Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8101
Cevap
289857
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (334. sayfa)
C
8 yıl
Yüzbaşı

hocam radyatörün çalışma mantığı bellidir, kaliteden kasıt kullanılan malzeme mi? alüminyum mu kullanılıyor genelde?

byski işlemci bloğu aldım hakikaten fiyatına göre çok güzel duruyor , bir türlü sistemi kurupta test etme fırsatı bulamadım:)




Bu mesajda bahsedilenler: @FIREWALL
S
8 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar herkese merhabalar ;

Hali hazırda H115i kullanıcısıyım. Birkaç güne i9 7900X cpu almayı planlıyorum.overclock ve voltaj ile 10 çekirdekli bir işlemciyi AIO soğutucu ile soğutulmayacağı aşikar galiba.
Bu durumda custom sıvı soğutma araştırması içerisine girdim.

Araştırmalarım neticesinde internette Thermaltake Pacific RL360 ürününü gördüm. Bu ürün , AIO dan ciddi anlamda ayrışır mı ?

Ciddi bir fark yaratır mı ? Bazı kullanıcılar içerisinden çıkan sıvıyı kullanmayın diye özellikle uyarmışlar.Tortu gibi bir şey yapmış sanırsam.

Gördüğüm bir bu ürün oldu. Alınır mı ? değer mi ?

Bu arada kasa olarak Corsair 750D Full Tower kasasını kullanmaktayım.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkür edeirm.

İyi forumlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeneCa61 -- 29 Eylül 2017; 15:20:18 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
N
8 yıl
Yarbay

Merhabalar

Ben de platform değişikliği için Asus Rampage anakartın ve 7960X/7980XE'nin stoklara girmesini bekliyorum. Piyasadaki en performanslı ürünlerden oluşan bir custom sıvı soğutmaya sahip olsam da gerek kullanacağım bileşenler gerekse en üst düzey aio cooler belirli bir voltaj değerinin ardından işe yaramayacaktır. Ivy Bridge sonrası üst platformlarda görmeye başladığımız IHS'in lehimlenmek yerine macunlanması sebebiyle belirli bir voltaj düzeyinin ardından ısı transferini karşılamayacak olması sebebiyle sıcaklık sorunu o noktadan itibaren kendini gösterecektir. Bunu aşmanın yolu ya kısıtlı ve kabul edilebilir bir seviyede overclock yapmak ya da de-lidding uygulayarak ısı transferini artırmak yoluyla performans ve sıcaklık değerlerini iyileştirmek şeklinde olacaktır. Lakin 2000 dolar vereceğim bir işlemciye de-lidding uygulamayı pek düşünmüyorum. Hele de Intel özellikle bu işlemin uygulandığı işlemcilerin zarar görmesi halinde garanti dışı kalacağını belirtmesinden sonra yüzde yüz başarıyla çalışan bir tool çıkartılmadığı sürece uzak durmayı tercih edeceğim.

Corsair bu yıl 360mm AIO coolerını piyasaya sürecek ve internal testing seviyesinde ilk prototiplerden itibaren gördüğüm değerleri rakiplerin çözümleriyle değerlendirecek olursak gayet başarılı bir çözüm sunacak. Ben sizin yerinizde olsam de-lidding düşünmüyorsanız mevcut soğutucuyla devam edip Corsair 360mm'lik aio coolerı piyasaya sunduğunda ona geçiş yaparım.

Full custom bir soğutma çözümü planlıyorsanız da bundan istenilen verimi alabilmek adına de-lidding yapmanız gerekecektir. Yoksa yaptığınız harcama anlamsız olacaktır. 7900X de 1000 dolarlık fiyata sahip bir işlemci nihayetinde, hal böyle olunca risk almayayım diyorsanız orta seviye bir overclock ile thermal değerleriniz el verdiği müddetçe bir değer bulup o aralıkta kullanmanız sizin için en iyi yol olacaktır. Soğutucu çözümü konusunda bir adım atmadan önce kafanızda bu noktayı netleştirmekte fayda var.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ufuk_XT
N
8 yıl
Teğmen

Bende bir cevap yazayım.

