Belki dikkatinizi çekmiştir,geçen gün de benim dikkatimi çekti. Yanındaki adamlar hep kılıçlı falanken işaretlediğim adamda neden tüfek var? John Titor'un eski versiyonu mu Ve o dönemde tüfek var mıydı? < Resime gitmek için tıklayın >
Tüfek teknolojisi yeni yeni oturuyor o zaman kardeşim hatta bir ara Macarlar bize karşı bariz bir üstünlük kuruyorlardı tam anımsamıyorum tarih olarak ama bu devirlere yakındı. O zamanların tankı gibi düşün işte üstüne bir adam oturup tüfekle ateş ediyor filan. Bunlar üstten doldurmalıdır muhtemelen ve tek atımlıktır, tekrar kullanman için yine doldurman gerekir yani seri atış yoktur.
1899′da Türkiye’de bir ressam, kendisini çizdiği tablonun kahramanlarından biri olarak resmeder. Tarih kitaplarının sayfalarında sıkça karşımıza çıkan, çoğunluğun iyi bildiği bu resim Fatih Sultan Mehmed’in Topkapı’dan İstanbul’a girişini betimleyen eserdir. Fatih’in bindiği kıratın hemen yanında, elinde tüfek olan yeniçeri muhafızı ise tabloyu yapan ressam Hasan Rıza’dır (1857-1912). Bu tabloya kendini resmederek gösterdiği espri anlayışı Hasan Rıza’nın son derece renkli kişiliğinin de yansımasıdır. Ressamın yaşamı da bu renkli, esprili kişiliğine paralel olarak pek hareketli geçer. Üsküdar’da doğan Hasan Rıza, anılarında çocukluğundan beri resme olan tutkusundan, kömür parçalarıyla evinin duvarlarına resim çizdiği için ailesini nasıl kızdırdığından söz eder.
Ve o dönemde tüfek var mıydı?
< Resime gitmek için tıklayın >
Buda john titor
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RΣΛPΣR -- 20 Mart 2014; 10:45:06 >