Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
590
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Exper Tanidigi Olan Var mi? 1 soru soracagim
H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aracımın orijinal lastik ebatı 17 inç Life paket. Ben 19 inç jant taksam ve jant ebatına uygun lastiklerle değiştirsem olası bir kaza durumunda kasko bana senin aracındaki hasarı ödemiyorum diyebilir mi?

Para verip aldığım jantları ödeyip ödememesi hiç önemli değil asıl sorum tüm hasarı ödemekten kaçınır mı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yukari



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Guncel



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

3-4 yıl önce de benzer bir soru sorulmuştu orada yazımı hatırlıyorum...

Link;

https://forum.donanimhaber.com/lastik-ebadi-buyurse-kasko-odeme-yapmazmi--63312520

Kısaca ve örnekler üzerinde anlatırsak ; Aracınıza yaptığınız değişiklik rizikoyı arttırıyor veya tazminat yükümlülüğü artıyor ise bunu beyan etme yükümlülüğünüz vardır. Ekstra prim ödeyerek yapılıyor ve cüzi rakamlarda artış oluyor. (Ben araç kamerası head up display vs işlettiğim zaman 100 tl fln artıyordu)

Bu yükümlülüğü aykırı davranmak ihmalin rizikonun oluşmasında etkisine göre tazminattan indirim sebebidir. Ama etkisi hiç yoksa mesela jant değişti bildirilmedi ama araç park halinde kazaya karıştı veya çalındı. O halde tazminatınızı sözleşmeye göre eksiksiz hak edersiniz.

En basit örneği lpg montajı olabilir. Rizikoyu da arttırır binde 1-2 ihtimal olsa da yangın tehlikesi artıyor. Tazminat yükümlülüğü de artıyor. Bir kitin 30k TL fiyatlara vardığı oluyor. Rayiç bedeli artıyor. Kasko yaparken benzinli ise dönüşüm olduğu zaman bir bildirim ile benzin/lpg olduğunu beyan etmek gerekir.

Jant değişikliğe dönersek. Bir kazada jant yüzünden kusur yazıldığını görmedim duymadım okumadım. Bir kazaya olumlu veya olumsuz etki edebilir. Aerodinamik vs bu kadar detaylı kaza analizi yapan bir rapor da okumadım. Bazen lastiklerin incelendiğini gördüm. kış lastiği olup olmaması açısından bakılmakta o raporlarda da; jant ve ebat değişikliği ise bence hukuk tarafından kusur ölçütü olarak kullanılan bir tabir değil. Olsa zaten hemen paylaşılırdı sıra dışı bir içtihat oluşturulmuş olurdu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
geçen yıl
Yarbay

Orjinal jantı 19” yaparsan konfor alamazsın.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.