Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
69
Cevap
3966
Tıklama
0
Öne Çıkarma
(DANIEL_K) Creative kartlara Win10 Support Pack 3.5
X
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daniel_K bilen bilir... Kısaca anlatmak gerekirse, bütün X-FI kartlar için driver ve yazılımları harmanlayıp yeni işletim sistemlerine uygun hale getiren adam gibi adam. Bilidğiniz üzere Creative satış politikası gereği, eski kartlar için yeni işletim sistemlerine yönelik full driver suite sunmuyor, sadece bir driver sunup işletim sisteminin kartı tanımasını sağlıyor o kadar. Kartın ses kalitesi ve tüm gücünü kullanamıyorsunuz.

---



Durum şöyle, eski kartlar için Creative yeni işletim sistemlerine driver çıkartmıyor ya da eksik paket veriyor (kartın özelliklerini kısıtlıyor vs.)... Bu yüzden resmi siteden driver indirip kurmakla vaktinizi boşa harcamayın çünkü kartınızı tam randıman kullanamayacaksınız.

forums.creative.com a üye olun daniel_k nın hesabı var açtığı konulara göz atın, kartınıza Uygun güncel konuyu bulup girin ve driverı yükleyin. Ya da yarına kadar beni bekleyin, ben bulup atayım size o model için uygun driver. Şimdi yatacağım çünkü.

Daniel_K nın yaptığı şey, kartla ilgili çıkmış tüm tam paket driverları toplayıp (güncel sürümlerle) bunları yeni işletim sistemlerine uygun hale getirmek. Windows 10 için bile şu an hazırladığı full suite ler var. Adama helal, yıllardır takip ediyorum onun sayesinde emektar X-FI Xtreme Music'im hala hayatta ve full randıman çalışıyor.


Daniel_K hiçbir şekilde Creative driverlarını diğer Creative ses kartları için driver oluşturan gruplar gibi (PAX mesela) manipule edip sesi değiştirmiyor, kalitesini azaltıp ya da artırmıyor, bunu çok seviyorum. Verilen ses (doğal) ne ise onu alıyorsunuz. Daniel'in esprisi (yukarıda anlattım) bütün Creative kartlara yönelik çıkmış olan tüm güncel driver ve yazılımları (kartın gücünü komple kullanan) yeni işletim sistemlerinde harmanlamak.

Creative bunu yapmıyor, satış politikası yüzünden. Eski kartlar için yeni işletim sistemlerine yönelik sadece basit driver sunuyor, bu da sadece o sistemin kartı tanımasına yetiyor bu yüzden de kartın tam performansını gücünü sesini alamıyorsunuz.

Sizden ricam, Creative kart kullananlar için Daniel_K'yı onlara tanıtmak. Çok önceden açtığım konuda var zaten bununla ilgili.



---



Güncel:

Tüm X-FI kartlar için...http://forums.creative.com/showthread.php?t=720562 SB X-Fi Series Support Pack 3.5 (08/04/2015) - Windows 10 support
quote:


Operating Systems supported (32-bit and 64-bit editions):

- Windows 10
- Windows 8.1
- Windows 8
- Windows 7
- Windows Vista
- Windows XP


Her türlü kart için, forums.creative siteye üye olup, Daniel_K profilinden açtığı konulara göz atın. http://forums.creative.com/search.php?searchid=208956

Bu adam sayesinde 10 senelik X-FI Xtreme Music kartım ilk günkü Windows XP de ki performans ve ses kalitesini şu an Windows 8.1 de alıyorum, Windows 10 için bile driver'ı var şu an, 1-2 aya Windows 10'a geçince yine aynı kalite devam edecek.

---

CMSS3D Headphone Nedir, Nasıl kullanılır? Kulaklıkta en iyi çevresel ses deneyimi:http://forum.donanimhaber.com/m_108800881/f_//tm.htm#108800881

---

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 7 Ağustos 2015; 20:17:23 >

X
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

evet win 8 pro da denedim muhteşem.. hiç fark yok gönül rahatlığıyla kurun



X
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

8.1 de de çalışıyor yalnız ayarlar kaybolmaması için bir kez Sleep yapmanız lazım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

beyler 8.1 pro x64 official son sürüm msdn yüklemiştim, windows update de yaptım full, eskiden 8.1 lerdeki ayar save problemini sleep ile çözüyorduk ya artık gerek kalmadı ayarlar artık kayıtta kalıyor her zaman.

ilginç sanırım updatelerle çözülmüş..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
11 yıl
Yüzbaşı

X
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

G
11 yıl
Yarbay

slm
bende creative x fi titanium var win 8.1 de creative sayfasıdnan indirdiğim 64bit leri kullanıyorum bi sorunum da yok.

bu driverların benimkinden ne farkı var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

creative official driverlarında çoğu kartın özellkerini barındırdığı kullanabildiğin packler yok. Creative bunu bile bile yapıyor ki yeni kart sattırsın. Daniel_k ise tüm bu özellikleri creative in o kart için çıkarmış olduğu en son driver ile harmanlıyor. Sonuç hem güncel driverlar hemde eskiden XP de kullanabildiğin kart sattırcı özellikelri bir arada kullanabilmen.

