Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
857
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dreambox 7020HD'den Sonra
K
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şuan Dreambox 7020HD cihaz kullanıyorum, değiştirmek istiyorum, aslında tamda karar veremedim, çünkü bundan sonra ne alacağıma karar veremedim, Gigablue Quad düşündüm, başka forumlarda görüntü kalitesinden şikayetler okuyunca vazgeçtim.

Cıhazımdan şikayetim yok. Yada bunu kullanmaya devam mı edeyim?

Bu konuda düşünceleriniz nedir? Ne tavsiye edersiniz?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

S
12 yıl
Yarbay

Kullanmaya devam ediniz.

Dreambox 7020HD cihazınız MIPS hız birimi üzerinden, "MIPS 1100 Mhz." hızındadır.

Yani daha sonra çıkan vuo2 ve quad cihaz cihazlar "MIPS 1300 Mhz." hızındadır.

Dolayısı ile yeni çıkan vuo2 ve quad cihazların, hız adına çok hızlı olduğunu söyleyemeyiz.


Esasında, ben forumlardan bu hız üzerinden yürütülen oyuna karşı kullanıcıları elimden geldiğince, uyandırmaya çalıştım. Ancak çoğu kullanıcı, yeni cihaz alma heyecanı ile uyarılarımı dikkate almadı.

MIPS ile standart hız birbirinden farklıdır. MIPS hızını, gerçek hıza çevirmek için, MIPS katsayısının bilinmesine ihtiyaç vardır. MIPS katsayısı işlemci üreticilerince ilan edilmektedir.

Dream 'lerde, Broadcom 7400, 7405 işlemcilerin MIPS katsayısı ; 2,71 'dir.

Giga quad, Vuo Solo2, Duo2 'de Broadcom 7356, 7424 işlemcilerin MIPS katsayısı ; 2,4 'tür.

MIPS 1100 Mhz. / 2,71 = 405 Mhz. gerçek hız (Dream'ler )

MIPS 1300 Mhz. / 2,4 = 541 Mhz. gerçek hız ( Vuo2 ve quad )


Bu hız üzerinden yürütülen oyunda, cihaz üreticileri çoğu kez cihazlarının gerçek hızını sakladılar.

Dreambox 7020HD, Dreambox 800HD "SE", Dreambox 500HD, Dreambox 8000HD cihazların gerçek hızı 405 Mhz.dir.

Vuo Solo2, Vuo Duo2, Giga Quad cihazların gerçek hızı 541 Mhz. dir.

Ki, Dreambox'ların hızı yeterli görülmesi ile görüntü kalitesinin iyi düzeyde olması sebebiyle, Dreambox 7020HD V2, Dreambox 800HD "SE" V2, Dreambox 500HD V2 sürümlü cihazları çıkarmıştır.

Sonuç olarak; Vuo2 ve quad cihazlar, şu an kullandığımız HD Dream'lerden, büyük üstünlüğe sahip değildir. Ne zamanki, radikal anlamda üstünlüğe sahip cihazlar çıkar, o zaman değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Bu detayları yazdım ki, kullanıcılar uyansınlar diye...

Kolay gelsin.



T
12 yıl
Yüzbaşı

7020hd üzerine bir cihaz düşünmeyin derim. cünkü cihaz yeterince isteklere cevap vermektedir iptv de mms,modul çift tuner vs..
enigma 2 cihazların işlemcisi ne kadar yüksek olursa olsun yazılım enigma oldugu için hız çok farketmeyecek,



K
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgilendirme için teşekkür ederim, özellikle bu hız konusunda ki açıklamalarınız için.

Bu durum da cihazın değiştirmek hiçde mahtıklı değil. En iyisi ben bu cihazı kullanmaya devam edeyim...



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.