Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
18741
Cevap
686818
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: *** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (856. sayfa)
I
6 yıl
Teğmen

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-temiz-otomatik-sx4-glx-621537030/detay/ linkli SX4'ümü üzülerek satışa çıkarıyorum. Fakat bu araç sayesinde Suzuki bağımlısı olduğumu söyleyebilirim. Forumdan ilgilenen arkadaş olursa yardımcı olmaya çalışırım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Hayırlısı olsun..Donanım olarak çok güzel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Incursio
M
6 yıl
Yarbay

Arada 2 tek ..



En az 20 yıllık sanırım.. Şeker gibi gidiyor meret.



Sağlığınıza





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Hayırlısı olsun..Donanım olarak çok güzel.
Sağolasın hocam. Umarım yeni sahibi de kıymetini bilir :)



M
6 yıl
Yarbay

Bugün otobana girmeden tüketimi sıfirladim.. 100-110

araliginda gittim. 5.4 ortalama ile ..bir ara 5.3 ..videoyu akşam YouTube a koyarım .link atarım..



Bu arada şirkette araba satışı yılan hikayesine döndü..Şubat'ta diye bilgi aldım .



Çıtayı yükseltebilirim..sıralama değişti.. ama illaki Diesel .



Kia Sportage 2.0 Diesel otomatik.

Honda CR-V ( Benzinli ama LPG ile müthiş uyumlu..bir tek bu istisna )

Nissan Qashqai 1.5 manuel

Ford Mondeo TDCİ

Ford focus TDCİ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yüzbaşı

157bin km deki aracıma ilk defa 0w-40 mobil yağ koydum. bu zamana kadar hep 5w-30 koymuştum. İstanbula gittim geldim. araç baya bi serileşti gibi geldi. tabi bu durum psikolojik te olabilir. Yalnız yağ 240 TL idi.



Z
6 yıl
Er

selamlar,

öncelikle yanıtlar için teşekkürler. sorularıma bulduğum çözümlerle sonuçlarını ve aracımın genel durumunu paylaşayım. belki yarın benim gibi araştıracak bir arkadaşa katkısı olur.

aracı didim'deki mesai arkadaşımızdan aldığım ve 4 yıldır zaman zaman kullandığım için ön inceleme yaptırma gereği duymadım. ancak kardeşimle birlikte şirket üzerine geçireceğimiz için elimizde aldığımız andaki durumunun kaydı olsun diye ekspertiz yaptırmak istedik. sonuçlar beklediğimizden de iyi çıktı diyebilirim. aracı inceleyen her usta fiyatını ve bugüne kadar kimin kullandığını sordu :)

izmir'de ekspertiz için izmir oto ekspertiz'i tercih ettik. araştırılınca satıcıların şikayetçi alıcıların memnun olduğu bir firma olarak görülüyor. aracı 1.5 saat kadar 3 farklı usta inceledi. bilgisayarlı testler ile gözle görülemeyecek sistemsel sorunları vs araştırılıyor. araçta ne sorun var mantığı ile inciği cıncığı tartışılıyor ve raporlara garanti veriliyor. benzer bir ihtiyaçta tereddütsüz olarak aynı yeri tercih edeceğimi söyleyebilirim.

lastik konusunda uzun bir araştırmadan sonra aracı ege bölgesinde geniş bir alanda kullanacağımızı düşünerek 4 mevsim lastiklerde karar kıldım. falken euroall as 210 modelini tercih ettim. fabrika stoğunda olmadığı için bayilerde bulunamıyordu. en son ege bölge müdürlüğü son stok verdikleri bayinin turgutlu'da olduğunu söyleyerek iletişim bilgilerini paylaştı. stoklarında kalan son 4 adedi de ben almış oldum. internet mağazalarındaki fiyatın 25 lira üzerine (350/375) balans ve sökme/takma ile birlikte dün teslim aldık. arada 100 km'de yol yaparak arkadaşla kısa bir gezi yapmış olduk.

lastikler henüz çok yeni olduğu için yorumlamak için oldukça erken. ancak araçtan söktüğümüz 3 yıllık yıpranmış ve artık sertleşmiş point (?) marka lastiklerden sonra ilk anda aracın yere daha sağlıklı bastığı hissini alıyor insan. bir süre kullandıktan sonra genel izlenimlerimi paylaşırım ancak lastikler sandığım gibi gürültülü çıkmadı. 70 db ses etiketine sahipler.