Kartın zaten son modelse sorun yok tabi. Ama mesela benim 2005 model, bütün özellikleri XP de çalışıyordu, Win 7-8 için creative bunları uyumsuz hale getirdi, daniel_k ise yardıma yetişti. Olay bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 18 Aralık 2014; 0:12:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nofear72
G
11 yıl
Yarbay

o zaman ben hiç bulaşmayım sğl


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay

hala aradda cızırtı oluyo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nerede, nasıl?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rouvax
R
11 yıl
Yarbay

Hoparlorlerden durduk yere windows da oyunda heryer de cızırtı geliyor. 64 bitlik sistemler kullanıyorum 7, 8.1 2 sini de denedim temiz kurulum, format sonrası kurulum yaptım. Kartım X-Fi Platinum. İlk kurulum erteksi pek bişey olmuyo sonra 1-2 hafta sonra artmaya başlıyo bu cızırtılar bazen resetliyorum bilgisayara çok yüklenmediğim sürece cızırtı gelmiyor. PCI LATENCY i 32 ye düşürünce bizraz azaldı ama yine de oluyo hiç temelli kesilmiyor. Line in i de kapatıyorum özelliklerden bişey farketmiyor. Bir sürü kişi yazmış cızırtı problemini herşeyi denedim olmadı artık anakartla ses kartının uyuşmadığını düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben cızırtı çok eskiden pentium 4 kullanırken 4.1 sound blaster kartta yaşamıştım daha sonra Sound Blaster Live! 5.1'e geçince ortadan kalkmıştı cızırtı. O gün bugündür hiç cızırtı problemim olmadı. Şu anda bendede Platinum var ve tek sorunum statik ses idi onuda dediğin gibi Line, Mic gibi I/O ları kapatınca gitmişti. Bende onu söyleyecektim sana ama yapmışsın.

Daniel_K mı kullanıyorsun son çıakrdığı suiti? BIOS ayarlarını default'a almanı öneririm. Birde anakartla uyumsuz olacağını söyledin bu biraz düşük olasılık, farklı PCI slotunda denedin mi? Hiç olmazsa, kartı değiştirmen gerekecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rouvax
X
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Windows 10 için tam destek gelmiştir... Efsane hala yaşıyor.

edit: Ana mesaj güncel!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Mayıs 2015; 19:03:21 >

H
10 yıl
Yarbay

Windows 10 da ayarları kaydetmiyor bende.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @X-FI
X
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

daniel_k nın açtığı konudan indirdiysen orada windows 10 ayar kaydetme hakkında bilgi veriyor. kaydediyor diyor. bir oku orayı. yine olmazsa ayarları yapıp pc yi uyku moduna al sonra tekrar uyandır kaydeder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hobar
N
10 yıl
Yüzbaşı

Yeni sürücülerde extremegamer'de SPDIF decoderi çalıştıran varmı arkadaşlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Xtreme Gamer ile ilgili şüphelerim var. SPDIF built-in decoder den dts ve dd çözmek için mi diyorsun yoksa digital çıkışı kullanarak ddlive ile sesi encode edip bunu ses sistemine mi çözdürmek istiyorsun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ney69
N
10 yıl
Yüzbaşı

Build in Decoderi kastediyorum. Win 8.1 de Danile.K'nın 2.5 paketi ile .dat dosyalarını kopyalayarak build in decoderi kullanıyordum fakat 10'da henüz başaramadım, çalıştırmanın herhangi bir yolu varmı onu da bulamadım henüz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @X-FI
X
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daniel_K nın Windows 10 için çıkardığı son driver suite ni denedin mi? Yine olmuyorsa o kartın resmi olarak decoder özelliği yoktu demek ki.
Built-in decoder kullanmasanda olur. Şöyle filmlerde ki dts, dtshdmaster ve dolby gibi formatları powerdvd ile çözebilirsin. Powerdvd den film izlerken ses aygıtı olarak Current system settings i seç bu ben 6 Speaker mesela 5.1 sistem olduğu için. Powerdvd sesi çözüp PCM olarak karta verecek.

Bana kalite farkı olur mu diyorsan, hayır olmaz. Donanımsal ya da yazılımsal decoder ların farkı yok. dts ses bu diyelim -> 0101110010 bunu x-fi çözdüğünde ortaya çıkan digital ses şu olacak mesela 1110011101 powerdvd çözdüğünde de ortaya çıkan data yine aynısı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ney69