7820x işlemciyi custom soğutma ile 1.17 çekirdek voltajı ve 4700 mhz de 80 derecede tutabiliyorum, pompa EK XTOP %50 de çalışıyor.
Ne kadar sağlıklı bu sıcaklıklar orası tartışılır.
Custom soğutma da delid işlemi uygulanmadan bir yere kadar destek oluyor malesef.

Ayrıca benim fikrime göre thermaltake ürünlerine o parayı vereceğinize ekwb den toplayın herşeyi conn üzerinden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickimdegisti -- 2 Ekim 2017; 1:36:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ufuk_XT
F
8 yıl
Yüzbaşı

Thermaltake Pacific RL360 gibi fiyatını haketmeyen bir seti almanızı tavsiye etmem. Saçma sapan bir fiyatı var... Kendiniz custom parçalarla yapmanızı öneririm fakat seçtiğiniz işlemci çok iyi bir işlemci olmasına karşın bunun yanında sıcaklıkları ve fiyatı olarak kötü bir konumda bana göre.

Sıvı metal thermal paste kullanım ile birlikte delid yapılarak iyi o.c performansı yakalanabilir ve ciddi farklar ancak ozaman anlaşılabilir. Bu seferde garanti dışı bırakıyorsunuz yani bence sadece bir cpu için custom soğutma gereksiz bir harcama olabilir. Siz Corsair AIO'dan yinede vazgeçmeyin derim. Amacınız hobi ve görsellik ise custom yaparak işlemcinizi biraz daha serin yapabilirsiniz fakat ciddi bir fark oluşmaz.
Intel'in kalıp ve ısı yayıcı arasındaki termal macunu daha uzun süreli güvenilirlik sağlayamadığı gibi işlemci ısıyı etkili bir şekilde dağıtamaz, bu nedenle termal performans sınırlayıcı bir faktör haline gelir.
Oyuncu isen gereksiz bir harcama ve diğer iş yüklerinde, örgü topolojisinden kaynaklanan gecikme ve bazı yerlerde performans düşüklüğü söz konusu. 1000 dolarlık bir CPU'nun uygunsuzluğundan yer yer anormalliklerde cabası..




Bu mesajda bahsedilenler: @Ufuk_XT
X
8 yıl
Yüzbaşı

Herşey iyi güzelde, benim şahsen bu konuda hiç tecrübem yok. Bunu kime yaptırabiliriz yaptıracak olsak? Boruları ısıtmak gerekiyormuş.

Benim bir kaç sorum olcak.

1 - Bilgisayar kasasının içini saf suyla soğutmak mı daha mantıklı yoksa tek tek parçalara sıvı soğutma borusu entegre etmek mi daha mantıklı?
2 - Sıvı soğutmanın dezavantajı varmı bilinen?

Teşekkürler şimdiden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 6 Ekim 2017; 22:35:32 >

B
8 yıl
Yüzbaşı

selam pc sıvı sogutmaya bakım yaptım boruları falan değiştirdim yalnız radyatörün iç temizliği problemli saf suyla devir dayım yaptırmama ragmen suyu devanlı değiştirmeme ragmen radyatörün içindeki tortu sanırım tam arınmıyor ve suyu bulanıklaştırıtıyor bilgisi olan arkadaş varmı ne yapa biliriz buduruma radyatör 480mm thermaltake


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yüzbaşı

Beyaz sirke ile suyu karıştırıp temizlemeniz lazım.
Tortu gidene kadar işleme devam edin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @black100
B
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL

Beyaz sirke ile suyu karıştırıp temizlemeniz lazım.
Tortu gidene kadar işleme devam edin.

