Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
27014
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: en iyi Java kitabı (2. sayfa)
4
13 yıl (255 mesaj)
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: kemalcaner

Arkadaşlar java da sınıflardan itibaren elinde(sınıflardan nesne çağırma vs), türkçe olursa daha iyi olur, sunum veya pdf dosyası olan var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim.



Türkçe olarak biraz paraya kıyıp altuğ bilgin altuntaşın , godoro yayıncılığın ve internetteki 3-4 iyi java pdf iyle çalışırsan istediğin konularda hiçbir problemin kalmaz eğer gerçekten sağlam bir temel istiyorsan . elimde bulabildiğim Pdf leri paylaşıyorum ama bunlara bakma fırsatım olmamıştı, iyi diye biliyorum.http://wikisend.com/download/572208/Java-Bilmemkaç.rar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4kalan -- 5 Nisan 2013; 19:28:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl (2 mesaj)
Er

Herbert'in kitabı javada hangi seviyeye getirir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl (3633 mesaj)
Yarbay

Herbelt-Schildet 'in kitabı oldukça güzel. askerde tüm kitabı sınıf kapsamlarını göstermek için çizmiştim. Konsol uygulamaları için çok iyi ve sık sık başvurulabilecek bir kitaptır.

İngilizce deitel-deitel java how to program da güzel bir kitap. Daha çok gui ve applet üzerinden anlatmış konuları.

Pusulanın kitapları genelde çok basit. Başucu kitabı değil de girişte kullan, sonra at niteliğinde.

Memur olunca hepsini komşumuzun bilgisayar bölümünde okuyan oğluna verdim. Zaten zamanla diller ve versiyonlar değişiyor. Zaten artık internet var ve google her işe yetişiyor.



G
13 yıl (3633 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende


quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

vatandaşın teki overriding için ezmek demiş
ne eziyon ya? ezik domates mi? fındık ezmesi mi
ingilizcede var mı tomato overriding, peanut overriding diye birşey?

Dalga geçmeye çalışmışsın ama olmamış komik duruma düşmüşsün.

hem yaptığın komiklik saçma olmuş hem de ezmek override için iyi bir çeviri.

aynen rezil olmuşsun

ingilizcede chicken translate de yok ama biz piliç çevirme yiyoruz ! birebir çeviri olmaması daha iyi.



D
13 yıl (5077 mesaj)
Yarbay

Türkçe kitapları onermiyorsunuz yani sonuç olarak...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
13 yıl (255 mesaj)
Teğmen

Godoro Yayıncılığın ki almaya değer olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl (5077 mesaj)
Yarbay

Ben şu kitabı buldum : "Java - The Complete Reference - 8th Edition - Herbert Schildt"

Nasıldır sizce?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl (7 mesaj)
Er

quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Ben şu kitabı buldum : "Java - The Complete Reference - 8th Edition - Herbert Schildt"

Nasıldır sizce?

Herbert Schildt yazılım üstüne oldukça fazla kitabı olan JAVA'da ileri düzey bilgisi olan bir kişidir. Kötü olacağını sanmıyorum.

En iyi JAVA kitabı diye birşey yoktur bana göre kitaptaki yazım dili ve anlatım şekline göre kişinin öğrenme ve uygulama süreci değişkenlik gösterebilir. İyi kitap'tan kasıt bana göre isteklerinize tam cevap verebilen kitaptır.

Ayrıca Türkçe kaynak arıyorsanız. Benimde kullandığım ve JAVA'yı öğrendiğim iki kitap var. Bunları detaylı olarak açıklamaya çalışmıştım.

