Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
8867
Cevap
752710
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
K
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: viztay

benim yaşadığım "o" anlar daha kısa sürmekte..mesela 10 kişinin ki bunların içinde muhterem akrabalarımda var 8' i araca bindikten/kullandıktan
yada donanım özelliklerini dinledikten sonra ön yargı illetinden bi an evvel kurtulmanın yollarını aradılar..

Sırf bu yüzden dolayı üstüme vazife olmadığı halde eşe dosta test sürüşü yaptırıp, hatta tanımadığım insanlara tanıtım yaparak insanların bana enayiymişim gibi bakmalarını bir anda vay be fiat ne araba yapmış dedirttikten sonra arabadan inip bagaj kapısındaki 500L yazısına da baktıklarını gördükten sonra bayideki satış temsilcisine durumu anlatıp potansiyel müşterilere tanıtım yaptığımı, ileriki bakımda indirim alacağımı söylüyorum. Şaka değil bu durum bi çok kez oldu indirim de aldım bir çok şeye de sağolsunlar yardımcı oluyorlar benim bu çabalarımı bildikleri için .Hatta ve hatta bir adet rockstar bile sattım servisin test aracı yoktu, o an ben de ordaydım müşteriyi araca bindirdim satış temsilcisi de arkaya oturdu ben anlattım müşteri dinledi arkadaki karışmadı bile. Vallaha dedi sen bizden daha iyi anlattın aracın özelliklerini Bu durumun en büyük etkisi de forumda yaptığımız bilgi alışverişidir arkadaşlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Sırf bu yüzden dolayı üstüme vazife olmadığı halde eşe dosta test sürüşü yaptırıp, hatta tanımadığım insanlara tanıtım yaparak insanların bana enayiymişim gibi bakmalarını bir anda vay be fiat ne araba yapmış dedirttikten sonra arabadan inip bagaj kapısındaki 500L yazısına da baktıklarını gördükten sonra bayideki satış temsilcisine durumu anlatıp potansiyel müşterilere tanıtım yaptığımı, ileriki bakımda indirim alacağımı söylüyorum. Şaka değil bu durum bi çok kez oldu indirim de aldım bir çok şeye de sağolsunlar yardımcı oluyorlar benim bu çabalarımı bildikleri için
Yoruma Git
Yorumun Devamı kızılcıksopası - 10 yıl +9
2 haftadır farklı il ve ilçelerde ki akraba ve arkadaş ziyaretlerim esnasında tanıştığım karşılaştığım farklı insan tiplerinin arabalarımız hakkında ki düşüncelerinden bahsedeceğim..
Bir ortamda tanıştığım 27-28 yaşlarında bir arkadaş abi o paraya TOFAŞ'mı alınır ????
Yoruma Git
Yorumun Devamı gorkemchem - 9 yıl +7
Hocam zaten burada birbirimize güzel paylaşımlar da bulunmak için varız. Bazen ben de sapıtıyorum manuele alıp maksimum olan 4500-4600 devir aralığında vites değiştiriyorum ama dediğim gibi gördüğüm maks 7.2 filan. Bu araçlar zaten hız için uygun araçlar değil bu tam bir zevk aracı bir retro araç. Bu arabaya bineceksin gayet tatminkar ses sisteminde güzel bir müzik açacaksın, cam tavanın varsa onu da açacaksın sakin sakin sarsmadan gaza basıp yakındakilere yüksekten bakıp tadını çıkaracaksın. Arada piyano kokpitin yansımasına bakıp bakıp gülümseyeceksin. Ferah ortamında huzur bulacaksın. DİKKAT ET AŞIK OLACAKSIN VE ONU HEP ÖZLEYECEKSİN.
Yoruma Git
Yorumun Devamı gorkemchem - 9 yıl +6
B
9 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar,, üzerinden baya zaman geçti ama araca yaptırdığım deri döşemeyi paylaşmak istedim.. Belki yaptırmak isteyenlere fikir verir. Ağustos ayında yaptırdım ve o sıcaklarda 2000 km. üzerinde yol yaptım. Hiç terletme konusunda rahatsızlık yaşamadım. Ön koltuk arkalarındaki plastik raf gibi olan kısmı özellikle çıkarttım. Orjinal alman suni deri kullanıldı, verdiği hissiyat çok güzel:)
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 4 cevap geldi.
G
9 yıl
Binbaşı

