Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
7690
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Elektrik-elektronik ve bilgisayar müh arasında kalanlar içeri
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

öne not:eemci olacak arkadaşlar açtığım blogdan illaki faydalanacaksınız.Hiçbir kitap internette yokken kırtasiyeden pdfleri alıp internete ben koydum.250.000 civarı kişi de kitapları indirdi.Görüp de "vay be ben bu adamı dh den tanıyorum "deyip bir selam yollamak isterseniz burdayım.:)

ön özet:bu yazı kodlamayla uğraşmak istiyorum.iyi bir üninin eemsi mi?kötü bir ünide bilg.müh mi? veya aynı üninin eem si mi bilg.müh mi? gibi sorulara benim verdiğim cevabı içerir.özet olarak şunu izleyin:Videoyu izlemek için tıklayınız


Arkadaşlar bundan yaklaşık 7 yıl önce.bilgisayarlarla aram çok iyi olmasına rağmen çevremde adam akıllı yönlediren birisi olmadığından(olan tek kişi de makine müh idi.) yanlış tercih yaparak makine mühendisliğini yazdım.sonra dersleri bana uygun gelmedi.çünkü neredeyse hiç programlama öğretmiyordu.daha sonrasında karar verdim .bilgisayar müh okuyacağım kodlamayı öğreneceğim dedim(bakın makine okurken kodlama tabiki de öğrenilebilir ama işin içindeyken öyle olmuyor.hem derslerden ve sınavlardan pek vakit kalmıyor hem de programlama için sizi gaza getirecek buna iten bir sebep olması lazım) ve 2.sınıfın sonunda okulu bıraktım.amacım bilgisayarı yazmaktı.neyse kazandım.aynı okulun bilgisayarına puanım tutarken o okulda okuyan çok güvendiğim bir arkadaşımı aradım.
şöyle dedi:"kanka bizim okula gelme eğitimi çok kötü.sana birşeyler katmaz.okula bile gitmiyorum o yüzden.gideceksen eem ye git bizim okulda o daha iyi". bana dedikleri o anki tercih sarhaşu kafamla mantıklı geldi.[not o arkadaşım mezun olduktan yaklaşık 5 ay sonra android dev olarak yemek sepetine girdi.iyi de maaş alıyor oradan ve en önemlisi işiyle mutlu.]
bende şimdi geçmişe bakınca anladığım çok ama çok yanlış bir düşünce olan "EEM yazayım yazılımı da yanında öğrenirim " cümlesine kendimi inandırıp yazdım.sakın ama sakın bu cümleye sığınıp el-elo müh veya türevlerini yazmayın.hiçbir zaman adam akıllı kod yazamadım çünkü tembeldim üşeniyordum.ama bu üşengeçliğe rağmen bir şekilde tüm dersleri verdim.son seneden bir önceki sene ortalama 2.2 idi son sen kaldığım tüm dersleri aa veya ba verip.3.02 ile mezun oldum.Ama eğer bilgisayarda okusaydım bu verdiğim derslerin hepsinde zorunlu kod yazacaktım ve üşengeçliği üzerimden atacaktım.çıkınca da herhangi bir alanda Frontend-android backend-embedded ne olursa yürüyecek ve daha son sınıfta iş bulacaktım.

Ama ne mi oldu:
daha geçen sene mezun oldum.askere gittim.döndüm.şimdi iş arıyorum ve stm32 ve embeddedla alakalı bir iş.ve kendimi üniversitede geliştirmemenin sıkıntısını şimdi iş bulamayarak yaşıyorum.
-----------------------
Öncelikle Türkiyede yaşadığımızı unutmayalım.keşke bu iki bölüm de amerikadaki gibi birlikte olsa seçmeli derslerle aradığınızı bulsanız ama öyle değil.burası tr.burda herşey düz mantık.
-----------------------
şimdi beni yanlış düşünmeye sevkeden sizi doğruya götürecek maddeleri sıralayayım:
1-dersleri ortak çok rahat yazımla uğraşırım."yanlış düşünme tarzı"
*DOĞRUSU:dersleri ortak sayılabileceği kısım 1.sınıf ki tüm mühendisliklerde aynıdır.2.sınıfın bazı dersleri de ortaktır.eem de göreceğiniz kodlama dersi max 3 tanedir.c++ ve embedded(assembly)ki bu alan dışına çıkarmaz sizi.Ama bilgisayarda kod yazmanın ötesinde mantığı öğretir.veri yapıları-yapay zekanın kodlanması,func. programming vs.Ayrıca bilgisayarda dağılabileceğiniz alan sayısı çoktur.

