Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6007
Cevap
204579
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (301. sayfa)
D
geçen yıl
Yüzbaşı

Anlaşıldı bu yılı yeni bölümsüz geçireceğiz. Hikayeyi nasıl bağlayacaklar çok merak ediyorum. Takip edenler için anlamadığım için soruyorum

Flux olayından sonra bunlar evreni olduğu gibi bıraktı, evren küçüldü çoğu gezegen yok oldu, dünyanın bi kısmı yok, geçmişten kaybolan insanlar oldu. Anlamadığım nokta bu kısım hala geçerli dimi? Şimdiye kadar dizi geçmiş tarih ile paralel, şimdiki zamanı günümüz gibi işleyip gelecekte dilediği gibi at koşturuyor bunda sorun yok. Ama dizinin şu hali şimdiki zamanı değiştirdi ve açıkcası benim algılarımı alt üst etti bu durumdan hoşlanmadım. Bi şekilde olanları geri alıp düzeltirler diye bekledim ama böyle bişey görmedim. Kaçırdıysam lütfen hatırlatın çünkü bana göre evrende dünya hariç gezegen kalmadı şuan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Menthol -- 19 Aralık 2022; 0:40:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
geçen yıl
Yüzbaşı

Şimdiden söyleyeyim, bir yere bağlanmayacak. Hatta yokmuş gibi davranacaklar, her yazar kendi döneminden öncekini yaşanmamış gibi senaryolar yazıyor. Sadece 9. sezonda net bir şekilde 4. sezonu hatırlattılar. Onun dışındakiler ufak tefek hatırlatmalar.
Senin soruna gelirsek zamanı değiştirmekten kastın nedir? Kaybolan insanların olduğunu hayal meyal hatırlıyorum ama o insanlar önemli olmadıkları sürece bir sıkıntı yaratmaz, bir de dizideki sabit nokta (fix point) meselesi var. Doctor şahit olduğu, herkesin bildiği olayı değiştiremez. Örneğin Father's Day, The Fires of Pompeii ve Water of Mars bölümleri ama dizinin aşırı tutarlı olduğunu söylemek mümkün değil. Bir de fix point aslında kader gibi bir şey. Bazı yerlerde de tarihi değiştirerek bozduğunu, bozacağını zannedersin ama aksine olayları düzeltmiş, sağlamasını yapmış olursun. Çünkü nasıl olsa geçmiş yazılmış, senin zaman yolculuğu yapıp değiştirdiğin (ama aslında değiştirmediğin) şeyler kader olmuştur artık. Mesela Dark dizisinde de benzer bir mantık var. Tabii o dizide çok daha yoğun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Djarum Menthol
D
geçen yıl
Yüzbaşı

hocam bahsettiğim olay

3. sezonda master ın kütlesel soykırım yapıp 1 yıl sonra olan biten her şeyi paradoks makinesini bozarak geri almaları gibi. izlediğimiz son bölümde de master olaylara müdahele etti, tarihteki kilit isimlerin yüzlerine büründü onların yerlerini aldı. bunun tarihi değiştirdiğini düşünüyorum. şimdiye kadar paralel giden gerçek dünya tarihinden saptılar gibi geliyor bana. aynı şekilde flux olayında sontaranlar ile ingilizlerin savaştığı bölümde burda tarihin akışı değişti. 2 farklı ırktan insan savaşması gerekirken (rus-ingiliz), ingilizler sontaranlar ile savaştı ve bu gerçekliği şuan içinde yaşadığımız gerçeklik olarak lanse ettiler üstelik bu gerçekliği olduğu gibi de bıraktılar. Ben yanlış izlemiş olmayı diliyorum hocam aksi takdirde diziden mantık aramayı bırakcağım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuhterisTürk
G
6 ay
Yüzbaşı

Evet, 25 Kasım'da (neden 23 Kasım değilse anlamadım) yayınlanacak. Villainımız dizinin klasik döneminden Toymaker/Oyuncakçı. Aktörü de şu meşhur How I Met Your Mother'daki Barney. Trailer yayınlanalı bayağı oldu ama aklımdan çıkmış gitmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=tEkC6InjWQ8

Yeni introdan ufak bir kesit de var. Segun Akinola'nın gidip Murray Gold'un döndüğü nasıl da belli oluyor.
https://www.youtube.com/shorts/cZIUK_8M2Vg



T
5 ay
Binbaşı

Senaryo anlamında Capaldi sonrası gelen yeni yazarın da etkisi var. 4 ya da 5 bölüm mü ne izleyip bırakmıştım. Yazar olarak Davies'in geri dönmesi beni tekrar heyecanlandırmıyor değil. Buna rağmen çekincelerim de var. Tennant'ın olduğu bölümleri mutlaka izlerim. Onu ve Tate'i birlikte görmek güzel olacaktır. Aralarındaki kimya çok güzeldi. Ama umarım Judie döneminden bilinmesi zorunlu olan yoksa anlaşılması güç durumlar yoktur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
G
5 ay
Yüzbaşı

Doctor Who'da yeni yazar dönemine geçilince eski sezonlar ufak referanslar dışında unutuluyor. Jodie döneminin tamamını izledim (evet, gerçekten). Bazı temel meseleler haricinde çok da eskilik bir şey yok. Bu arada geçen hafta bir özel bölüm yayınlandı. Bu hafta da yayınlanacak. Zannedersem bir iki bölüm daha var sonra David'i tekrar yolcu ediyoruz.

@Long Nightt hocanın dediğine yani Sjw muhabbetine gelirsek, geçen hafta yayınlanan "The Star Beast" bölümünde trans bir karakter vardı. Esasen trans karakterin varlığı umrumda değil, Ch*bnall döneminde bundan rahatsız olmamın sebebi hikayeye yedirememesiydi. Adeta "bizim yeğene de iş bulsanız pek makbule geçer" kafasındaydı. Bu bölümde bir iki cümlelik konuşuldu ama çok da uzatmadılar. Gerçi bölümün sonunda binary non-binary muhabbeti geçti ama yedim yani. Öyle ahım şahım mıydı desen hayır.
Bölümü konuşmaya yeltenmemiştim ama yazdıkça yaşadım geldi. Gelmişken onu da yazasım geldi ama bakarız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
T
5 ay
Binbaşı

Chris kendi rolün üstüne yapışmasını istemediğinden ayrıldı diye biliyordum. Başka durumlar da mı vardı?

İlk 5 sezon senaryonun başındaki Davies şimdi geri döndü o nedenle bir şans vermeyi düşünüyorum. İlk bir kaç bölüm sonunda adamı rahat bırakıp bırakmadıkları belli olur bence. Moffat arada bazı bölümleri yazdığında çok iyi iş çıkarıyordu ama başa geçince fazla amerikanvari hale getirdi. Yine güzel bölümler vardı ama bütçe artmışken genel senaryo kalitesi düşmüştü. İnşallah Davies eskiden olduğu gibi güzel bir senaryo oluşturur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Grimaniel
G
5 ay
Yüzbaşı

Capaldili sezonları izlememişseniz izleyin hocam. 10. sezon kötü olsa da 8le 9 iyi. Hatta 9. Sezon bana göre dizinin modern zamanının en iyi sezonlarında zirveye oynar. Öte yandan, dedikleriniz gerçekten delirtir. Russel'a, David'e vasi atansa yeridir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.