Benim laptop eskiden GT 525m ile birçok oyunu cs:go,War thunder gibi oyunlarda kasma dan oynayabiliyorumdum ama şimdi nedense GT 525m ekran kartımı bilgisayar kullanmıyor şimdi ise Intel HD graphics 3000 kullanıyorum ve oyunlarda 10-15 FPS alıyorum GT 525m de ise 50-60 FPS ve bilgisayar bunu görmüyor aygıt yöneticisine gidiyorum sadece Intel HD graphics 3000 var başka gözükmüyor lütfen yardımcı olun < Resime gitmek için tıklayın >
Yukarıda yer alan bağlantıdan kartınızın en güncel sürücüsünü yükleyin. Kartınız görülecektir donanım listesinde.
Eğer sürücü yüklü olduğu halde ekran kartınız gözükmüyorsa. BIOS girin Advanced seçeneğine gelin Switchable Graphics gelin Display Mode: dGPU Only seçin Ayarları kaydedip çıkın.
Windows 10 64 bit değilse sistem kendinize uygun sürücüyü kurmalısınız yoksa gene olmaz. Windows 7 veya Windows 10 32 bit falan kullanıyorsanız uygun sürücüyü seçin NVIDA sitesinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 1 Ekim 2020; 21:45:44 >
BIOS markadan markaya değişiyor hocam muhtemelen BIOS sürümünüz eskide olabilir. O zaman kesin çözüm için şöyle yapalım.
Cihazınızın BIOS'unu güncelleyin. (dikkatli olun elektrik kesintisi yaşamamalısınız) Temiz bir Windows MSDN iso'su indirin ve cihaza format atın. Güncellemeleri açın ve windows'a tüm güncelleştirmeleri yapın. Güncellemeler bittikten sonra Intel® Driver & Support Assistant (Intel® DSA) indirin ve eksik kalan donanım güncellemelerini yapın.(chipset ve inten grafik kartı önemli) Daha sonra NVIDA'nın sitesinden kurduğunuz sistemin sürümüne uygun gt525m sürücüsünü yükleyin.
Bu işlemlerin sonucunda sorununuz çözülecektir diye umuyorum.
Ancak dikkatli olun downgrade bios işlemleri riskli olabilir. @yenersonmez isimli üye bu sorunla baya uğraşmış ona özel mesajdan ulaşın muhtemelen size sorunsuz bios sürümü hakkında bilgi verecektir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >