Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
833
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DELPHI DE BAZI SORULAR ***
D
20 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

1) delphideki DBGridi istediğim kadar esnek kullanamıyorum, mesela mouseun scrollu ile kayıtlar arasında aşağı yukarı yapamıyorum (mouse'u exceldeki gibi kullanmam gerekiyor) Nasıl yapabilirim acaba?

2) Master-detail yapısı kullanıyorum, fakat bir ADOQueryi diğer bir AdoQuery'e master-detail olarak bağlayamıyorum, detail için tablo kullanmak işime gelmiyor sql sorgularına göre rapor almam gerekiyor çünkü, bu durumda ne yapmayı önerirsiniz?

3) yaptığım bir programda bazen "Grid index out of range" diye bir hata veriyor (grid index erişim dışı) bunu çözebilmiş değilim, nedenini biliyormusunuz?

İlgilenenler için teşekkürler ...

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



E
20 yıl
Çavuş

1- 3.partii bileşenler kullanabilirsin. yada kod yazmalısın.
2 ve 3: kod yazarsan daha çabuk cevap alırsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

kullandığın ve tavsiye edeceğin bi grid componenti vamı?
2.ve3. sorularda kod yazdırma bana ya, işyerinde kaldı kodlar ve internete evden bağlanıyorum... 2.soru açık aslında, Adoqueryi başka bi adoQuerye master-detay olarak bağlayamıyorsun, adoquery master ve detay ise tablo olmak zorunda kalıyor.. bu sorun nasıl aşılır? 3. soruyu geç diğer programlarımda olmadı hiç, gridin scrollunu aşağı kaydırınca o hatayı veriyordu ama niye yaptığını anlamadım hala. Teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
20 yıl
Teğmen

www.delphiturkiye.com/forum burada çeşitli bileşenler olmalıydı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.