2 haftadır farklı il ve ilçelerde ki akraba ve arkadaş ziyaretlerim esnasında tanıştığım karşılaştığım farklı insan tiplerinin arabalarımız hakkında ki düşüncelerinden bahsedeceğim..
Bir ortamda tanıştığım 27-28 yaşlarında bir arkadaş abi o paraya TOFAŞ'mı alınır ????
Bir diğeri 30-35 arası ah be abi o paraya avrupa araba alsaydın ya tüh ???
Birisi daha arabayı görmeden abi sende ne araba var? Ben: Fiat 500L . Eleman: Kaça aldın abi? Ben 60000tl küsür... Eleman: Abi okadar paraya ufacık araba mı aldın ? Ben :
Bir abimiz ekspertiz dükkanı açmış yanına gittim. Yanına bir eleman almış. Çocuk fiat servisinden ayrılma. Bana dediği şu FIAT'ın en iyi arabasını almışsın abi helal olsun.
Bir zırto'nun da arabaya görmeden bilmeden söylediği o paraya doblo'dan bozma arabamı aldın abi? Sende arabadan hiç anlamıyorsun.

Bunları niye mi anlattım? Bakın halkımız aslında arabalar hakkında ne kadar cahil ve peşin hükümlü. Bu arabanın TOFAŞ üretimi yerli bir araç olduğunu düşünyorlar hala. Ve ayrıca genel kanı ben bunu alacağıma bu paraya boşline golf alaymışım? Arabayı hala ticari kazanç kapısı olarak gören. Sırf herkes ondan alıyor diye tipini donanımını beğenmediği araca deli gibi paralar veren bir halk için bu arabalar bile fazla. Bunlar kendi değimiyle o boşline tip fakiri araçlara layikler. İşte bu sayede malum oto'da bunları bir güzel kaz gibi yoluyor. Bulunmaz hint kumaşı gibi bir muamele var.
Sonuç : Çok yazık ki ön yargılarımızla.. Bilmeden bilmiş bilmiş konuşan halk'a böylesi fazla.

Lafım meclisten dışarıdır. Saygılar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar genel bilgi olması açısından, Fiat 500L hakkında paylaşımda bulunmak istiyorum.

FİAT 500L ÜLKEMİZE ŞU MOTOR SEÇENEKLERİ İLE GELMEKTEDİR:

BENZİNLİ

1.4 16v FIRE 95 Hp
Pop / Popstar

0.9 Turbo Twinair 105 Hp
Rockstar

DİZEL

1.3 16v Multijet II 85 Hp
Pop / Popstar / Rockstar

1.3 16v Multijet II 85 Hp Dualogic (otomatik)
Popstar / Rockstar

1.6 16v MultijetII 105 Hp
Popstar / Rockstar

Detaylı teknik bilgi için lütfen yazının üzerine tıklayınız.

FİAT 500L ÜLKEMİZE 3 FARKLI DONANIM İLE GELMEKTEDİR:

Pop
PopStar
RockStar

Donanım farklılıklarını görmek için lütfen yazının üzerine tıklayınız.

FİAT 500L İÇİN RENK SEÇENEKLERİ ŞUNLARDIR:

< Resime gitmek için tıklayın >

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Saygılarımla.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 24 Kasım 2013; 20:15:59 >

G
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mtol

quote:

Orijinalden alıntı: viztay

quote:

Orijinalden alıntı: mtol

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

quote:

Orijinalden alıntı: mtol

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

quote:

Orijinalden alıntı: mtol

Merhaba, direksiyonla alakali bir sorunum var. Sanki biraz bosluk var ve hafif sola cekiyor. Hafif -yarim cm- cevirince sanki bosluk alinmis gibi duzeliyor. Acaba elk.destekli direksiyonlarin karakteristik bir yapisi oldugu icin midir bu durum? Cok rahatsiz edici bir sey degil, genelde otoyol katilimlarinda fark ediyorum. Benzer durum yaşayan var mi acaba?

ek: bu arada devamli city modda kullaniyorum simdi aklima geldi. Yarin normal seklinde de bir deneyeyim.


