geliyor tamam kesinlikle kaliteleri tartışılmaz ama aynı zamanda tip olarak da herşey olarak da güzel olsa da belli bi miktar kalitelerinden ödün verdiler gibi geliyor bana o iki firma için de.

Ve 3.18 veya 3.20ye binmezdim 5.20ye binerim ama 3 serisi olacaksa ille de 3.30 derim hatta mümkünse 3.30ci



Sayın Johnnn,

yazınızda bahsettiğiniz konuya ilişkin bir bitirme tezi var.
http://www.belgeler.com/blg/16aa/endustri-urunleri-tasariminda-sosyal-statu-urun-etkilesimi
bilim adamlarının kriter aldığı markalarda aynı şekilde. bende sosyoloji mezunuyum ve çağdaş sosyoloji teorileri dersinde bu konuyla ilgili ders almıştık. evet hepsi kaliteli hepsi ala. ancak bahsettiğimiz araçlar bizim gibi düşünenler için aliyül ala. tartışmak için yazmıyorum emin olun bahsini ettiğimiz ve sizin yazdığınız araçları alabilecek ekonomik güce zaten sahip değilim. sadece gönlümüzde yer tutan markalardan bahsettik hepsi bu. forumun başlığından konunun sapmasına neden olduysam herkesten özür dilerim.

tekrar saygılar, iyi geceler.


Çok teşekkür ederim.

Benim orada vurgulamak istediğim şey şuydu sanırım yanlış anlaşılmış bmw mercedes bu ikili dışında araba yok dendi, sonrasında ben de audi ve saab gibi bmw ve mercedes ayarında iki araç söyledim sonrasında da "hadi bunlara araba demiyorsun" rolls royce,bentley'e de mi araba demiyorsun" mantığında bir cümle idi. Ve sonrasında da diceksiniz ki bu arabaları nerede görüyorsun diyerek. Evet benim de gücüm yetmeyecek o araçlara belki bir ömür. Benim vurgulamak istediğim, "araba" diyebileceğimiz aslında bir çok şey varken "iki araba var mercedes ve diğerleri" şeklindeki cümleleri sorgulamak idi.

Sizin de anlayacağınız üzere zaten ben yazının sonunda da belirttiğim şekilde bmw'den bahsedip binecek olsaydım 3.30ci'ya binerdim dedim. (tamam belki de 330xd) Şaka bir yana, ben de biraz aynı konu ve biraz konu dışına çıktım farkındayım, ama 60.000 liraya araç alacak olsaydım bu gün, yine de sizin yaptığınız listedeki bir araç beni tatmin ederdi. Hatta belirteyim de hemen, oradaki passat'ı ve ya mercedesi tercih ederdim ya da 5 serisi 2005 model bir araca da bakabilirdim sonucunda sağlam araçlar km'sinin fazla olması bir fiat'ın kmsinin fazla olamsı gibi değil 200.000 kmde bir fiat almam, ama alman araçları ile japon araçlarını alabilirim. Çünkü 1 milyon km'yi geçen araçları bile var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-boyasiz-siyah-ici-bej-daha-dolusu-yok-48215900/detay/

böyle bir 5.30d ve ya

konuyla alakası yok ama bu araca deli oluyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-cok-temiz-sahibinden-45893476/detay/

audi olarak şöyle bir A4 olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2007-a4-dizel-ful-olrjinal-48624210/detay/

bu şekilde olurdu seçimlerim.

Saygılarımla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.