Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
851
Tıklama
0
Öne Çıkarma
En Az Çalışmayla En Yüksek Puanı Alma Hakkında Naçizane Fikirlerim
B
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Ben bu sene YGS 4'te 8 bin YGS 5'te 17 bin; Lys 1'de ise 27.25 net matematik ve tahminimce 5.5 net geometri yaptım. Hedefim Ankara Hukuk kazanabilecek puana ulaşmak. Tahminim ise Hacettepe Hukuk seviyelerinde bir yerde yer alacağım. Bunu önümüzdeki edebiyat sınavının zorluğu belirleyecek.

Bu ufak bilgilendirmeden gördüğünüz üzere ben ortalama bir TM öğrencisinin hedeflerini tutturdum sayılır. Zaten yazım da ortalama öğrenciler için. Türkiye derecesi hedefleyen arkadaşlara benim verebilecek pek bir şeyim yoktur galiba.

Öncelikle ben sene başında 25-30 bin sıralama ile tam burslu İngilizce işletme okumak istiyordum. Ancak işler beklenmedik şekilde gelişti. Ben sene başında "Zarf neydi ya?" diyen öğrenciydim. Yazın tek yaptığım Karekök Sıfır adlı kitabı bitirmek oldu. Sene başladı ilk denemelerim 75-80 net arası geliyor. Okuduğunu anlayan genel kültürü hallice birisi olduğum için Türkçe sosyal ve felsefeden netler çıkarabiliyorum. Ancak dil ve anlatım kısmı sıfır, geometri sıfır. Karekök Sıfır detaylı bir kitap değil, köklü üslü sayılar fonksiyon falan vasat.

Şimdi gelelim nasıl düzelttik: İlk olarak kitaplarımı zorluklarına göre ayırdım. Kolay orta ve zor olmak üzere üçer kitap edindim. Tabi dershanenin verdiği dahil bunlara. Pergel yayıncılık kolay ve dandik idi önce onu kendim tek başıma yanlış çıkarta çıkarta çözdüm. Okyanus yayıncılık ise dersten derse değişmek üzere -soru bankaları, dershane verdi- orta ve orta zor idi. Onları da dershane ile aynı anda ödev yapar gibi çöze çöze gittim. Bir de Türkçe'den Birey matematikten ise Final çözdüm. Bunlar zor dediğim kaynaklar. Güzel soru tipleri var.

Bu arada sene boyu hiçbir sorumu öğretmene götürmedim. Arkadaşlarıma sordum, çalışkan olanlara. Hocalara ise aklıma takılan her şeyi sordum. Hocam bu neden böyle gibisinden. Ama gidip de bu hangi şık olacak diye hiçbir soru sormadım çünkü üşendim. Siz isterseniz gidip sorun, zararı olmaz.

Denemelerde hiç geometri veya fen çözemedim. Zaten artık ilgim TM3'e kaymıştı. YGS Matematik için konuşacak olursak çözemeyeceğim problem sorusu neredeyse yok. Bütün sene tıp isteyen adamlar bile bana getirip çözdürdü problem sorularını.

Şimdi yazımın amacı olan bölüme geliyorum, vaktinizi aldığım için özür dilerim. Büyük harfler de asıl kısmı vurgulamak için olacak kusura bakmayın.

ARKADAŞLAR HEDEFINİZİ VE İHTİYACINIZI BİLİN
Bakın mesela bana en az lazım olan şeyler YGS Fen ve LYS Geometri idi. Bunlar toplam %10 etkiliyor. Eğer Türkiye derecesi yapmak isterseniz bunları da yapmalısınız. Ama benim hedeflerim bunlar olmadan da ulaşılabilir hedefler. O yüzden Ygs geometriye sadece son 2 hafta Sonuç kitaplarını bitirerek hazırlandım. YGS'de süreyi iyi kullanamadığım için geometri görmek nasip olmadı. Gördüğüm 32 matematik sorusundan ise 26'sını çözdüm. Yanlış sayım 0. Sürem olsa idi kalan 6 sorunun 4'ü çözebileceğim sorular idi. Önemli olan zaten hızlı olmak bu sınavda, yapamadık.
Fen için konuşursak, YGS'de görmedim bile. O sayfayı hiç açmadım.
Ygs sonuçlarım:
Türkçe: 35 - 3
Sosyal: 32 - 5
Matematik: 26 - 0
Sıralama: ~17 Bin.

4 senedir çalışan arkadaşlarıma rağmen okuldaki tek TM sınıfının 1.si oldum. Herkes şaşırdı. Dediğim gibi sene başında zarf sıfat bile bilmiyordum.

İkinci sınav için de geometriye hiç çalışmadım. İntegral için de aynı şeyi söyleyebilirim. Peki neden?
Çünkü matematikte süre yetmeyeceğini biliyordum. Integral ise en sonlarda yer alır.
Çünkü geometri çok az etkiliyor. Lys için 3 ay kalmış, ben gene sıfırım. Ona harcayacağım eforu matematik ve edebiyata ayırdım. Meyvelerini alıyoruz.


Görüldüğü üzere arkadaşlar, ne kadar dipte olduğunuzun önemi yok. Hayal kurun ama gerçekçi olun, size neyin lazım olduğunu bilin, umutsuzluğa kapılmayın, sakin kalın. Ben böyle yaptım, istediğimi aldım. Siz de umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.

Tercih dahil her türlü konuda bilgim yettiğince, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Not: Mobilim, akıcı bir yazı olmadıysa veya yazım hatası varsa mazur görün lütfen. Şu an parmaklarım ağrıyor :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yarbay

Tm olmak varmış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
9 yıl
Teğmen

Edebiyat netlerin ne civarda ve OBP kaç?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wearethechampions1

Edebiyat netlerin ne civarda ve OBP kaç?

OBP 89.26

Edebiyat netlerim ise değişkenlik gösteriyor. En son cumhuriyet ve milli edebiyat bilmeden girdiğim denemeden 44 yapmıştım ancak kolaydı. Şu an ortalama bir denemeden 48 yapabilirim ancak gerçek sınavda bu kadar gelmez. Çünkü denemelerde aynı soruları döndürüp döndürüp soruyorlar. Ezberledik artık. Lys'ye giren arkadaşlar da bunun bilincinde olsunlar.

Not: Coğrafyama güveniyorum. 24 yaptığım bile oldu. Sınavda da minimum 18 bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.