Hem city hem de normal şekilde kullansan da değişmiyor o boşluk var direksiyonda. Misal ben rüzgarlı havalarda daha çok hissediyorum.

Teşekkürler, çok rahatsız edici bir durum değil neyse ki
1.3 mj kullanıyorum yaklaşık 200 km oldu. Yakıt değerleri ortalamada 8.5 gösteriyor. Uzun zamandan sonra manuele dönmemin de katkısı büyüktür ancak bu değer öyle bile olsa aşırı geldi bana. 2013 model, 11.000 km de araç. Acaba ilk sahibi rodaj döneminde hırpalamış olabilir mi, ya da motorla alakalı herhangi bir sorun olabilir mi? Gerçi henüz uzun yola da çıkma fırsatım olmadı.
Saygılar

Çok sert kullandığım durumlarda bile ş.içinde 7.5 üstü görmedim. Benim araç da 2013 9000km'de. Bence bir sorun var lastik basıncı ile ilgili de olabilir. Ya da sizden önceki sahibi kirli mazot kullandıysa enjektörlerde tıkanıklık olmuş olabilir diye tahmin ediyorum. Ama bu konu da daha deneyimli arkadaşlar var onların yorumları daha sağlıklı olacaktır.

dizel otomatik passatla 5,7 yakalarken 1.3 de bu değeri görmek fena oldu buradaki yorumlara göre pozisyon almayı düşünüyorum.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

yakıt değeriniz kesinlikle normal değil..bu cc deki motorun yakacağı aşağı yukarı zaten bellidir bunu göz önüne alıp hareket edersek

* lastik basınçlarınız sıcak ve soğuk olmak üzere hangisine müsait iseniz baktırınız
* sizin km de rot/balans kolay kolay bozulmaz ama bu aracın rahat gidişine etki edeceğinden kontrol ettiriniz
* yeni nesil motorlarda rodajın önemi pek olmamakla beraber yol bilgisayarını sıfırlayarak y.bilgisayarına da bağımlı kalmadan tam dolu
depo ile sakin kullanım olacak şekilde deneme yapınız ve eksilen mazotu yine aynı pompadan tam dolacak şekilde almaya çalışınız ve sonucu hesaplayınız
* Yakıt tüketimine negatif etki edecek sebeplerin başında aracın bakımı gelir..Aracınızın km. si bakım km. gibi ve eğer bakımı yapılmışsa
bakımınızı yaptırınız ve en önemlisi filtre bakımını kontrol ettiriniz (hava, yakıt vs.)

yukarıda ki başlıca olumsuzluklar giderildikten sonra aracınızı ilk starttan sonra sıkıştırmadan ve sakin kullanım neticesinde ş.içi yakacağınız maksimum değerler
aslında bu da fazla ama 100 / 7,5-7,8 lt. olmalıdır aksi halde servisin ciddi şekilde aracı test etmesi gerekecek..Ama muhtemelen her şey normal görüneceğinden
fazla yakıt tüketiminin nedeni her zaman kullanıcılar olacağından bu cevaba hazır olun :)

Aracı bakıma sokmamışlar, 900 km kadar gecikmiş. Aldım hemen ertesi gün 10.000 bakımına götürdüm, filtreyi ve yağı değiştirdiler. Sanki götürdüğüm araba değil gibiydi, performansı acayip artmıştı çıkarken. Aç susuz bırakmışlar zavallıyı 4 gündür beraberiz inanılmaz kanım kaynadı, resmen özlüyorum arkadaşlar normal mi bu?