2-ikisinin de matematikle arası iyi ben bir şekilde halledirim:
*DOĞRUSU:bilgisayarda discrete math. kullanılırken eeemde sürekli matematik kullanılır.Bu fark aslında çok önemli sayılmasa da yazılmış bir akademik makaleyi anlarken zorlanırsınız.sonuçta size hep sürekli integraller gösterildi ama burda toplam işaretli yüzlerce makale var.Matrislerle uğraşmak da cabası.

3-ee de okursam robot yaparım:
robot yapmanız için ee okumanıza gerek yok.gereken tüm dersleri bilgisayar müh de veriyor sayılır.2 tane mosun nasıl çalıştığını öğrenmek için gidip de 1000 sayfalık kitapları okumaya gerek yok.

4-amerika gibi ülkelerde iş bulabilme imkanı eemye çok daha yüksektir.yazılımcı değilseniz amerika gibi ülkeler diplomayı bile adam akıllı saymıyor.ya yüksek lisans yapacaksınız yada başka bölümlerde(tıp,hukuk)bölümü baştan okuyacaksınız.

5-bilgisayar mühendisliğinde eemnin de temelleri öğretilir.Hatta ortak dersleri de vardır."assembly language","sinyaller ve sistemler","ram dizaynı için gerekli logic dersi""temel elektronik bilgisi kirchoff vs"

Bu ve bunun gibi pek çok sebeple eğer kod yazayım diyorsanız direkt olarak Bilgisayar MÜHENDİSLİĞİni gözünüz kapalı yazın.embeddedle bile uğraşmak isteseniz uğraşırsınız sorun olmaz.

Elektrik-manyetik-biyomedikal gibi kısımlar da bilgisayar müh kolaylıkla iş bulabilir.matlab python ve c++ bilen bir bilgisayar mühendisi bu alanlarda bile isterse çok rahat iş bulabilir.

ama bu seçimde eem-bm. 2 ihtimalde de benim gibi ünide kendinizi alanınında veya alan dışı geliştirmezseniz işsiz kalabilir.hayallerinizin yanından bile geçemeyebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 6 Ağustos 2020; 22:9:35 >

vasfınız nedir de böyle sarkastik konuşmayı kendinizde hak olarak bulabiliyorsunuz merak ettim?
Yoruma Git
byns - 4 yıl +8
K
4 yıl
Yüzbaşı

Zor bulursun hocam bu kafayla kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

vasfınız nedir de böyle sarkastik konuşmayı kendinizde hak olarak bulabiliyorsunuz merak ettim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kreutz
K
4 yıl
Yüzbaşı

Sizi ilgilendirmez. İyi forumlar



B
4 yıl
Yüzbaşı

Bilgilendirme için sağolun hocam. O arkadaşınız ne yapıyor şuanda merak ettim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Onbaşı

Arkadaşı kaale almayın hocam. Geçen yapay zeka, görüntü işleme ve embeddded gibi alanların eeye has olduğunu bilgisayar mühendislerinin bu klonularda çalışamayacağını savunuyordu.

Burada da eeye toz kondurmamaya çalışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byns
K
4 yıl
Yüzbaşı

Bunu odtu ceng mezunu savundu bende öyle olmadıgını söyledim zuhahahah burdakı olay konu sahibinin araştırıp etmeden ilgi alanı belli olmasına rağmen yanlış tercihler yapıp durması bir hata bir kere yapılır ee lik bir olay yok burda dün nasıl şamarladıysam içinde kaldı heralde


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DreamOndr
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

3 yıllık mühendis sayılır.yemek sepetinde android developer olarak çalışıyor.7.5-8 bin civarı net maaşı var.