1- Java ve Java Teknolojileri

2-Kim Korkar JAVA'dan

Umarım bunlar size yardımcı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkSe -- 18 Temmuz 2013; 11:52:53 >

G
12 yıl (1129 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

herbert ı , deitel ı falan öneren kişiler kimse kusura bakmasında bu kitapları önerenler gerçekten iyi kitap okumamışlar ve önerdikleri alanlarda yetkin değiller. türkçe kaynaklarda overloadinge "aşırı yükleme" , yok efendim "fonksiyon isimleri fiil içermelidir" gibi saçma sapan ifadeler görebilirsiniz. Hadi biraz bilgisi olan bunun bir sentax hatası olmadığını biliyor olacaktır fakat yeni başlayan adama böyle saçma sapan bilgi verirseniz bir de zorunluluk kipiyle adam "fiil içermezse hata olur" gibi düşünür. Yazık diyorum piyasadaki Türkçe kitapların %95 i çöplük kitaptır arkadaşlar bilişim alanında. İnsanların parasını çalıyorlar

Yeni başlayanlar için kitap tavsiyeniz nedir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
12 yıl (255 mesaj)
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: GylR?


quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

herbert ı , deitel ı falan öneren kişiler kimse kusura bakmasında bu kitapları önerenler gerçekten iyi kitap okumamışlar ve önerdikleri alanlarda yetkin değiller. türkçe kaynaklarda overloadinge "aşırı yükleme" , yok efendim "fonksiyon isimleri fiil içermelidir" gibi saçma sapan ifadeler görebilirsiniz. Hadi biraz bilgisi olan bunun bir sentax hatası olmadığını biliyor olacaktır fakat yeni başlayan adama böyle saçma sapan bilgi verirseniz bir de zorunluluk kipiyle adam "fiil içermezse hata olur" gibi düşünür. Yazık diyorum piyasadaki Türkçe kitapların %95 i çöplük kitaptır arkadaşlar bilişim alanında. İnsanların parasını çalıyorlar

Yeni başlayanlar için kitap tavsiyeniz nedir?

Daha önce 1/2 tane söylemiştim ama onları da inceledim.
Altuğ Bilgin Altıntaş 'ın Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı kitabı var. Ama yeni başlayanlar için ağır gelecektir.
Yani bu kitaplarla java nın syntax ını öğrenebilirsiniz ama bence önemli olan kesinlikle o değil. Örneğin C 'den örnek vereceğim. atoi fonksiyonunu ya da ne bileyim strncpy gibi standart fonksiyonları, kendiniz kodlayamayacak düzeydeyseniz bu kitaplar sizi anca syntaxı gösterir, uygulama programcısı yapar ki piyasadaki mühendislerin çoğu böyle adamlar. Neyse uzatmayayım; yukarıdaki kitapla java nın syntax ını ve OOP mantığını biraz kavrayabilirsiniz. Ama algoritmik beceri açısından dışarıdan eğitim alınamıyorsa kesinlikle uzun süre problem çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl (329 mesaj)
Teğmen

Joshua Block : Effective Java
Absolute Java
Thinking in Java
Deitel fena değildir.
Core Java I - II
şimdilik aklıma gelen bunlar. ileride concurrency'e girersende Concurrency in Java güzel kitaptır. Ama Effective Java ve Thinking in Java okumak zorunda olduğun kitaplar. Onları mutlaka oku.
Head First serisi fena değildir. Head First Java ve Head First Design Patterns güzel.



D
9 yıl (5236 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

Override için ezme, üzerine bindirme terimleri "bana" göre oldukça doğrudur. Ama overloading i aşırı yükleme diye çevirmek, Türkçe ve düşünce bilgisi eksikliğidir. Bu adamlar bir sürü kitap yazıyor.Be adam aşırı Türkçede olumsuz bir kelimedir(Aşırı yedim, aşırı terledim, aşırı içtim.) Aşırıyükleme diye kendi kendine belki 1000 defa söyledin. Aklına hiçmi gelmedi bunun olumsuz bir anlam doğuracağı. Overloading olumsuz bir mekanizma mıdır? Birde bu kitapları yeni başlayanlar için yazdık vs diyorlar. Ya yeni başlayan adam kitabın içindekileri açacak "Fonksiyonlarda aşırı yükleme" (C++ kitaplarında "Operatörlerde aşırı yükleme" de var) gibi ifadeler görecek . Biraz düşünün, yeni başlayan adam öcü gibi görecek overloading i. Google translate denmi çalışıyorlar anlaması güç. (Bazı kitaplarda signed int 'i işaretli int diye çevireceğine imzalı int diye çevirmişler onları eleştirmeye gerek bile duymuyorum)