lastikler konusuna Sn. gorkemchem de değinmişti. bu akşam bir ölçeceğim bakalım. Umarım ondan kaynaklıdır. Bende de suç var tabii ki onu kabullendim zaten :)
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Hocam zaten burada birbirimize güzel paylaşımlar da bulunmak için varız. Bazen ben de sapıtıyorum manuele alıp maksimum olan 4500-4600 devir aralığında vites değiştiriyorum ama dediğim gibi gördüğüm maks 7.2 filan. Bu araçlar zaten hız için uygun araçlar değil bu tam bir zevk aracı bir retro araç. Bu arabaya bineceksin gayet tatminkar ses sisteminde güzel bir müzik açacaksın, cam tavanın varsa onu da açacaksın sakin sakin sarsmadan gaza basıp yakındakilere yüksekten bakıp tadını çıkaracaksın. Arada piyano kokpitin yansımasına bakıp bakıp gülümseyeceksin. Ferah ortamında huzur bulacaksın. DİKKAT ET AŞIK OLACAKSIN VE ONU HEP ÖZLEYECEKSİN.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaşlar,
Fiat 500 ailesine özel bir web sitesi hazırladık ve bu sitede 500L'ye de yer verdik.
Daha düzenli, daha zengin ve buluşmalar düzenleyebileceğimiz bir ortamda buluşmak isteriz.
Forum sitemize katılırsanız sevinirim.
Keyifli forumlar, saygılar.

http://www.fiat500turkiye.com/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi og-soulja -- 24 Ocak 2015; 22:35:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: huseun

Yaw arkadas keyif benim para benim ne okuyor bu millete anlamadim.zaten bu bizim insanlar milletini elestirmekten ne zevk aliolar anlamiom.yok golf yok ford.abiler bu arabayi sevdim begendin gaza basiyorum gidiyor havasi bana gore var.herkes sevdigini yapsa su ulkede begendigini veya ihtiyaci olani alsin.niye karisirlar su insanlari.bana gore bu olay tamamen egolarini ve cekememezlik abi.

Aman abilerim ben bmw de severim mercedesde audide ama 500L ayri bir tadi var bana gore...iyi geceler.Allah rahatlik versin herkese..

Görüşlerine aynen katılıyorum. Bu tip adamlar yenilikten farklılıktan korkan adamlar. Biz de demiyoruz ya da beklemiyoruz vag grubu araçlar kadar satılır ya da tutulur bu araç diye ama adamlar israrla onlarla karşılaştırıyor. Bu araç retro bir araç herkes cesaret edip alıp binemez zaten binmesin de . Yol da inanın ilgiden sıkılıyorum korkuyorum nazar değecek diye. Geçen gün aracı parkediyordum adamın biri kaldırım durdu dik dik araca bakıyor. Dedim hayırdır park yasağı filan mı var? Yok abi kusura bakma araba çok güzel ona bakıyorum dedi. Ben de alacağım ama çekiniyorum çok farklı bir araç dedi. Donanımını ve yakıtını sordu adam hayran kaldı duyduğu cevaplar karşısında. Dedi abi bende alacağım süpermiş. Demem o ki gitsin o eleştirenler dümdüz tip fakiri araçlara binsinler biz de farklılığımızın keyfini yaşayalım. Benim karakterim de bir aracı alırken satmak düşüncesi olmuyor . Öyle olsaydı jetta filan alır binerdim. Bir de o eleştirenler doblo'ya benziyor demiyor mu? Ya bunlar da göz yok ya da sırf eleştirmek için saçma sapan konuşan ergenler bu kişiler..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
9 yıl
Çavuş

Herkese merhabalar. İki gun once beats edition 1.6 sunroofsuz geri herşeyi full aracımı teslim aldım. Ankara tan otodan. Eşim ve ben araca taptık. Hatta 2 yaşındaki kızım bile babanın arabası çok güzel diyerek noktayı koydu. Aracı almadan önce bu forumun hatmini indirdim. Bana çok faydası oldu, tüm kullanıcılara teşekkür ederim. Daha önce bu kadar bilinçli bir şekilde araç almamıştım.

