Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir
100707
Cevap
4051808
Tıklama
46
Öne Çıkarma
Cevap: En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4843. sayfa)
B
6 yıl
Yarbay

Rampage 2/10

Arafta kalmış bir film. Kingsman gibi baştan sona tek gayelerinin eğlence ve absürtlük olduğunu gösterselerdi 6 puan verebilirdim ama pek çok yerde kendini ciddiye alan bir film olmuş, hâl böyle olunca da değerlendirme parametreleri değişiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Haziran 2018; 21:9:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Çınar Ağacı 7/10

dram türündeki Türk filmi. herkesin kendinden birşey bulabileceği aile içi bağları konu alıyor. 4-5 sezonluk reyting alabilecek bir dizinin tek film haline gelmiş halini düşünün. öyle birşey. şahsen hoşuma gitti tavsiye ederim



D
6 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Audrey Hepburn'un en tanınmış filmi. Ben de bundan dolayı izlemeye karar verdim, neden bu denli konuşuluyor diye merak ederek. Ama maalesef pek iyi bir film olduğu kanısında değilim. Havada kalan bir konusu ile beraber senaryo ve kurgu arasında filmin başından süregelen bir karmaşa hakimdi ki yer yer ciddi manada rahatsız edici buldum. İyi kötü sonunu getirmeyi başardım, Audrey Hepburn'un zerafeti için yine de izlenir.

7/10



A
6 yıl
Yüzbaşı

The Florida Project (2017)

< Resime gitmek için tıklayın >

7,3/10

Amerika'nın bir bölgesindeki insanların normal, sıradan hayatını anlatıyor. Bana fazlasıyla gerçekçi geldi, bu yüzden de beğendim diyebilirim. O küçük çocukların koşuşturmaları, oynadığı oyunlar bana küçüklüğümü hatırlattı.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

< Resime gitmek için tıklayın >

8,1/10

2017 yılı filmlerinin en iyisi bu filmdi, nasıl Oscar'ı kaptırmış anlamadım. Çok ama çok iyi bir film, bir romanın içinde gibi hissettim kendimi, izlemediyseniz kesinlikle öneririm.


Forushande (2016)

< Resime gitmek için tıklayın >

8,2/10

Asghar Farhadi'nin Le Passé filminden sonra izlediğim ikinci filmi. Bu filmi de fazlasıyla vurucuydu, anlatımı mükemmel. Ahlak, adalet ve dürüstlük gibi kavramların sorgulandığı ve izledikten sonra uzun süre düşündürten bir film. Şahsen çok beğendim ve öneririm. Turkcealtyazi sitesindeki bu yorumu okuyunca alt metinlerde ve bazı sahnelerin manası daha da çoğaldı.
Misal daha ilk sahnelerde boşaltılan evin camı yavaş yavaş çatlıyor. Bu da hikâyedeki ailenin evliliklerinin yavaş yavaş zarar görmeye başladığına işaret. İlerleyen sahnelerde yeni taşınılan evin çatısının çatladığı görülmektedir ki bu evliliğin iyice zarar gördüğüne bir işaret. Yeni taşınılan eve bakmaya geldiklerine banyo ampulünün patlaması ise, orada kötü bir şeyler yaşanacağına dair en açık emare.

Filmde satır aralarına serpiştirilmiş, İran ve sosyal hayatı hakkında bir sürü örnekler mevcut.: Örneğin oynadıkları tiyatro oyununu bazı sahnelerinin ve diyaloglarının sürekli sansürlenmesi, okula alınan kitapların okul tarafından çocuklara zararlı olduğu düşünülerek okutturulmaması, adaletin ve kolluk kuvvetlerinin güvenilir olmamasının tüm toplum tarafından kabullenilmesi gibi. Söz konusu filmin kendisi de sansürden oldukça etkilenmiş olup, birbirlerini çok seven bir karı kocanın hikayesi anlatılmasına ve kadın bir sürü zor şey yaşamasına rağmen eşinin bir kez bile - teselli mahiyetinde de olsa - ona sarıldığı hatta dokunduğu görülmemektedir…