3 yıllık konuyu hortlatıyorum ama overloading için dediğiniz olayı bizzat yaşadım konuyu hoca anlatınca haaa dedim sonra kendim overloading kelime manasını kafamda değiştirdim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl (20069 mesaj)
Yarbay

Heh heh konu Java kitabından cok en uygun ceviri konusuna dönmüş. Cem Yılmaz gibi komedi sektörünün en cok kazananının Fundamentals adlı şovunda yabancı dil öğrenmeyi aptalca bir faaliyet gibi gösterip şakalar yaptığı ülkemde normaldir.

Pointer , İşaretçi diye cevrilebiliyor. Array Dizi , String dize diye cevrilebiliyor cunkü tam Türkçesi var.
Fakat overloading, overriding bunların tam Türkçesi yok bu durumlarda olduğu gibi kelimeyi kullanmalı bence, olay bu kadar basit.

Almanca IT kitaplarım var birkaç tane.Onlarda örneğin Pointer'ı Almanca'ya cevirmişler (Der Zeiger) , String'i de cevirmişler (Die Zeichenkette)
Fakat Almanca İngilizce yapı benzerliğinin avantajını da kullanarak Overloading --> Überladen, Override --> Überschreiben şeklinde almancada cok net ve anlaşılır karşılıklarına cevrilmiş. Türkçe'de böyle benzerlik yok o yüzden aynen İngilizce Overlaoading (ki bildiğim kadarıyla C++'da operator'lere farklı işlev atama ifadesi) ve Override (ki bu da bir sınıftan türetilmiş altsınıf metodunu yeniden tanımlama ifadesi) kullanılmalı. Buna benzer kullanım örneğin Almanca da Array'ın karşılığı yoktur ve kitaplarında sadece Das Array geçer ve okurken İngilizcedeki gibi okurlar, "das errey" :)

2012'deki soruya cevap vereyim: EN İYİ JAVA KİTABI AMERİKANCA KİTAPLAR ARASINDA DAHİ YOK. Çok iyi Java kitabı var ancak hiçbiri en iyi değil, cunku her biri ya temel java'ya odaklanıp 600 sayfada kitapı dolduruyor ya da ileri bir Java konusu ile 400 sayfa dolduruyor. Java kitaplarının da coğu Spring, Tomcat, JBoss, Struts, Java Persistence API, iBatis/MyBatis, SEAM, JavaServerFaces, Java Message Service/JMS, Enterprise Service Bus/ESB, Enterprise Application Integration, Mule, ActiveMQ, Camel, RabbitMQ, HornetQ, Junit, Spock, Alfresco, EJB, Java EE 7, Java Flex, RxJava, Java Spark Framework (Bigdata daki Spark Framework değil) WaveMaker, Ratpack, Vaadin, Netty, Vert.x, OSGI, Karaf, Selenium, Apache Velocity, Mockito, IceFaces, RichFaces, ZK Framework, Jetty, Google Guice, Spring Boot, Spring MVC, AspectJ, POJO, Hibernate, Stripes, Apache Click Framework, Tapestry, Wicket, Cocoon 2, Apache Geronimo, GlassFish, WildFly, WebWork, JBoss Drools, JBoss Weld CDI, J2EE, Play Framework, Java 8 Lambdas, Apache Solr, Lucene, Nutch, Maven, Ant, Raven, Oracle WebLogic, IBM WebSphere, Spring Batch, Spring Dynamic Modules, Spring Data, PrimeFaces, JSP, Mule Cloud Connect, ZeoMQ, NServiceBus, GateIn, OpenCMS, Documentum, Alfresco CMIS, Java Beans, JNLP, WebStart, Restlet, JAX-RS, Spring Roo, Karaf Cellar... Ben bittim Java 'nın alt konuları bitmedi :)



İ
9 yıl (583 mesaj)
Yüzbaşı

Quora gibi sitelerde yeni başlayanlar için head first java önerilmiş pdfsi internette mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.