Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
449
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DÜŞÜ-YORUM (seçim teori)
D
6 yıl
Er
Konu Sahibi

merhaba Arkadaşlar

Seçim atmosferine hızlı giriş yaptığımız bu günlerde konuyu farklı bakış açılarıyla değerlendirelim istiyorum.

AKP neden erken seçim istedi?

Malumunuz ekonomik göstergeler kötü ve AKP hükümeti yaklaşık 8 ay önce erken seçim kararı verdi fakat yapılan kamuoyu anketleri kötü çıkınca son kozlarını çıkarıp AFRİN harekatını düzenlediler. %5-%7 arası bir oy artışı sağlandı.%43-%47 oy bandındalar.(Ayrıca geçen seçimi %47 ile kazandılar.)
Buraya kadar hepimizin malumu dediğinizi duyar gibiyim.Olay burada bitmiyor.Bir başka teori ise;


AKP seçimi kazanamama ihtimalini gördü ve devleti daha da zor duruma sokarak muhtemel kendisinden sonra gelecekler için 5 yılda düzeltilmesi mümkün olmayan bir tablo bırakmaktı.Hatta bundan da öte ülke ekonomisine şu an elini atanın yanacağı ve süreç sonunda tarih olacağı bir manzara yarattılar.


Ayrıca belirtmekte yarar var, akp'yi akp yapan; akp'den önceki hükümetin yani KEMAL DERVİŞ'in uyguladığı ekonomik programın başarısı vardır. Akp düzelen ekonomiyi arkasına alıp bu günlere geldi.Bunu kendileri de açıklayıp Derviş'e teşekkür etmişlikleri de vardır.

Bu dönem AKP ara vereceğini ve bir daha ki seçimde daha güçlü olarak çıkmanın planları dahilinde olduğunu düşünmekteyim.Aslında bu seçimi içten içe kazanmak istemediklerini biliyorum.Çevremde bulunan AKP teşkilatından insanlarda ciddi bir erozyon söz konusu,idolojileri olmayan hocalarının peşinden koşan bir tayfadan bahsediyoruz.Bu durumu henüz kendilerine dahi itiraf edemiyorlar.

Yine de henüz pes etmiş değiller.Eski propaganda malzemelerini sarayın yölendirmesi ile kullanmaya başladılar.Kaybettikleri fetullahçı oylarını kazanmanın çabası içindeler. Ölümü gösterdikleri sınıf arkadaşlarına şimdi de seçimde oy verin sizi temize çıkararım diyerek bayılmaya razı etmeye çalışıyorlar ve bunda başarılı olacaklar.Çok kirli pazarlıkların yaşandığı ve şehit olan vatandaşların kemiklerinin sızlayacağı bir mevsime girmiş bulunmaktayız.


Burada bir parantez açayım;Sadece grup kimlikleri içinde varlıklarını sürdürebilen insiyatif gösteremeyen insanların hiç hak etmedikleri fakat sahip oldukları itibarı koruma çalıştıklarını görüyorum.İdeolojik bir savı olmayan hiçbir siyasi oluşum ayakta duramaz.Bu nedenle siyasi partiler disko partilerine benzemez birleştirmez devamlı çizgilerini korurlar.

AKP kaybettikten sonra ne olacak? Aslında en önemli üzerinde durulması gereken soru budur.

Geçen seçim öncesi yaşanan kaos ortamı yaşanacak. Çok değil bir yıl sonra sorunlar doruk noktaya ulaşacak ve bir erken seçim kararı için baskı yapılacak.Asıl 2021 yılı dehşet bir yıl olacak.


Muhtemel yeni iktidar partisi %32 lik oy oranı ile İYi parti ve %17 lik oy oranı ile CHP olacak. Bu tahmin biraz temenni içerir.

İYİ partinin oy oranını son tahmin eden kör oldu.Kimse kestiremiyor.Eğer kararsızlar ile uyumuz boşa gitmesin diyenler birleşip İYİ partiye oy verirse %26 nın altında oy almaları mümkün değil.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.