Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
618
Tıklama
0
Öne Çıkarma
EasyPHP'nin Linux için olanı var mı? (Linux'da PHP Nasıl?)
T
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Yazdığımız PHP betiklerini kendi bilgisayarımızda denemek için EasyPHP programını kullanıyorduk. Peki Linux'da bu iş nasıl yapılır?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



G
19 yıl
Er

SUSE 10. kullanıyorsanız ilk olarak YAST ile bazı ayarları yaparak başlayın.

1-SUSE 10 giriş yaptığınız da YAST başlatın.

2-Network Services sekmesine tıklayın

3-HTTP Server tıklayın.

4-Aapache yapılandırması sihirbazı karşınıza gelecek. 5 Adımda Apache sunucunuzu yapılandırabilirsiniz. Buna firewall ayarları da dahil.

5-Eksik paket varsa veya kurulmadıysa Software sekmesine tıklayın.

6-Software management tıklayın ve karşınıza gelen ekrandan aradığınız PHP, PERL, Ruby vs modüllerini kurabilirsiniz.

Bu modüller yapılandırılarak kullanılar duruma gelir.Bundan sonrasında kendiniz geliştirme çalışmalarına devam edebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.