Bu mesajda bahsedilenler: @Brütal
K
4 yıl
Yüzbaşı

Konu sahibi de ortak derslerini saydırıp 2 senede bilgisayar mühendisliğini bitirecek şekilde okuyabilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreutz -- 6 Ağustos 2020; 18:21:39 >

G
4 yıl
Onbaşı

yazık sana. ezik.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kreutz
K
4 yıl
Yüzbaşı

Kudur kudur baby




Bu mesajda bahsedilenler: @DreamOndr
K
4 yıl
Yüzbaşı

Yada uzaktan eğitim bilgisaayr mühendisliği eğitimi var hocam onu araştırabilirsin ama parali tabiki ahmet yesevi üniversitesinde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

şu videoyu Videoyu izlemek için tıklayınız izleyip bana bunu bir elektronik mühendisinin kendini geliştirmeden nasıl yazabileceğini açıklasın sileyim konumu.eemcinin yapay zeka dersinde gördüğü sadece yöntemler hkakında temel bilgiler.ama ce de direkt pratikli ders veriyorlar.4.sınıf bir ce öğrenicisi bile bu alanda deneyimli bir eemciden daha kaliteli kod yazabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DreamOndr
K
4 yıl
Yüzbaşı

Ya yatıyorsunuz yatıyorsunuz sonra böyle başlıklar açıyorsunuz tam bir vasıfsız yeminle e hiç çabaladın mı işin içine girince bunu yapmamnın aşırı zor olmadını gördün mü tabiki bir bilgisayar mühendisliği bunu daha kolayca halleder hocam senın beklentın su olmuş okuldan o bilgiler bana gelsin ben onlarla ömür boyu takılayım sen bilgisayar mühendisi olduğunda bir ton yeni teknoloji çıkacak onlar içinde okul okursun burda insanlara faydalı olayım derken zararın oluyor haberın olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byns
G
4 yıl
Onbaşı

Yazar yazmasına da problem şu. Bunlar hala bilgisayar mühendisliğinin elektrik elektroniğin bir alt dalı olduğunu düşünüp bilgisayar mühendislerinin yapabildiği her şeyi kendilerinin de yapabildiklerini düşünüyorlar.

En büyük argümanları da yazılım sektöründe çalışan eeciler.

Bilgisayar mühendisliği popülerleştikçe ve mezun sayısı arttıkça zaten iyi üniler hariç hiçbir ee mezununu bilgisayar müh. işlerinde değerlendirilmiyor.

Ayrıca yazılım sektöründe çalışma sebebi bmcilerden iyi olmaları değil ülkede elektronik sektörünün sınırlı olması. Bunu itiraf da edemiyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @byns
K
4 yıl
Yüzbaşı

Size laf anlatmayacagım vallahi alt dalı oldugunu falan düşünen yok hocam zaten ben konu sahibi arkadaşa lafım en iyisi askerde kalıp devam etseymiş keşke ülkeye o şekilde eminim ki faydası daha çok olacaktır mesele disiplin kötülemeniz hayır işin içinde olmasam inanıcam da öyle yazıyorsunuz çünkü



B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

konunun amacı -benim gibi olan- kod yazmak isteyip de gidip eem yazacaklara tünelden önceki son çıkışta yardımcı olmak.sonunda benim gibi üzülmesinler diye.
Zaten programcı olmak için herhangi bir bölümü okumasına gerek yok insanların.bunu biliyoruz.udemy bile yeterli seviyeye getirir insanları.
Bana kalsa dünyadaaki şartlara göre yazılımcı olmak için üniversite okunmadan da olur.illaki okumak istesem 2 yıllık bilgisayar programlığı bölümlerini yazar sonra şirketlere kendimi kanıtlar girerdim işe.böylece yıllarım da gitmemiş olurdu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kreutz
K
4 yıl
Yüzbaşı

Açıkçası sizi gömülü sistemci olarak alacak bir şirketede yazık büyük ihtimalle son 2 sene ceng hayaliyle de dersleri salıp gitmişsinizdir yazık olmuş umarım bundan sonrası için iyi olur ama dedğim gibi sevmediğiniz bir alanda başarılı olmanız olası değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle aynı fikirdeyiz hocam bizim için bir araç genelde yazılım ama siz burda karşılaştırma yaptığınızı sanıp kötüleme yapıyorsunuz benim yazma sebebim buydu son mesajım bu konudakı iyi forumlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

şimdi şöyle bir şey de var.tamam ben çabalamamış olabilirim.
Ama şu acı gerçek ki 4. sınıftayken,4.sınıfa kadar evde lol oynayan bilgisayar mühendisi arkadaşlarımın neredeyse hepsi iş buldu.Bizim bölümden bu olasılık dışı.çabalamadan beynin yanmadan yazılım alanında iş bulma imkanımız yok.ama adam son sene yaptığı birkaç android uygulamayla rahatça iş bulabiliyor.dünyaya açılabiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kreutz