Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 7 misafir, 1 mobil kullanıcı
21460
Cevap
1576464
Tıklama
174
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (930. sayfa)
D
5 ay
Yarbay

43 yaş. Son 10 ay yaşı bekledim Aralık doğum olduğu için. Yoksa geçen sene EYT çıkınca eksikleri yatırıp olabiliyordum..

Henüz maaş bağlanma olmadığı için beklemedeyim ama güzel bir his. Çalışabiliyor olmam büyük avantaj. Yoksa alacağım 10 bin ile geçirebilmem imkansız şuan.

Darısı herkesin başına.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OverClocKing
G
5 ay
Teğmen

benim de 5711 gundu. bakan ve milletvekili 5000 dedi diye bos gectim birkac ay.. sonra ne 5000 i 5975 dediler mecbur istege baglı bagkura basladım. 5975 nisanı 24 gün uzerinden odesem prim gunum 5975olacak. kac gun fazla odemeliyim karar veremiyorum. sorun yasayanlar oldugunu okudum.uzerine 15gun fazla odeyen sorun yasadım keske 6o gun odeseydim diyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
D
5 ay
Yarbay

Merhaba,

Bende biraz fazla ödedim. Çalışmaya devam ettiğim için önceki aydan ödenecek primler de yatınca en son 5867 gün ile emekli oldum.

Hesaplamalarda bazen sistemsel sorunlar yaşayabiliyor. Daha sonradan mağduriyet oluyor. Kendinizi biliyorsanız sorun yok ama birazda olsa fazladan ödemek iyi olacaktır. Fazla ödemenin faydası yada zararı olmaz diye düşünüyorum. Hesaplama sistemi zaten berbat.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Garage_Sale
G
5 ay
Teğmen

42 gün fazla odemissiniz hocam. benim yaş tamam. su an bir yerde calısmıyorum. kendi islerim var ama online. yani rahatım. ama emekli olunca şehir değiştiricem inş. gittiğim sehirde ya online a devam ya da kafama yatan bir iş olursa oraya da baslarız nasip kısmet. 10k inan harclık . ev gecindirmeyi bırak bir avm yemek katında bir donerciye ailenle git 3k harcarsın avm hani lüks değil corba salata iskender icecek tatlı 4 kişi buna gelir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
D
5 ay
Yarbay

Evet azda olsa fazlam var ama benim çalıştığım ve prim yatıran toplam iş yeri sayısı 15 den fazla değil. Nerede ne kadar ve hangi yıllarda çalıştığımı bildiğim için 1996 yılından itibaren (işe ilk giriş) tek tek ödemelere aylara baktım inceledim.

Mükerrer yada hatalı 1 ödeme var ise ona göre ne yapacağımı bileyim istedim. Şükür ki sorunsuz ve net şekilde primler görünüyor.

Tutar dediğiniz gibi çok az. Çalışmayan yada çalışamayan yaşlı insanlara Allâh sabır ve kolaylık versin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Garage_Sale
G
5 ay
Teğmen

benim de sanırım 5 firma ve patron hep aynı insandı.yani primler yatırılıyor denip yatırılmama durumu yok bundan da eminim aslında. istege baglı odeme de az değil 6 kusur oduyorum bakalım ya var daha belki 30 ya da 6o gun fazladan oducem ama çöpe gidecek o para maas gene 10 k baglancak




Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
G
5 ay
Teğmen

dostum halka insinler de yandasları sarmasın etraflarını gercekten gecim sıkıntısı ceken halk sarsın . ben oy kullanmıcam her parti icin yazıyorum bunu. vekil maasları guzel... halkı gercek halkı dinlesinler.




Bu mesajda bahsedilenler: @efem-35
B
5 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar bende 1977 doğumluyum. 1998 sigorta başlangıcım. 8150 günle EYT işlemlerini tamamladım. Çevremde 3 kişi daha vardı. 3 ümüzüde çalışma koşulları farklı idi. Süreçleri kısaca özetliyeyim.
1. Kişi 9000 üzeri hep aynı yerde çalışmış. Son 5 senedir çalışmıyordu. Mart ayında başvurdu. 1 ay içinde aylığı bağlandı.

2. Kişi 9000 üzeri günü var. Toplamda 3 işyeri. Martta başvurdu. 3. Ayda maaş bağlandı. SGK Bağcılar olduğu için uzun sürdü.

3. Kişi Ben: 8150 gün. 5 gün Bağkur(ben bile bilmiyordum). 450 gün yedek subaylık(emekli sandığı) diğerleri hepsi Sgk. Toplam 4 işyeri. KASIM ayında başvurdum. Şubat ayında bağlandı aylığım. Bağkur ve Emekli sandığı günlerimin olması işimi bir miktar uzattı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock2010 -- 25 Şubat 2024; 18:49:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
5 ay
Yarbay

Arkadaşlar çalıştığım şirket çıkış işlemi için kağıt imzalattı, tazminatımı alacağım ama bana çıkış işleminde bir alacağı filan yoktur diye kağıt imlazattılar. Bende tazminatımı daha almadım dediğimde prosedör böyle dediler.