ne kadar katmam lazım mesala 1 litre saf suya


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yüzbaşı

480'lik radyatöre 100ml kadar beyaz sirkeli su karşımı ile tortu tamamen gidene kadar shake yaparsanız yeterlidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @black100
B
8 yıl
Yüzbaşı

teşekkürler yarın alıp bir denicem sistem kurulu şuan capu falan boru radyatör takılı vaziyette yaklaşık 1litre sıvı alıyor 100 mlkadar beyaz sirke ile karıştırıp çalıştırıcam bir süre ilginize ve alakanıza teşekkürler


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FIREWALL
N
8 yıl
Yarbay

Merhabalar

Ufak bir uyarıda bulunayım yanlış bir neticenin ortaya çıkmasını engellemek için. Zira cümlenizden anladığım kadarıyla niyetiniz hali hazırdaki döngüyü kurulu haldeyken temizlemek ki bu kötü sonuçlanacaktır.

Mevcut döngüye beyaz sirke dahil edip temizlik yaparsanız diğer parçalarınız ve hortumunuz bundan etkilenir ve ortaya sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Çünkü sistemdeki her parça beyaz sirkeye karşı radyatörlerin gösterebildiği direnci gösteremez.

Temizlik için saf su + beyaz sirke karışımı hazırlanırken %10 civarında beyaz sirke karışıma dahil edildikten sonra her bir parça için ayrı ayrı temizlik işlemi yürütülmelidir. Parçaları ayırıp sıcak su ile temizliklerine başlayıp akabinde temizlik için bir döngü kurmanızda fayda var. Kuracağınız bu döngüye beyaz sirkeyi dahil edip bir süre bekletirseniz ve akabinde gerekli olan adımları atıp işlemi tamamlarsanız en iyi sonucu alırsınız.

Radyatörler bu konuda diğer parçalara kıyasla daha endişesiz bir şekilde temizlenebilir, aynı şeyi bakır bloklar için de söyleyebiliriz. Nikel kaplama bloklardaysa sirke sıvı karışımı kesinlikle uygulanmamalıdır, tepkimeye gireceği için zaman içerisinde kaplamanın rengini siyahlaştırır ve kaplamanın aşınmasına yol açabilir ki bu da galvanik korozyona sebep olur uzun vadede. Bunların temizliğini yaparken parçaları ayırmak daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarır.


Blokların temizliğini yaparken ürünü parçalarına ayırıp yumuşak uçlu diş fırçası ile beraber limonu sıkıp doğal şekilde elde ettiğiniz limon suyunu kullanarak temizliği yapabilirsiniz. Akabinde arındırma işlemine geçip, saf su ile çalkalayıp kullanıma hazır hale getirirsiniz.


Temizlik konusundaki genel tavsiyem aşama aşama gidilmesinden yana. Sıcak su ile çalkalayıp yüzeysel bir temizlikten sonra ikinci aşamaya geçip filtre ve kuvvetli bir akvaryum pompası yardımıyla önce radyatörü(leri) temizlemek, sonrasındaysa saf su ile çalkalayarak işlemi sonlandırmak yönünde olacaktır.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bakım ve yenileme sürecinde eğer masraf yapmaktan kaçınmıyorsanız Mayhems'in temizlik kitini tavsiye ederim.


Mayhems Blitz için de linkleri aşağıya ekliyorum, gerekli yönergeleri, kullanım rehberi ve videoları ürün sayfasında yer almaktadır.

https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-cleaning-system

https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-basic/

PART 1

Videoyu izlemek için tıklayınız


PART 2

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bol şanslar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @black100
T
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Merhabalar

Ufak bir uyarıda bulunayım yanlış bir neticenin ortaya çıkmasını engellemek için. Zira cümlenizden anladığım kadarıyla niyetiniz hali hazırdaki döngüyü kurulu haldeyken temizlemek ki bu kötü sonuçlanacaktır.

Mevcut döngüye beyaz sirke dahil edip temizlik yaparsanız diğer parçalarınız ve hortumunuz bundan etkilenir ve ortaya sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Çünkü sistemdeki her parça beyaz sirkeye karşı radyatörlerin gösterebildiği direnci gösteremez.

