Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
511
Tıklama
0
Öne Çıkarma
excelde zor bi proplem bakarmısınız
U
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

mrhab arkadaşlar excelde bi proplem var ben çözemedim. soruyu çözmenize gerek yok ama biraz ipucu verirsenizde olur soru şu:

Elektrik kurumu gün içinde belirli saat aralıklarla indirimli tarife uygulamaktadır. Ancak bu tarife ancak akıllı sayaç denilen elektrik sayaçları tespit edebilmektedir. Normal sayaçlar için aylık 150 kws a kadar olan elektrik kullanım miktarına kws başına 20 krş . 150kwes den sonraki kullanım miktarına ise kws başına 30 krş ücretlendirme yapılırken akıllı sayaçlar için 06:00 -17:00 saatler arası 1 5 krş, 17:01-22:00 saatleri arası 25 krş 22:01-05:59 saatleri arası 8 krş şeklinde bir uygulama yapılmaktadır. Aklı sayaçlarda belli bir kws kısıtı bulunmamaktadır.

Yukarıdaki açıklamalara ve her saat diliminde eşit miktarda kws elektrik kullanıldığı varsayıldığına göre, hangi dairenin kaç TL elektrik faturası ödemesi gerektiğini gösteren bir sistem geliştiriniz


herkeze iyi geceler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.