Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4
Cevap
5268
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eski Arçelik no-frost buzdolabı modelini bulamıyorum
S
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar. Buzdolabının herhangi bir yerinde model numarası yazmıyor. Sanırım eski sahipleri bütün etiketleri sökmüşler.
Alt kapı contası eskidiği için sürekli sıcak hava alıp bloklama yapıyor. 1 yıldır ayda 2 gün fişi çekmekten usandım.
Modeli bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
3 yıl
Yarbay

Arkasında yazıyordur yok mu etiket onu da mı sökmüşler?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 19 Mart 2021; 17:18:29 >

V
3 yıl
Çavuş

Arçelik 5020nf
Alt kapı değişmesi lazım ancak ürün modelini bulsanız da parçasını bulamazsınız..
Contaya kaynar su dökün ve soğuyuncaya kadar kapıyı açmayın ayrıca dolabın düz bir zeminde olması gerekir. Dolap zemine çarpık oturuyorsa conta tam kapanmaz.



S
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar. Buzdolabının modelini buldum 5030nf imiş. Buzdolabı çok eski olduğu için internette yaşadığım sorunla ilgili fazla bir şey bulamadım o nedenle deneme yanılma yoluyla sorunumu çözdüm. Eğer olur da aynı şey bir başkasının başına gelirse diye tamir sürecini anlatıyorum:

Buzdolabımın kapısı tam kapanmadığı için buzdolabım sürekli bloklama yaparak alt taraf 2 haftada kullanılamaz sıcaklığa geliyordu.
Kapı contasını tutan plastik çerçeve kırıldığı için conta buzdolabına doğru kendini yapıştırıyor arkasında boşluk kalıyordu. Contayı değiştirmek istedim ancak kapı presli denilen model olduğundan contayı ayrı bulamayacağım söylendi.
Ben de contayı komple köpüğünden kopararak söktüm güzelce temizledim ve ters çevirerek dolaba taktım. (Köpük kısmından kapının içlerine kadar söktüğüm için geri yerleştirmesi kolay olmadı araba lastiğini içeri geçirir tarzda her yerini ayrı ayrı içeri ittirmek zorunda kaldık.)
Contayı tutan plastiğin üzerinden 10-15 cm aralıklarla pul ve vida attık. Conta ile kapı arasında boşluk kalan yerlere sonradan şişen bi yapıştırıcı sürdüm(aslında hiç yapıştırıcıya gerek yokmuş).

Sıcak su değil de fön makinesi ile contayı gevşettim. Sıcak su yöntemini önceden denemiştim ortalığı batırıyor. Fön makinesi gayet yeterli.

Kapı contası tamamen güzelce gövdeye yapışı hale geldi ancak sorunumun bi kısmı devam ediyordu. Kapıyı elle hafifçe ittirildiğinde kapı tam kapanmıyor alttan ayak ile biraz ittirilmesi gerekiyordu.
Üstteki arkadaşın dediği gibi kapı ayarını yapmak gerekiyormuş.
Kapıyı söktüm ve kapıyı tutan alttaki menteşede 1 pulun kırılmış olduğunu gördüm. Oraya ince 2 pul koydum böylelikle kapı yükseldi ve postürü düzeldi.

Böylece çok uygun bir fiyata buzdolabımı tamir etmiş oldum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



O
3 yıl
Yarbay

Bu dolaplar çok elektrik harcıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.