SSK dan kağıdımı önce aldım. İş yerimin genel merkeze götürdüğümde muhasebe de ki şahıs yoktu. Bir problem yaşarmıyım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
5 ay
Yarbay

%99.9 problem yaşamazsınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kıng365
O
5 ay
Onbaşı

Şirket kurumsal bir şirketse sorun yaşamazsınız. Kurnazlık vb. peşinde koşacak art niyetli esnaf türünde bir işletme ise... Şansını deneyebilir.

Yine de böyle bir durumda dahi, ödediğini ispatla yükümlüdür. Tutar değişmiş olabilir. Ancak yasa aşağıdaki gibi:

"Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile 7.000 TL’yi aşan ödemelerin finansal kurumlar aracılığı ile yapılması zorunlu kılınmıştır. Bu kapsamda, aynı gün içinde toplam miktarı 7.000 TL’yi aşan veya farklı tarihlerdeki kısım kısım gerçekleşen ödemelerle 7.000 TL’yi aşan ödemelerin finansal kurumlar aracılığı ile gerçekleştirilmesi zorunludur. " (1)

Yani:
-"Elden verdim gak-guk..! deme şansı yok. (2)

Kendi tecrübemde de evrak vb. işleri hallolduktan sonra kurum tazminatımı hesabıma yatırmıştı.

Ancak görebildiğim kadarı ile de, kötü niyetli işverenin ödeme süresini uzatması önünde bir engel yok. (3)

Dilerim gönlünüzce ve en kısa sürede hallolur.


(1) 72ba4a5d-09a9-40f3-9196-728d0a0fbc3d (turmob.org.tr)

(2) İŞÇİYE ELDEN ÖDEME YAPILMASI - Harbiye Hukuk 2024

(3) Kıdem Tazminatı Kaç Gün İçinde Ödenir (kucukokka.av.tr)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kıng365
1
5 ay
Yarbay

emeklilerin ne milletvekillerinin yanlarına gelmesine, ne sohbet muhabbet etmesine ihtiyacı var. tüm toplum kesimleri ile aynı olarak, adalete, hakka, doğru ve dürüst yönetime ihtiyaç var. iktidar bütün gücü elinde tutuyor. önceden de benzerdi ama mevcut iktidar cılkını çıkardı. adeta bir otoriterizm içinde bu mazlum ülke. mevcut siyaset tarihin çöplüğüne gitmeden, emeklinin hali dahil, hiç bir sorun düzelmeyecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @efem-35
K
5 ay
Yarbay

Teşekkür ederim detaylı cevabınız için, şirket 1000 tane şubesi olan kurumsal firma, işime devam etmeyi düşünüyorum ama müdürlerim kıllık yapıyor istemiyorlar beni, bakalım ne olacak. İçimi rahatlattınız çok sağolun



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @obblomovv
C
5 ay
Yarbay

Kurumsal ise sorun yaşamazsınız ancak benden size tavsiye kim olursa olsun parayı almadan imzalamayın. Para hesabınıza banka yoluyla yatacak. Şu an yatmadığı için kağıdın geçerliliği yok. Ancak uğraştırmak isteyen uğraştırır.




Bu mesajda bahsedilenler: @kıng365
A
5 ay
Yarbay

e devlette şube değiştirme seçeneği koymuşlar önceden varmıydı hatırlamıyorum görünce aynı bankanın daha yakın şubesini seçtim.şubeyle pek işim olmaz ama burada promosyon iptal etmek için bi ara şehir ilçe arasında uzun mesafe yolculuk yapanlar olmuştu sanki🤔

dün bi haberleri açayım dedim baktım uçaklar uçmaya başlamış hemen seçim aklıma geldi kapattım😁😁

cumartesi Osmangazi'den geçtim emekli maaşının onda biri gitti çarşı pazar marketler yanıyor Lcw dan çocuğa 2 gömlek 1 pijama aldım 1500 tuttu haberlerdeki gündem daha bi değişik

emeklilere çalışanlara enflasyonu unutturma çalışmaları tam gaz hızlanmış

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 26 Şubat 2024; 11:31:29 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
5 ay
Yarbay

1 aylık maaşı neredeyse 10 kilo sucuğa eşit olan emekliler? nasıl gidiyor? durmak yok mu diyordunuz en son?

not: sözüm ille de ampul diyenlere gidiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 ay
Yüzbaşı

sube değiştirme eskiden de vardı yanlız geçen sene şube değişikliği yapan bir dostumun maaşı askıda kaldı şubeye bizzat gidip kimlikle maaşını aldı.son durumu bilmiyorum ama yeni seçtiğiniz şubede hasabınız olmalı yada açmanız lazım gibime geliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akhenatonnn
A
5 ay
Yarbay

taşıdığım şubede işyerinin maaş yatırdığı hesap var zaten emekli maaşımda hep bu şubeye yatıyordu . ama emekli olunca ilk biriken 2-3 aylık maaşım farklı şubesine yatmıştı orası edevlette maaş hesabı olarak görünüyordu onu değiştirdim ve hesabı sildim.

yani maaş hesabım olarak başka şube göründüğü halde emekli maaşım şirketin açtığı şubedeki hesaba yatıyordu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dede06
0
5 ay
Yarbay

Hergün 250 gram+ekmek güzel gidiyor Allah beterinden saklasın


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
S
5 ay
Yarbay

Ziraat bankası 10 bin üzerine hala 5000 TL promosyon veriyor. Kamu bankaları promosyonlarını güncellemediler mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.