Gelelim aracıma. Mat gri üstü siyah tavan, yani reklamında görünenin aynısı, aslında bu forumun yanında kafamdaki tüm soru işaretlerini silen bu beats edition versiyonu oldu. İyi ki de almışım. Aracın içi gerçekten çok geniş, sürüşü çok rahat, hızlanması, durması kalkması gayet iyi, sanırım bunda yüksek beygir ve torkunun da etkisi var. Ses yalıtımı bana iyi geldi. Ki dizel araba sesini de oldum olsı sevmişimdir, belki ondan duymuyorumdur, ama yol sesi falan almıyor araba içeri. Koltuklar tedirgin ediyordu beni. Boyum 1.90 ve evet baldırım biraz boşta kalıyor ama rahatsız olmadım açıkçası. Navigasyonu kullanırken biraz zorlandım ama sanırım zamanla alışırım. Erkek sesi hiç iyi değil. Sesi değiştirme imkanımız var mı? Bir de sesin normal radyo sesinden çok daha fazla çıkması da rahatsız etti beni. Bir de sesli komut sistemi sesimi algılamadı ama eşim ne derse anlıyor. O da ilginç. Bu arada koltuk ısıtmaları ve bel destekleri çok başarılı. Geri görüş kamerası da öyle. Yerden yüksek konumda araba sürme keyfi harika. Boyumun elverdiği derecede yükseğe ayarladım koltuğu. Zamanında cip de kullandığım için özlemişim o duyguyu. Çok teknik olarak değerlendiremedim arabayı, ama yakıt sarfiyatım olmak üzere, arabanın fotosu ile birlikte diğer izlenimlerimi de paylaşırım sonra. Zaten bir çok özelliğini de daha kullanma fırsatı bulamadım.

Özetle ilk defa bir araba "sabah olsa da bir an önce binsem" dedirtti bana. Sanırım ötesinde lafa da gerek yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocucum -- 3 Nisan 2015; 23:13:40 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
Z
9 yıl
Onbaşı

Öncelikle formun bu bölümünde Fiat 500L ile ilgili bilgi, deneyim ve tecrübelerini bizlerle paylaşan tüm paylaşımcılara teşekkür ederim.

Dün İtibibari ile Fiat 500L Rockstar Beats Edition 1,6 Dizel 120 HP Panoromik Tavan Aracımızı teslim aldık, Hayırlara Vesile olur, Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
V
9 yıl
Yarbay

Bayram öncesi ailecek cok şükür herkesin de şüphesiz olmak istedigi anamin babamin yanina geldik..
Ilk kez degisik destinasyon uzerinden geldim ve cokta keyif aldim..en azindan milletin cektigi kesmekesten eser yoktu yollar resmen bombostu.Antalya Konya Akseki Nevşehir Kayseri Sivas Gümüşhane Trabzon ve sahilden memleketim arhaviye gelmis olduk.Hiç gitmedigim gormedigim yollardi..inisli cikisli alabildigine duz vs. her tadi tattım vesselam..hele zigana geçidi inanin bu mevsimde sis farlarini kullanmak zorunda bıraktı..yakit olarak yine çok memnun birakti..260 tl ile 1450 km yol yaptim..kullanimin genel anlamda sakin ama bazi yerler gercektende taciz edici guzellikte oldugu icin 190 lari gördüm konya tarafini anlatmaya gerek yok sanirim..bu yaramazligimi zannediyorum 2 ad. radar cezasi ile taçlandırabilirler..gündüz hep klima açık kullandim..toroslari cikarken ki yokuş hatri sayilirdi..zigana ise gercektende urpertici virajlari ile muhtesemdi
Biraz yolculuk resimleri ile yakit değerlerimi paylasmak istiyorum ve bu vesile ile tüm dostlarin bayramini en içten dileklerimle kutluyorum..
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar. Dün 2. el 1,3 dizel otomatik 500L Panaromic Edition arabamı aldım. Sağolsun aldığım arkadaş uzun uzun test sürüşü imkanı verdi bana ve kafamdan bütün olumsuzluklar gitti. Daha önce tam otomatik araba kullanıyordum. Tam ile yarı otomatik arasında dağlar kadar fark var. Önceleri alışmak epey zor oldu ama bir süre sonra arabaya ayak uyduruyorsunuz hatta hoşunuza bile gidebilir
Start&stop'ta herhangi bir sıkıntı olmadı. Tabi onu da çözene kadar baya zaman geçti
Dizel motor kaldırmaz kasayı dediler ama bana göre harikalar yaratıyor tabi bunda daha önce hiç performanslı araba kullanmamam etkendir.
İçi çok ferah, yerden yüksek. Özellikle cam tavan inanılmaz bir hava katıyor arabaya. Yani anlayacağınız ben arabayı çok sevdim.
Tabi kusurları da var.
Vitesleri atarken bir süre gazı kesiyor sonra vites geçişi oluyor sarsmıyor ama alışmak zor. Çok dik yerlerde 2'ye mi atsam 1'e mi atsam karar veremiyor araba ya manuele geçireceksiniz ya da arabaya bırakıp istediği gibi takılacak dik yerlerde
Direksiyona da alışmak çok zor ki hala alışamadım denildiği gibi bir dişliye takılıyor gibi her zaman olmadı ama 2-3 kere yaşadım. Tabi kaza yaptıracak kadar etkilemedi.
Uzun yolda kabin içine baya ses geliyor. Belki ses yalıtımıyla azalabilir.
Nihayetinde arabayı çok araştırdım test sürüşü yaptım ve almaya karar verdim. İnşallah ben de kullanan arkadaşlar da sorun veya sorunlar yaşamaz.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
V
8 yıl
Yarbay