Tacize uğrayan bir kadının başına gelenleri, polis ve komşuları tarafından kendisine ne gözle bakılacağını bildiği için saklamaya çalışması; Üst kattan gürültüler gelmesine rağmen alt kattaki komşuların bunu bir aile içi şiddet olduğunu varsayarak ve bunu normal görerek müdahale etmemeleri de o toplumda kadının sosyal hayatta ve evlilik müessesesinde ne kadar değersiz görüldüğünün en açık işareti. Daha küçük yaşta bir erkek çocuğunun annesi yaşındaki bir kadının yanında, -tuvalete girmek için kendisine yardımcı olma amaçlı da olsa- pantolonunu çıkartması ahlaken yanlış olduğu öğretilmişse de, bu öğretiden geçen bir erkek başka bir adamın karısına dokunurken ahlak olgusunu göz ardı ediyor.

Tiyatro oyunundaki sahnelerin paralelinde ilerleyen filmde, Emad karısını tacizden koruyamamış olmanın verdiği çaresizlikle kendi kendini yerken, tiyatro oyunundaki Willy ise ailesine güzel bir hayat sunamadığı için aynı çaresizliği yaşamaktadır. Emad karısına o kötü durumu yaşattığı adam olduğunu düşündüğü Babak’a bir şey söyleyemezken, bunu Willy karakekteri üzerinden rahatça söyleyebilmektedir. Eski kiracıları ahlaken uygunsuz bir kadın iken aynı karakter tiyatro oyununda yer almaktadır. Tiyatro oyunundaki kadının “willy bana çorap alacaktın” derken Emad’ın tacizciye ait çorabı kendi evinde bulması da iki yapımın paralelliğine bir işaret. ‘Satıcının Ölümü’ oyunu bitiminde karısıyla birlikte yıkılmak üzere olan evlerine giden Emad, böylece başka bir satıcının ölüm yüzleşmesine de şahit olmaktadır..

Bir karakterin ya iyi ya da kötü olması ve izleyici tarafından iyi olanın tarafının tutulması Hollywood filmlerinin bize bir dayatmasıdır ama bu filmde kimse için iyi ya da kötü diyemiyoruz: Filmin başında kendi canını hiçe sayarak yıkılmakta olan bir apartmandan hasta bir çocuğu sırtında dışarı çıkacak kadar iyiliksever olan Emad, filmin sonlarına doğru babası yaşında kalbinden hasta bir adamı, oğlunun sırtında apartmandan dışarı çıkartılacak duruma getirecek kadar kötü bir karaktere bürünüyor. Peki Amed bu hale nasıl geliyor? Bunun cevabı da filmin şu sahnesinde; Sınıfta İranlı yazar Gholam Hossein Sedi’nin” İnek” isimli oyunu okunmaktadır. Oyunda ineğe dönüşen bir adamın hikayesi anlatılmaktadır. Sınıftaki çocuklardan biri öğretmeni Emad’a “Bir insan nasıl bir ineğe dönüşebilir?” diye sorar. Emad cevaplar: “Yavaş, Yavaş!...” Evet bizde yavaş yavaş iyilikten kötülüğe doğru evrilen Emad’ın hikayesini seyrederken ve başta iyi olduğu için onu tarafını tutarken sonlara doğru yaşlı adama yaptıklarından dolayı hala onun tarafını tutmakta zorlanıyoruz. Ya da başlarda Rana’yı bu olayı yaşatan ve kim olduğunu bilmediğimiz adama kötülük beslerken, sorumlusu olduğunu öğrendiğimiz yaşlı adamın halini görünce acıma duygumuz devreye giriyor ve saf değiştiriyoruz. Yaşlı adamın da ailesi tarafından çok sevildiğini ve iyi biri olarak bilindiğini görmemize rağmen, aslında cebindeki parayı saymadan hepsini gayrimeşru ilişkilere harcayacak kadar kötü biri olduğunu da şahit oluyoruz.

