Arkadaşlar selam, aracım kızdırma bujisi arızası gösteriyor 1.6 tdi 2011 polo aracım bu arada. p245500 fark basıncı sensörü devresi yüksek şeklinde hata veriyor arıza koduna baktığımda. Soruma gelirsem eğer; Bir kaç tane ustaya gösterdim hepsinin ilk dediği dpf basınç sensörü değişecek sonrasında temizlik egzos falan diyorlar ve 1000 liraya kadar çıkabiliyormuş. Ben yabancı forumlarda falan araştırdığımda ise common mistakes altında bu sensörün değişmesi yer alıyor. Yani bizim ustaların ilk değiştireledim dediği parçayı en son değiştirin muhtemelen sorun orda değil diyor. Benden bir sürü para istediler çözüm olmadığını söylediler ben dinlemeden uzun yola gittim ve bu hatadan kurtuldum( çekiş düzelmedi tabi). Sonrasında şehir için 1 ay kullandığımda tekrar bu hata çıktı ve başa döndüm. Durumu anlatıyorum ustalara ısrarla değişecek diyorlar sizce ne yapmalı böyle bir durumda?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Değişse bile çoğunlukla kısa mesafe düşük devir kullanırsanız tekrar tıkanır. Çoğunlukla kısa mesafe kullanıyorsanız benzinli ya da lpg li bir araca geçmeniz çözüm olur.
Hocam siz onları dinlemeyin. Uzun yolda kendini toparladığına göre çözüm basit. Haftada bir çevreyoluna çıkıp motoru 15-20 dakika bağırtın. Motor iyice ısınıp temizler. Benimki de dizel ve bende de benzer sorunlar var.
p245500 fark basıncı sensörü devresi yüksek şeklinde hata veriyor arıza koduna baktığımda. Soruma gelirsem eğer; Bir kaç tane ustaya gösterdim hepsinin ilk dediği dpf basınç sensörü değişecek sonrasında temizlik egzos falan diyorlar ve 1000 liraya kadar çıkabiliyormuş. Ben yabancı forumlarda falan araştırdığımda ise common mistakes altında bu sensörün değişmesi yer alıyor. Yani bizim ustaların ilk değiştireledim dediği parçayı en son değiştirin muhtemelen sorun orda değil diyor. Benden bir sürü para istediler çözüm olmadığını söylediler ben dinlemeden uzun yola gittim ve bu hatadan kurtuldum( çekiş düzelmedi tabi). Sonrasında şehir için 1 ay kullandığımda tekrar bu hata çıktı ve başa döndüm. Durumu anlatıyorum ustalara ısrarla değişecek diyorlar sizce ne yapmalı böyle bir durumda?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.