falken eruoall as 210 (m+s ve kar taneciği etiketli 4 mevsim) lastikler haziran ayından itibaren çankırı fabrikasında üretilen ab pazarına yönelik bir lastik. fiyat/performans kategorisinde testlerde başarılı kabul edilen as 200 modelinin yerini alan ürün. as 210'da da kullanılan "ADVANCED 4D NANO DESIGN" hamuru ile firma almanya'nın hannover kentinde düzenlenen "tyre technology expo"da 2017 yılının "yeni lastik malzemesi geliştirme" ödülünü kazanmış. as 210 çok yeni bir lastik olduğu için bazı test siteleri dışında pek bir bilgi bulmak mümkün olmadı. test sonuçlarına baktığımızda orta segment lasitkler arasında (sadece 4 mevsim lastikleri inceledim) tutarlı ve tatmin edici sonuçları ilgimi çekti açıkçası. mercedes benz G serisi araçlarında fabrika çıkışı as 210 lastik kullanacağının duyurulması da güzel bir referans oldu benim için. as 210 lastikler sadece XL (ekstra yük kapasitesi) olarak üretiliyormuş bunu da ekleyeyim. ben kullanım alanıma göre araştırdım. herkese de buna göre araştırarak testlerde kendi kullanımına uygun parametlere yoğunlaşmasını öneririm. ege'de benim için ideal olan lastik istanbul'da sizin için vasat yada erzurum'da facia da olabilir.

iş için istanbul'a giderken aracı pasta cila yenileme, boya düzeltme/koruma ve hijyenik antibakteriyal detaylı temizlik işlemleri de selçuk'ta nero detailing'e teslim ettim. pazar günü döndüğümde bambaşka bir araç teslim aldım. körleşen ve değiştirmeyi düşündüğüm farı neredeyse orijinal haline geri döndü. gölgede ve tozluyken bile araç ben 7 yaşında değilim diye bağırıyor. yaşından dolayı seramik kaplama yapmaya gerek duymadık açıkçası. (nero'nun sahibi kemal dağcılık kulübünden yakın arkadaşımdır, ege bölgesinde benzer işlemler düşünenlere facebook ve instagram hesaplarını incelemesini öneririm. rus ve italyan edebiyatı mezunu genç bir çiftin hobilerinin peşinde meslek edindiklerinde nasıl güzel işler yapabildiklerinin güzel bir örneği)

sx4'e edönecek olursak, 3 bin km'lik kullanım sonunda araçtan memnun olduğumu söyleyebilirim. yakıt fiyatları çok değişken olduğu için litre olarak belirtelim, 100 km'de ortalama 9 litre lpg tüketiyoruz. aracı şehir için sakin şehir dışı ise 120 km ortalama hızlarda kullanıyorum. performansı gaza rağmen oldukça iyi. benzinle gaz arasında turbodaki ani ivmelenme dışında neredeyse hiç bir fark göremedim. aracı işleri nedeniyle çok çeşitli arabalar kullanan 2 arkadaş ortak gezilerimizde merak edip test etti ve sonuçlarına şaşırdılar :)

aracın genel bakımını yaptırmak için izmir'de servis arayışım ise sürüyor. bu konuda önerilerinize hala açığım :)

eksik olarak gördüğüm ihtiyaçlar da yok değil. radyo frekansları şehir dışında malum. bir de benim gibi seçici insanlar radyonun sunduğu yerine kendi tercihini dinlemek istiyor yolda :) aux girişi olmaması kötü. bu konuda verim aldığınız çözümler var ise lütfen paylaşın. telefondan hem görüşmeyi yapabileceğim hem müziği paylaşabileceğim bir bluetooth çözümü üretilebilir mi?

park sensörlerine alışınca sensörsüz araç kullanırken tereddüt ediyor insan. klasikçi olsam da işi kolaylaştıran teknolojiler güzel oluyor :) park sensörü önerilerinizden de bir demet alırım :)

ilk değerlendirmelerim bu şekilde. ihtiyaç duyduğunda birine yardımı dokunursa ne mutlu.

sevgiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zos82 -- 6 Kasım 2018; 11:50:48 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maestro35 @hakeerus
G
6 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın. Teyp konusunu ben aşağıdaki aparatı alarak çözdüm. Araçta bu sayede, usb, sd ve aux girişi bulunmakta. teybin arkasında giriş yeri var bu aparat için, herhangi bir kesme biçme işlemi gerekmiyor. Bu cihaza aux girişli Bluetooth aparatı ile (yaklaşık 15-20 TL) de kablosuz müzik dinlemek mümkün.

https://tr.aliexpress.com/item/New-Usb-Sd-Aux-Car-MP3-Adapte-CD-Change-For-Suzuki-Aerio-Grand-Vitara-Ignis-Jimny/32757939170.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.72384c4dX7P1kI

Yurt dışından almak istemezseniz burdaki alış veriş sitelerinde de benzer aparatlar söz konusu.




Bu mesajda bahsedilenler: @zos82
M
6 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun..akşam sakin kafayla yazarım..şu an işteyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zos82
9
6 yıl
Binbaşı

mrb..

dizel 2010 sx4 satiliktir.

balenoya heveslendim. haftasonu bayide sordum 79bin tl. otomatik .

tavsiye edermisiniz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Aracınız beklentilerinizi karşılayacaktır diyorum.. Manuel mi yoksa otomatikmi onu yazmamışsınız sanırım..