Başroldeki figürlerin karakterlerinde böylesine keskin geçişler yaşanırken tüm masumluğuyla filmdeki yerini koruyan tek kişi ise Rana... Hiçbir hatası olmamasına rağmen belki de en büyük cezayı Rana çekiyor. Bu da özelde İran’da geneldeyse tüm dünyada kadın olmanın zorluklarını çarpıcı bir şekilde izleyiciye sunuyor..



I, Daniel Blake (2016)

< Resime gitmek için tıklayın >

7,9/10

Çok iyi bir sistem eleştirisi, oyunculukları da mükemmel. İşçi sinemasını anlatan sade bir drama. Yönetmeni Ken Loach'un diğer filmlerini de listeme ekledim.


Red Sparrow (2018)

< Resime gitmek için tıklayın >

6,2/10

Ajan konulu filmlerde hiç aradığımı bulamıyorum son zamanlarda maalesef, Atomic Blonde'dan sonra ikincisi de bu oldu. Az ama öz film yapsalar keşke. Maalesef süresi çok uzun, finali bağlayabilmeleri hoşuma gitti ama oyunculukları da pek beğenmedim.


Game Night (2018)

< Resime gitmek için tıklayın >

7,3/10

Eğlenceli bir film arıyorsanız gayet ideal. Başroldeki oyuncuları da sevdiğimden olsa gerek gayet beğendim. Bir kere bile durdurmadan bitirdiğim filmlerden birisi oldu.


Jackie (2016)

< Resime gitmek için tıklayın >

6,8/10

Eski Amerikan başkanı John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy'nin biyografisini anlatıyor film. Natalie Portman o kadar yakışmış ki bu role, o bunalımlı ve stresli kişiyi adeta yaşıyor ve filmi tek başına sürüklüyor. Ancak film tüm hayatını kısaca da olsa anlatıp sonra da aslında anlattığı kısımlara değinse çok daha iyi olurmuş. Yardımcı rolde kimsenin destekleyemeyişi biraz filmi basit kılmış ancak papaz ile Jackie'nin birebir konuşmaları ve inanca dair ettikleri sohbet gerçekten çok iyiydi.


Neruda (2016)

< Resime gitmek için tıklayın >

6,5/10

Şair Pablo Neruda'nın biyografisini anlatan bir Pablo Larrain filmi. İlk yarısını fazlasıyla beğendim, gerek Şili'deki politik dönemi anlatması gerekse şairin birkaç dizesi olsun ancak daha sonra ikinci yarıda ne oluyor, bitiyor biraz anlayamadım açıkçası. Oysaki sosyalistler olarak faaliyetlerini seyretmek isterdim, tüm hayatını izlemektense.


I Remember You (2017)

< Resime gitmek için tıklayın >

7,0/10

İzlanda'dan güzel bir gizem-gerilim filmi. Ben gayet beğendim, finalini de güzel bağlamışlar. O buz gibi ortamı hissetmedim diyemem.


Unsane (2018)

< Resime gitmek için tıklayın >

6,2/10

Başroldeki Claire Foy için izlemeye koyuldum. Beklediğim psikolojik gerilimi yaşatmasa da farklı bir filmdi. Tüm çekimlerin 10 gün sürmesi ve iphone 7+ ile yapılmasıysa oldukça ilginç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Selva -- 24 Haziran 2018; 14:51:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Teğmen

Bright 4.5/10
Ne iyi bir polisiye ne de fantastik bir film olamamış.Dizi olsa daha iyi olurmuş,yarattıkları evrenden bol malzeme çıkar.



X
6 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


The Foreigner. Sıradan bir intikam filmi olsa da 2 saati su gibi akıtıyor. Ayrıca Jackie Chan üstadın paslanmaması da ayrı bir güzellik



X
6 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Gerçekten muazzam bir yapım. Kesinlikle izlenmeli 8/10



A
6 yıl
Yarbay

A Good Day to Die Hard (2013)



Serinin açık ara en kötü filmi, hatta tek kötü filmi. Konu cok basit, karakterlerin hiçbir özelliği yok. Aksiyon filmlerinde düşman olarak Ruslar olunca olmuyor o filmler.



