arkadaşlar meraba 14 yaşındayım 8. sınıf öğrencisiyim senelerdir hiç dersleri önemsemedim bu sene aklım başıma geldi ama sanki çok geç gibi hissediyorum dersleri anlamıyorum en basit bölmeyi toplamayı dahi yapamıyorum ailem sürekli bana kızıyor arada şiddet uyguluyor notlarım kötü gelicek liseye güzel biyere gidemiycem diye yatamıyorum ssabah 7 de okula gidiyorum uykum geliyo dinliyorum anlamıyorum bende önemsemiyorum bazen bakıyorum biraz anlayabilince üstüne gidiyiorum ama 15 dk sonra konuyu unutuyorum yardımcı olabilicek bi abi ablaya yada bir öğretmene ihtiyacım yaşıtlarımdanda notları iyi olan düzenli çalışanlara...
Sorununuzu anlamaktayım ve bu tip sorunları çözmenizde yardımcı olacağım. Öncelikle ana hedefinizi belirleyin ve bu hedfinizin yanında ara hedefler de yapın. Ancak bu hedefleri yakından uzağa göre sıralayın. Bunu da sık kullandığınız bir deftre yazın ya da çalışma masanıza yapıştırın. Örneğin; Önümüzdeki teog sınavları sonunda 485 üzeri not alacam Meram fen lisesine gidecem Haccettepe TIP fakültesine gidecem Göz doktoru olacam (Ana hedef) bu yöntem size motivasyon verecektir. Derslerde anlamıyorsanız öğretmeninizden yardım isteyin. Ders çalışmayı kendinize bir sorumluluk değil bir hobi gibi düşünün. Öğretmeniniz anlatırken mutlaka anlamadığınız yerleri sorun. Sakın ha arkadaşlarım beni bilmiyor sanarlar diye sormamazlık yapmayın. Sonra siz iyi bir lise tutturunca sölersiniz onlara gerekeni. Bir çalışma programı yapın ve bunu uygulayınca hafta sonu sinemaya ya da pikniğe gitmek gibi kendinize ödüller verin. Anlamıyorsanız evde o konuyu konu anlatım kitaplarından tekrar edin elinizdeki bütün imkanları kullanın internet dahil.
bu arada unuttum düzenli tekrar yapın sistemli tekrar şöyle olmalı
1. tekrar konuyu öğrendikten 10 dk sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı 2. tekrar konuyu öğrendikten 1 gün sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı 3. tekrar konuyu öğrendikten 1 hafta sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı 4. tekrar konuyu öğrendikten 1 ay sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı 5. tekrar konuyu öğrendikten 6 ay sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı 6. tekrar konuyu öğrendikten 1 yıl sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
ğr 6. ya gelirsniz bilgiler 5 yıl aklınızda kalır özellikle matematik türkçe gibi her sene bir öncekiyle alakalı olan dersler olunca seneye birdaha hatırlarsınız zaten
konu testi kitaplarım tüm derslerden var hergün bakyorum anlamaya çlaışıyorum yapmaya çalışıyorum fakat bi türlü olmuyo ailemin suçu odamda tv izliyorlar ve beni uyutmuyorlar bende okulda uykum geliyor sabah 6.30 da kalkıyorum ama hiç bana saygı göstermiyolar gece 2 de babam haberi son ses açıp izliyo babamları nasıl uyarırım yardım.
hmm durumunuz kötüymüş ben durduk yere uykunuz gliyor sanmıştım ya tvyi kaldırın başka odaya ya da ailnizden rica din böyle böyle siz tv izleyince benim derslrim kötüleşiyor deyin.
bu sorunu anlatmanız çok önemli
çünkü tv radyasyon yaydığı için sizin anlama probleminize de etki ederken diğr yandan uykusuz kalıp derslerinizi anlasanız bile konsantre olamazsınız.
radyasyon sizin byninizi kötü anlamda etkilediği için bu her anlamda etki gösterir
Sorununuzu anlamaktayım ve bu tip sorunları çözmenizde yardımcı olacağım.
Öncelikle ana hedefinizi belirleyin ve bu hedfinizin yanında ara hedefler de yapın. Ancak bu hedefleri yakından uzağa göre sıralayın. Bunu da sık kullandığınız bir deftre yazın ya da çalışma masanıza yapıştırın.
Örneğin;
Önümüzdeki teog sınavları sonunda 485 üzeri not alacam
Meram fen lisesine gidecem
Haccettepe TIP fakültesine gidecem
Göz doktoru olacam (Ana hedef)
bu yöntem size motivasyon verecektir.
Derslerde anlamıyorsanız öğretmeninizden yardım isteyin.
Ders çalışmayı kendinize bir sorumluluk değil bir hobi gibi düşünün. Öğretmeniniz anlatırken mutlaka anlamadığınız yerleri sorun. Sakın ha arkadaşlarım beni bilmiyor sanarlar diye sormamazlık yapmayın. Sonra siz iyi bir lise tutturunca sölersiniz onlara gerekeni.
Bir çalışma programı yapın ve bunu uygulayınca hafta sonu sinemaya ya da pikniğe gitmek gibi kendinize ödüller verin.
Anlamıyorsanız evde o konuyu konu anlatım kitaplarından tekrar edin elinizdeki bütün imkanları kullanın internet dahil.
biraz uzun oldu ama neys umarım yaramıştır.
İyi forumlar.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
bu arada unuttum düzenli tekrar yapın sistemli tekrar şöyle olmalı
1. tekrar konuyu öğrendikten 10 dk sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
2. tekrar konuyu öğrendikten 1 gün sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
3. tekrar konuyu öğrendikten 1 hafta sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
4. tekrar konuyu öğrendikten 1 ay sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
5. tekrar konuyu öğrendikten 6 ay sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
6. tekrar konuyu öğrendikten 1 yıl sonra ve 15 dk uzunluğunda olmalı
ğr 6. ya gelirsniz bilgiler 5 yıl aklınızda kalır özellikle matematik türkçe gibi her sene bir öncekiyle alakalı olan dersler olunca seneye birdaha hatırlarsınız zaten
İyi Akşamlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
bu sorunu anlatmanız çok önemli
çünkü tv radyasyon yaydığı için sizin anlama probleminize de etki ederken diğr yandan uykusuz kalıp derslerinizi anlasanız bile konsantre olamazsınız.
radyasyon sizin byninizi kötü anlamda etkilediği için bu her anlamda etki gösterir