Her ikisinin de çok fazla artıları eksileri var. Kendim bir köşede bi yığın madde yazdım özet geçicem.
İstanbul Üni. Sosyoloji:
En Belirgin Avantajlar: - Akademik kadro iyi, bilgiye aç birini doyurur - Sürekli seminer ve konferanslar veriliyor, alanında yetkin isimler geliyor - Yüksek lisans ile Sosyal Psikoloji alanında ilerleyebilme imkanı - Kendi şehrimde
En Belirgin Dezavantajlar: - Mezun olduktan sonra akademik ilerleme dışında iş imkanının pek olmaması (Burda bi parantez açmak istiyorum. Elbet de bu bölümü iş bulma amacıyla yazmıyorum, ilgim olduğu için yazıyorum. Ama hayat polyannacılığa izin vermiyor dolayısıyla kendimi geçindirebilecek kadar da olsa bir işe ihtiyacım olacak.) - Çift anadal ve yüksek lisans konusunda başarısız olursam herhangi bir garanti belgemin olmayışı, yani yine ilk maddeyi düşünmek zorunda kalıyor oluşum.
Doğuda Psikoloji:
En Belirgin Avantajlar: - Psikoloji yani - Yüksek lisans yapmasan da iş imkanı var
En Belirgin Dezavantajlar: - Akademik kadro kötü (sadece 3 akademik personel var onların da hepsi yardımcı doçent) - Dolayısıyla bilgi ve eğitim konusunda tatmin olamama ihtimalim yüksek
Evet bunlar özet hali. Fikirlerinizi belirtin
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
İstanbul Üni. Sosyoloji:
En Belirgin Avantajlar:
- Akademik kadro iyi, bilgiye aç birini doyurur
- Sürekli seminer ve konferanslar veriliyor, alanında yetkin isimler geliyor
- Yüksek lisans ile Sosyal Psikoloji alanında ilerleyebilme imkanı
- Kendi şehrimde
En Belirgin Dezavantajlar:
- Mezun olduktan sonra akademik ilerleme dışında iş imkanının pek olmaması (Burda bi parantez açmak istiyorum. Elbet de bu bölümü iş bulma amacıyla yazmıyorum, ilgim olduğu için yazıyorum. Ama hayat polyannacılığa izin vermiyor dolayısıyla kendimi geçindirebilecek kadar da olsa bir işe ihtiyacım olacak.)
- Çift anadal ve yüksek lisans konusunda başarısız olursam herhangi bir garanti belgemin olmayışı, yani yine ilk maddeyi düşünmek zorunda kalıyor oluşum.
Doğuda Psikoloji:
En Belirgin Avantajlar:
- Psikoloji yani
- Yüksek lisans yapmasan da iş imkanı var
En Belirgin Dezavantajlar:
- Akademik kadro kötü (sadece 3 akademik personel var onların da hepsi yardımcı doçent)
- Dolayısıyla bilgi ve eğitim konusunda tatmin olamama ihtimalim yüksek
Evet bunlar özet hali. Fikirlerinizi belirtin
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IST_PSY -- 4 Ağustos 2018; 22:29:49 >