2 yıllık mühendisim. Şirketim yeni yatırımlarlar kapsamında bulunduğum mühendis grubunu yurt dışı eğitimine göndermek istiyor ama eğitim bitisinden itibaren 3 yıl işten çıkamazsın diye sözleşme imzalamamı istiyor. Bu hukuki olarak mümkün mü?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Masrafı ben de bilmiyorum. Söylenmiyor. Zaten dediğiniz gibi 3 yıl içinde ayrilirsan eğitim masraflarını ver diyorlar. Zaten eğitime de görmek istemiyorum ama dolaylı olarak zorunlu. 5 bin dolar tutsa bu parayı benden alabilirler mi? 3 yıl çok uzun bir süre.
Eğitimin masrafı ne ise onu senden talep edebilirler erken ayrılırsan. Lakin öyle bizimle şu kadar yıl çalış bu kadar yıl çalış diyebileceklerini zannetmiyorum. Tabi eğer imzalamadan evvel sözleşmenin fotoğrafını çekerseniz ve bir avukata gösterirseniz daha iyi olur
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >