Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
756
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Emektar dizüstü için işlemci tavsiyesi
T
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Elimde yıllardır kullandığım vestel marka bir notebook var , onyx pro modeli . Harddisk sürekli bad sektör oluşturuyor , birde traktör gibi ses çıkartıyor , 2-3 haftada bir işletim sistemi harddisk üzerinde oluşan bad sektörler nedeni ile açılamamakta ve tekrar format atarak windows kurmak zorunda kalıyorum .

Hazır harddisk alacakken birde işlemci alayım diye düşündüm . Ayrıca mxm2 slot ekran kartı ne önerirsiniz , üzerinde nvidia 8600m gt var.

< Resime gitmek için tıklayın >

işlemci olarak , Intel Core 2 Quad Q9100 var aklımda ancak güç tüketimi bendeki mevcut olanın neredeyse 2 katı . 25w / 45 W . Bu sorun çıkartırmı bilemedim. Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıdaki linkte bendeki mevcut p7350 işlemci ile aynı soket yapısına sahip işlemciler var. http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/P7350_(Socket_P__Penryn).html



8
6 yıl
Yüzbaşı

@tosbaa

Ben de P8600 den Q9100 e geçmeyi düşünüyorum. 2 çekirdekli işlemciyi değiştirip daha hızlı 2 çekirdekli işlemci almak saçma olur. 4 çekirdeklisi mantıklı.



I
6 yıl
Yüzbaşı

Mevcut 25W'lık işlemci stres testinde bile 65-70 dereceyi görmüyorsa 45W'lık işlemci takılabilir. Yoksa soğutması zor olur. Vestel tarafından aynı seride kullanılmış en güçlü işlemci + ekran kartı kombinasyonundan daha fazla elektrik gerektirecek bir şey takmayın, anakartın sınırı neyse onu yapabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.