Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
510
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DVD Ses Sistemini PC'ye bağlama. [Panasonic SA-XH75]
D
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Konu başlığında belirttiğim gibi bu sistemi nasıl bağlayabiliriz? Nelere ihtiyacımız var? Ses sisteminin kabloları alt resimde ki şekilde DVD Player'a bağlanınca çalışıyor. Ben bilgisayardan almak istediğim sesi DVD oynatıcıya bağlı olan bu ses sisteminden almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 5 Nisan 2023; 4:20:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aradan kaç sene geçmiş merak ettim tekrar konuyu aktif etme ihtiyacı duydum. Duruma göre kutusundan çıkartıp kullanmak istiyorum. Bilgisayarın anakart çıkışlarını fotoğraf olarak mesajın altına ekliyorum. Cihazın modeli Panasonic SA-XH75. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Konunun ilk mesajında ki fotoğraftan pek anlaşılmıyor ise mesajın altına eklediğim fotoğrafta ki kolonlara ait sistem diyeyim. Biliyorum fotoğraflar çok eski ve yetersiz olabilir ama bu fotoğraflar ile bir çıkarım yapamıyorsanız cihazı kutudan çıkartıp tüm ayrıntılarını fotoğraflayıp paylaşacağım arkadaşlar, yeter ki sizler yardımcı olun.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 5 Nisan 2023; 4:18:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
geçen yıl
Yarbay

http://panasonic.ae/en/manuals/SC-XH75.pdf

Bu sistemde herhangi bir optik yada koaksiyel ses girişi yok. Bu sebeple PC’den doğrudan bağlantı yaparak 5.1 ses alma şansınız yok.

Ama sistemde arc özelliği varmış. Eğer PC’nizi ekran kartınızın Hdmi çıkışından tv’ye bağlarsanız ve tv’nin arc özelliği olan Hdmi girişinden de Panasonic sistemin Hdmi yuvasına bağlantı yaparsınız, PC’nin sesini ses sisteminden alabilirsiniz.


Yada anakartın arka tarafındaki ses çıkışlarının ön kanallar için olanından Panasonic’in aux girişine bağlantı yaparsınız. Ama bu şekilde sadece stereo ses alırsınız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sanırım bilgisayarın anakartında ki çıkışların yetersizliği yüzünden böyle değil mi? Eğer ki anakart üzerinde optik ses çıkışı olursa bu durum çözülür mü? Yakın gelecekse sistemi değiştirmem gerektiğinde bunu göz önünde bulunduracağım. Peki bir de televizyonu ele alırsak ondan 5.1 ses alabilir miyim? TV de smart tv'den iptv ve turkcell tv plus üzerinden yayınlar izleniyor. Yorumunuz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55
T
geçen yıl
Yarbay

Bilgisayardaki çıkışlarda bir sorun yok. Gerçi PC’de optik ses çıkışı olsaydı başka bir ses sistemine bağlamak konusunda kolaylık sağlardı.

Asıl sorun Panasonic ses sisteminde optik yada koaksiyel gibi 5.1 ses bağlantısı yapabileceğiniz ayrı bir giriş olmaması.

Ama Panasonic’i tv ile kullanacaksanız arc özelliği olduğundan bunun eksikliğini yaşamazsınız.
PC, medya oynatıcı, PS gibi kaynak cihazları tv’ye Hdmi ile bağlarsınız, sesi de tv ile Panasonic arasındaki Hdmi kablo ile (arc özelliği sayesinde) ses sistemine aktarabilirsiniz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Peki bağlantı konusunu detaylandırabilir misiniz, neyi nereye takacağım falan gibi? Konuya yabancı olduğum için biraz başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55
T
geçen yıl
Yarbay

PC, medya oynatıcı, PS gibi kaynak cihazları tv’ye Hdmi ile bağlarsınız.
Tabii PC’nin ekran kartının Hdmi çıkışından tv’ye bağlantı yapmalısınız.
Sesi de tv ile Panasonic arasındaki Hdmi kablo ile (arc özelliği sayesinde) ses sistemine aktarabilirsiniz.

Tv’nin Hdmi girişlerinden bir tanesinde Arc özelliği vardır. O girişe Panasonic’ten gelen Hdmi kabloyu takacaksınız.
Daha sonra tv’nin menüsünde ses çıkışını arc olarak seçeceksiniz. Bu sayede, tv kendisine bağlı olan cihazların sesini Panasonic ses sistemine aktarabilecek.
Tabii bu arada Panasonic de giriş olarak arc seçili olmalı.
Linkini daha önce paylaştığım Panasonic Manuelini indirip incelemenizi tavsiye ederim.

Bu arada tv’de Hdmi cec diye geçen bir özellik vardır. Onu da aktif ederseniz tv’nin kumandası ile sesi açıp kısabilirsiniz. Yada tv’yi açtığınızda Panasonic de açılır ve de tv’yi kapattığınızda Panasonic de kapanır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @damn2u
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.