mevcut iç ve dış ampüllerin değişiminin son ayağı olan ön, arka ve yan sinyaller, ön park, arka park, fren, geri vites, arka sis ve plaka
aydınlatmalarının tamamını led olarak uyguladım.
sinyal ve fren 21w olduğu için led ampüller araçta hata mesajına neden oluyor.Sebebi ise mevcut halojen ampullerden daha az akım çekmelerinden
dolayı araç ecu sü watt takibi yaptığından (ampul kesmelerini algılayabilmek için ve bu 5 watt park ampülleri içinde geçerli) aracın normal ampulün
direncini algılayamıyor ve hata veriyor.bu hata sadece bilgi ekranında ikaz olarak görünüyor.Çözümü ise foto ve videolarda göreceğiniz yeterli oranda
direnci paralel bağlayıp sistemde ampul olmasa bile direncin gereken akımı çekmesi sonucu sistem ampul varmış gibi algılıyor ve hata mesajı vermiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viztay -- 11 Aralık 2015; 21:03:07 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: talsuv61

Ben anlatamadım heralde camın dışındaki sileceği sordum. Havaya kaldırmak istediğimde kaputa temas ediyor diklenmiyor. Soldaki silecek

Hocam ben sizi gayet iyi anladım başından beri..

İşin alfabesinden başlayacak olursam;

Fiat, diğer bir çok marka gibi aerodinamik iyileştirme için sileceklerini kaput hizasının altına yerleştirmiş. Tabi bu da bahsettiğiniz soruna yol açıyor. E adamlar bunu da tabiki düşünmüş ve araca bir özellik eklemiş. O da şu; aracınızı stop ettikten sonra direksiyonun sağında yer alan silecek kolunu (yani silecekleri çalıştırmaya yarayan kolu) yukarı doğru kaldırır ve kısa bir süre beklerseniz, o "değiyor" dediğiniz silecekler bir kademe yukarı hareket eder. O hale geldiğinde de kaputa değmeden kaldırabilirsiniz silecekleri..

Şimdi netleşmiştir heralde?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 31 Aralık 2015; 22:42:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Er

27bin km cam tavan artı Beats Audio Ses Sistemi rockstar beyaz temiz aracı 58 bin tlye aldım. Araçta arkadan 2 ufak kaza var toplam 3.5 bin hasar var ki abartılmış rakamlar.Piyasa fiyatının altına aldım. Sıfır alacaktım fakat fiat bu ay 0 faiz kampanyası yapmadı.Sonunda araca kavuştum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CARDRİVER06

