2 Ethernetli bir bilgisayarım var daha önce de Gateway server çok kurdum fakat hepsi ADSL modellerleydi. Onlarda (Router -> Server -> Router) şeklinde kuruyordum mecburen. Şimdi SuperOnline Fiber kullanıyorum. Fiber kullanan arkadaşlar bilirler, Fiber de 2 modem kurulu 1 tanesi fiberi ethernete çeviriyor diğeri bildiğimiz router. Fiber modem ile router ethernetle bağlı. Ben de ikisinin arasına Server kurmak istiyorum böylece 2. bir router a ihtiyacım olmayacak.
Konu biraz bilgisayar inekleri için bir konu ama belki benim gibi deneyen olmuştur. :D Yada modemler hakkında bilgisi olan biri yol gösterirse çok sevinirim :)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
ONT üzerinden ethernet ile çıkış alınıp, herhangi bir pppoe oturum sonlandırabilecek bir cihaza giriş yaptıktan sonra gerekli username/password ile sonlandırılabilir.
Superonline'dan verilen routerların wan macid'leri gerekecek. Ve tabi username/password . Ayrıca kullanılacak router'ın wan portunda "proxy-arp" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. proxy-arp etkin olmazsa pppoe bağlantısı kurulsa bile trafik geçmiyor. (en azından benimki o şekilde)
Konu biraz bilgisayar inekleri için bir konu ama belki benim gibi deneyen olmuştur. :D Yada modemler hakkında bilgisi olan biri yol gösterirse çok sevinirim :)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.