Benim 2011 otomatik.. 2012 senesinde sıfır olarak aldım şu an 94 bin km ye geldim.. Meslek icabı mekanik konularda az biraz bilgim var , bundan önce en az 15 e yakın araç degiştirdim.. şunu söyleyebilirim SX4 saglamlık olarak kendi sınıfının en üstlerinde .. yagını suyunu eksik etmeyin sizi üzmez inşallah.. Arabamı şu an güzel bir pasta cila ve kuaför yaptırsam sıfır zannederler o derece diriligini muhafaza ediyor Maşallah.

Lastik konusunda ben biraz kıl biriyim İzmir gibi bir yerde yazın yazlık kışın kışlık laztik kullanırım.. bir defa lazım olur ama olur.. iki sene önceki İzmirde olan yogun kar yagışında bir çok araba yolda kalırken ben zincirsiz dolanıyordum :) yazlık lastiklerimi araştırma sonucu Falken almıştım sanırım 3 senedir kullanıyorum Çok memnunum.. Bu arada Falken japon menşeli lastik.. sizinki çankırıda üretilmiş Japon japondur Falkenler çankırıda dahi üretilse japon teknoloji.. sizi memnun edecektir. Kışlık lastiklerim yerli üretim olan Petlas.. onlardan da memnunum..

Arkadaşınız yerini merak ettim facebook ve intagsram dan inceleyeyim.. yeni araba alırsam belki ziyaret ederim..

Hayırlı günlerde kullanmanız dilegiyle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zos82
Z
6 yıl
Er

maestro haklısın, araç donanımsal bazı eksikleri dışında çok başarılı sınıfında. yüksekliği ile offroad olmasa da bozuk zemine girebilme imkanı ve sağlamlığı muadillerinden ayırıyor. sadece donanımsal bazı eksikleri var. ancak bugünden bakarak 2011 model bir aracı yargılamak doğru değil. çoğu eksik de ek aparatlarla tamamlanabilir durumda artık.

ilk mesajda paylaştığımı sanıyordum yanılmışım sanırım. araç 2011 gl at otomatik. 54 k'de prins gaz sistemi takıldı, 60 k'de de ben aldım. şu an 63.5 k de. lastik konusu tr'de umursanmasa da çok önemli. as 210 ile 300 km oldu henüz mumları yavaş yavaş eriyor. şimdilik hissedilen tek dezavantajı XL olması nedeniyle yanaklarının pek esneyememesi. bozuk zeminli yollarda süratli olursanız yamalarda çıkıntılarda vs bir tık fazla sektiğini hissediyorsunuz. (basınçlar konfor değeri olan 2.3'te) bakalım 2 k sonra farklı yol ve hava koşullarındaki durumunu paylaşırım.

gyka ses sistemi önerisini inceledim araştırıp alacağım.

kongre fuar derken bu ara biraz yoğunum, ay sonuna kalmadan araca biraz zaman ayıracağım. ufak tefek eksikleri tamamlayıp bakımla sokup yağını suyunu yenilediğimde yakıt, performans ve tatminkarlığının bir tık daha iyileşeceşeceğini tahmin ediyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GYKA , @maestro35
M
6 yıl
Yarbay

Nero detailing face sayfasına baktım..Arkadaşlık gönderdim , Sizin SX4 un fotoları sanırım 09 plaka :)

Maşallah fabrikadan böyle çıkmaz..Arkadaş ile iletişime geçip bi konuşayım..bir ara bende böyle isterim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zos82
Z
6 yıl
Er

evet 09 plaka benim araç :)
reklama dönecek çekincesiyle uzatmak istememiştim. ekim ayı fotoğraflarında gla ve qashqai olacak peş peşe. o araçlardan biri babamın biri de mesai arkadaşımızın yeni aracı. ikisinin de teslim alma getir/götür işleri ile ben ilgilendim. 6 ay rötarlı işleme alınmalarına rağmen bayiden kaplama vb işlemlerle teslim edilenlerine kıyasla çok daha iyi duruma geldiğine bizzat tanık oldum..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maestro35
F
6 yıl
Binbaşı

Akşam oto servise gidip Varta 60 lik akü aldim. 320 lira verdim.

Bakimlari düzgün yaptırırsan 5 sene rahat çalışır dedi usta.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yüzbaşı

akünün bakımı nasıl bişeymiş ki acaba


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @firat74
T
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar "chip tuning" üzerine bilgisi olan varmı? Yazılımla güç ve tork artışından bahsediliyor. ayrıca yakıt tasarrufu da sağlanıyor deniliyor. Siz ne dersiniz bu mümkünmü?

Bu arada zos82 kardeşim aracın hayırlı olsun. Verdiğiniz bilgiler güzeldi.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zos82
F
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GYKA

akünün bakımı nasıl bişeymiş ki acaba
Aracin yillik bakimlarini düzgün yaptırırsan 5 sene götürür dedi. Ekleyeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun, 72'lik akü ile alakalı bir sohbetiniz oldu mu acaba. Bizim araçlara uygun olup olmama durumu hakkında...


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @firat74
F
6 yıl
Binbaşı

72 ile ilgili konuşmadım. 60 lik varta da kampanya var.

Baska bir yerde 72 lik 425 lira fiyat yazmışlardı. Ebatları olur mu bilmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GYKA