Zaten dediğim gibi,dualogic öyle aşırı gelişmiş bir şanzıman olmadığı için sıkıntı çıkarması normal bir durumdur.Ama sizin bu söylediğiniz durum arıza değil,aracın yokuş çıkarken kendini düz yolda zannedip vites geçişlerini ona göre ayarlamasıdır.Bu soruna karşı benim uyguladığım çözüm yokuşa çıktığımda araç bu durumu yaptığında manuel vitese alıp vitesi yükseltmek veya alçaltmaktır.Siz de denerseniz umarım sorundan kurtulmak değilde bir çözüm bulmuş olacaksınız.Ben şahsen dizel otomatik bir polo alacağıma yada şöyle diyeyim Dizel DSG şanzıman alıp 3-4 yıl sonra onun arızasını çekeceğime gider benzinli civic alırım çok daha iyi olur.Birde fiat egeaya tam otomatik vites koyuyorda,güzelim 500L'ye neden tam gelişmemiş olan dualogic şanzıman yerleştiriyor,onu hala çözmüş değilim.

Dualogic çok gelişmiş bir şanzıman olmadığı için çok arıza yapmıyor aslında. Baskısı sağlam ve yağı tam olduğu sürece
hiçbir arıza çıkarmaz. Çok basit ve kolay bir mekanizmaya sahip olduğu için de arızası kolay ve ucuza giderilir. Sistemin tamamı
4000TL zaten. Nihayetinde değişimleri sizin adınıza yapan manuel bir şanzımandır.

Bugün DSG, powershift yada EDC gibi çift kavrama şanzımanların çoğu ya vuruntu yada mekatronik arızalarından
illallah ettiriyor. Üstelik bir çoğunda yüksek km lerde vites atlama problemleri başlıyor. Şanzıman değişimleri 20.000TL den başlıyor.

Onun için arada vites değişim kararsızlığı yada vites değişimlerin nispeten daha yavaş olması gibi handikaplarına rağmen
Dualogic iyi şanzımandır. Kullanıcısını hiçbir şekilde üzmez. Biraz alışma meselesi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Haziran 2016; 18:26:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Yüzbaşı

benim araçtan kareler ve bu aracın tek eksiği 6 vites
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



V
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nzmslv

imza çok şık durmuş. en kısa zamanda ben de yapmalıyım. Punto mda vardı 1 haftada kazımaya başlamışlardı...

imzanın şık durması, onu atanın asaletinden, büyüklüğünden ve dehasından kaynaklanıyor bizde evimizde aracımızda ama asıl yeri olan yüreğimizde saklıyoruz hepsi bu

Bu vesile ile özlem ve saygı ile anıyorum..


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
10 yıl
Yarbay

V
10 yıl
Yarbay

arkadaşlar bu arada biraz önce servisi bizzat aradım ve sizin de merak ettiğiniz bazı aksesuar fiyatlarını aldım..


1- İtalyan renk sitcker 335 tl (ellerinde yok sipariş açıyorlarmış)

2- Siyah yada beyaz düz sticker 270 tl (ellerinde yok sipariş açıyorlarmış)

3- Spor anten 40 tl (panda kısa anten diye de geçiyormuş)

4- 500L anahtarlık düz renk yada farklı renklerde 125 tl eşlerini sevenler için Swarovski taşlardan olanı 420 tl

5- Ön kapı direğindeki İtalyan bayrağı 100 tl (ellerinde mevcut)

6- Bagaj havuzu 110 tl (ellerinde mevcut)

Not : Yaptığım sticker uygulamasını çoğumuz beğendik sanıyorum..hiç böyle tekliflere kalkışmamıştım ama madem beğenildi ve araçlarımıza yakışacak

ciddi paralar vermeden uygun fiyata malzemesini de kendim temin ederek isteyen arkadaşalara yapıp yollayabilirim..sadece ricam bunu ranta çevirdiğim

algısı oluşmasın yeter..zira forumda sıfır araç fiyatını bile özelden vermek isteyene ilk ben kızmıştım..burada malzemeyi kendim alacağım ve işçiliği vs.

bana ait olacak alana sadece yapıştırma kalacak..

mesajım yada teklifim yanlış algılanırsa yada çarptırılırsa hiç yazmamışım gibi anında silerim...yeter ki muhabbetimiz zarar görmesin...


Bu mesaja 3 cevap geldi.
V
10 yıl
Yarbay

Tüm markadaşlarımın Kurban Bayramını kutlar esenlikler dilerim..



< Resime gitmek için tıklayın >