Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
722
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran Karti Overclock yardım
D
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaslar oc yapacam ama biraz korkum var ekran kartı ile ilgili.Riva tunerde clock ayarını 740 mhz falan yapsam sorun olurmu. ekran kartim asus eah 2600 pro.fan %100 de..

< Resime gitmek için tıklayın >



S
14 yıl
Yarbay

Overclock yaparken adım adım gidilir. Önce gpu, sonra bellekğe oc yapılır. Bellek sabit kalsın. Gpu hızını 20 mhz arttır ve oyun oyna 1 saat. Eğer problem çıkmazsa 10 mhz arttır 1saat oyna. Ama bu arada sıcaklıkları arada bir alt+tab yapıp kontrol etmeyi unutma. GPU-Z programı ile sıcaklıkları görebilirsin. Sonra 5er mhz arttır. Her hız artığında oyun oyna 1 saat. Ve her hız arttırdığında kaç mhz arttırdığını masaütü sıcaklığını ve oyundaki sıcaklığını bir kağıda not et. En sonra bir yerde oyun oynarken sorun yaşayacaksın. Görüntüde bozulmalar filan. Hatta reset bile atabilir. Bu durumda hızı en sonra sorunsuz kullandığın hıza geri eçk. Bu değer kartının en üst sınırıdır.
Bellekler içinde aynı yolu uygula. En sonda kartının çıkabileceği maximum hıza çıkarmış olacaksın. Bellek ısıları GPU-Zde görükmez. Çünkü belleklerde ısı sensörü yoktur. Onları parmağında dokunarak kontrol edeceksin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 17:44:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Onbaşı

3d bencmark testiyle deneyebilirsin mhz bir seferde çok arttırma azar azar arttır donmalar ve ekrandaki renkler karışırsa mhz i düşür


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

evet. oc işi ince iştir. Ben kafayı yemiştim voltaj mod zamanlarımda.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.