Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1312
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Deneysel bir yakıt tüketimi konusu. :)
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Uzun zamandır forumda yakıt konuları sık sık açılmakta. Bu konularda ne kadar saptırma yapılabilir bunu göstermek için size yaptığım bir denemeyi sunacağım. İlk resim Bolu dağı tepesinde sıfırlanarak elde edilmiştir. 10 km sonunda 0.1 litre ortalama hiç fena değil. :)

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında gaza yumuşak yumacak basarak basmayarak bir 10 km daha gidilerek 1.4 ortalama elde etmek mümkün. Artık Düzce içine doğru yaklaşılıyor ama.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı şekilde 10 km daha dayanabilirseniz şehir içi ışıkların falan etkisiyle 30 km sonunda 1.9 ortalama elde edilebiliyor. Ortalama hız da gördüğünüz gibi hiç de anormal değil.

< Resime gitmek için tıklayın >

Düzce çıkışında artık normal gidişime döndüm bu kadar yeter diye ve bir 10 km sonra şöyle bir değer elde ettim.


< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi ben 3. Ya da 4. Fotoyu paylaşarak epey bir tartışma ortamı yaratabilirim değil mi? Bence böyle kısa mesafe yakıt tüketimi konularına hiç gerek yok. Görüldüğü gibi epey spekülatif rakamlar elde edilebiliyor.

Aracını alalı epey oldu. İlk 10000 sonunda 6.4 2. Ve 3. 10000 sonunda 6.2 4. 10000 sonunda 5.8 ortalama ile sıfırladım uzun dönem ortalama sayacını. 40000 ortalaması yaklaşık olarak 6.2 diyebilirim. Bu arada 2012 C4 dizel kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
6 yıl
Yarbay

japon alman fransız fıkrasına döndü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yüzbaşı

Photoshop hic bir araba turkiyede bu kadar az yakamaz benden baska



Ben ayni yolu yurume ve kosu olarak Toplam 1 litre su icerek tamamladim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.