5/10



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yüzbaşı

Detachment (2011)

< Resime gitmek için tıklayın >

8,3/10

Bana sorarsanız başyapıt olmaya aday. Eğitim sistemine ve ailelerimizin gelişimimizdeki etkilerine çok güzel göndermeleri var. Adrien Brody, son zamanlarda izlediğim en iyi oyuncu performansıyla başrolde. İzlemeyenlere şiddetle öneririm.


Trainspotting (1996)

< Resime gitmek için tıklayın >

8,0/10

Uyuşturucu bağımlılığına çok yakından bakmamızı sağlayan ve harika müziklere sahip olan bir yapım. Herkesin beğeneceğini düşünmesem de, izleyip severseniz bayılacağınızı düşünüyorum. Diyalogları baya sağlam, akıp gidiyor ve son olarak Ewan McGregor rolü yaşamış adeta.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Selva -- 28 Haziran 2018; 2:49:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

Limitless



7/10



Konu güzel, oyuncular guzel. Cok guzel bir film çıkabilirmiş ama senaryo yetersiz kalmis bence. İzlerken "o kadar zeki adamsin, bunu düşünemedin mi" diyorsunuz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

I
6 yıl
Yarbay

Captain America : Winter Soldier



Güzel bir film .. Steve'in eski bir dostunun geçmişte başına gelen bazı kötü şeyleri ve intikam için doldurulup Steve ile savaşını anlatıyor ..



8/10 .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Yüzbaşı

Forrest Gump





< Resime gitmek için tıklayın >



Uzun zamandır acaba ne zaman bitecek diye bakmadığım bir film olmuş. Eski ama gayet başarılı bir yapım. Herkesin izlemesini öneririm ama aile içinde izlenmesini pek önermiyorum.



Filmin başlarında dram filmi izlemediğimi düşünmeye başladım ama sonu ağlattı.



9/10



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Binbaşı

Primal Fear

< Resime gitmek için tıklayın >


Şu sıralar film izlerken ara ara sıkılmama rağmen bu filmi hiç sıkılmadan izledim. Edward Norton'ın oyunculuğu çok güzeldi, zaten okuduğum kadarıyla bu filmle iyice ün kazanmış.

8.8/10






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 30 Haziran 2018; 16:1:30 >

G
6 yıl
Teğmen

arkadaşlar doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum fakat, bir film vardı adamın elinde 8 numaralı siyah bilardo topu vardı ve o topa sorular soruyordu, danışıyordu, topta ona bir nevi yol gösteriyordu.çok bakındım fakat bulamadım hiçbir yerde, yardımcı olursanız sevinirim.iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı

Yeri burası değil kardeş.

Film bu , Interstate 60: Episodes of the Road (2002)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gordenon
I
6 yıl
Yarbay

Nerve



7.5/10



Daha önce arkadaşlarımla sinemada izlediğim bu filmi tekrar seyredeyim dedim .. Konusu oldukça orijinal ve pek fazla benzer film yok .. Doğruluk cesaret oyununun cesaret kısmında yer alan bir kız ve erkeği anlatmakta .. Ama bu DC sıradan bir DC değil :) Tavsiye ederim .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
6 yıl
Yarbay

John Wick kardeş ? O da mı olmamış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Routine
V
6 yıl
Yarbay

Chicago (2002) 10 / 7 Efsane oyuncu kadrosu ile izlemeye değer...

< Resime gitmek için tıklayın >



G
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: last_uk

Yeri burası değil kardeş.

Film bu , Interstate 60: Episodes of the Road (2002)
Teşekkür ederim, kusura bakmayın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Yüzbaşı

Ready Player One



< Resime gitmek için tıklayın >



Uzun zamandır izlediğim en iyi bilim kurgu macera türünde film. Çok iyi olmuş. Bir daha izleyeceğim.



9,1/10



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >