Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
277
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fan hızı hakkında
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

SpeedFan programını çalıştırdığımda fan1 sürekli 32000-33000 RPM arası değişen değerler gösteriyor ve fanım sürekli çok ses çıkarıyor. bu 32000lerde gezen değeri nasıl düşürebilirim?



A
17 yıl
Yarbay

bios un destekliyorsa speed fan dan yada biosun kendi içerisinden fan devir ayarlarını değiştirebilirsin. ancak fan hızlı dönüyorsa soğutmak için dönüyordur . onu yavaşlatırsan ısı problemi de yaşaman mümkün


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bios'tan değil de speedfan'dan değiştirmeye çalıştım fakat yapamadım nasıl yapıldığı hakkında bi bilgin var mı?
ayrıca fan bilgisayar açılır açılmaz gürültülü çalışmaya başlıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

açıkça söylemek gerekirse speed fan dan bende fan ayarlarıyla oynama yapamadım. bios un destekmelesi gerekli sanırım . sen onu direk bios a girerek yapmayı dene. artı çok sesli çalışan fan bana aşırı tozlanmayı hazırlatıyor. kasayı aç bir fırça ve elektrik süpürgesi vasıtasıyla tüm fanları ekran kartı da dahil iyice bir temizle pc nin içini de temizle. daha sonra tüm fanlarının ortalarında yapışmış olan kağıtlarını yırtmadan çıkart oraya mekanik yağı o yoksa gres yağı az olmak kaydıyla oda yoksa 0 numara makine yağından 1 damla damlat. bende sıvı makine yağı kullanıyorum. sonra yapışkanlarını yapıştır ki yağ pc nin içine diğer donanıma sıçramasın.

kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

yardım için teşekkürler. yakın bi zamanda söylediklerini deneyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myoz -- 26 Ağustos 2007; 11:04:53 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.