Temizlik için saf su + beyaz sirke karışımı hazırlanırken %10 civarında beyaz sirke karışıma dahil edildikten sonra her bir parça için ayrı ayrı temizlik işlemi yürütülmelidir. Parçaları ayırıp sıcak su ile temizliklerine başlayıp akabinde temizlik için bir döngü kurmanızda fayda var. Kuracağınız bu döngüye beyaz sirkeyi dahil edip bir süre bekletirseniz ve akabinde gerekli olan adımları atıp işlemi tamamlarsanız en iyi sonucu alırsınız.

Radyatörler bu konuda diğer parçalara kıyasla daha endişesiz bir şekilde temizlenebilir, aynı şeyi bakır bloklar için de söyleyebiliriz. Nikel kaplama bloklardaysa sirke sıvı karışımı kesinlikle uygulanmamalıdır, tepkimeye gireceği için zaman içerisinde kaplamanın rengini siyahlaştırır ve kaplamanın aşınmasına yol açabilir ki bu da galvanik korozyona sebep olur uzun vadede. Bunların temizliğini yaparken parçaları ayırmak daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarır.


Blokların temizliğini yaparken ürünü parçalarına ayırıp yumuşak uçlu diş fırçası ile beraber limonu sıkıp doğal şekilde elde ettiğiniz limon suyunu kullanarak temizliği yapabilirsiniz. Akabinde arındırma işlemine geçip, saf su ile çalkalayıp kullanıma hazır hale getirirsiniz.


Temizlik konusundaki genel tavsiyem aşama aşama gidilmesinden yana. Sıcak su ile çalkalayıp yüzeysel bir temizlikten sonra ikinci aşamaya geçip filtre ve kuvvetli bir akvaryum pompası yardımıyla önce radyatörü(leri) temizlemek, sonrasındaysa saf su ile çalkalayarak işlemi sonlandırmak yönünde olacaktır.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bakım ve yenileme sürecinde eğer masraf yapmaktan kaçınmıyorsanız Mayhems'in temizlik kitini tavsiye ederim.


Mayhems Blitz için de linkleri aşağıya ekliyorum, gerekli yönergeleri, kullanım rehberi ve videoları ürün sayfasında yer almaktadır.
https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-cleaning-system
https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-basic/

PART 1

Videoyu izlemek için tıklayınız


PART 2

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bol şanslar

(Nikel kaplamalı bloğun varsa)

Bence en iyi temizlik tüm parçaları tek tek söküp bir diş fırçası, ılık su ve sabun ile yıkamak. Diş fırçasını blokların ince kanallarını temizlemek için kullanıyoruz. EK'nin blogunda da bu yöntem öneriliyor.

Kendim şahsen Mayhems Blitz kullandım ve tavsiye etmiyorum. Soğutucu sıvımı bozdu 2 kere üst üste. Birinde partiküller belirdi, sonrasında da sıvının rengi siyahımsı mor bir hale döndü. Belki Mayhams soğutma sıvısı kullanıyorsanız onunla uyumlu olabilir ama EK'nın soğutma sıvılarını kullanıyorsanız Mayhems'den uzak durun derim, hatta herhangi bir kimyasal temizleyici maddeden uzak durun, buna sirke de dahil. EK Cryofuel'ın ürün sayfasında da özellikle belirtmiş, Mayhems Blitz Kit ile uyumsuzdur diye.

Parçaları çıkan tek tek, temizleyin, geri takın, soğutma sıvınızı doldurun ve keyfinize bakın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDragonKnight -- 9 Ekim 2017; 1:33:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

thermaltake radyatörüm çinko alaşımı alüminyum muş iç yapısı sanırım sirke zarar vermez, cpu ise ek, in cpu yu dediğiniz gibi diş fırçası saf suyla temizlemiştim zaten borular yeni değiştirdim akralik sert boru mecbur ozaman radyatörü söküp içine sirkeli suyla çalkalama işlemi yapıcam 3-4 defa , sonra durulama işlemi Mayhems sistemi ii miş ama çok beklemek lazım yinede sipariş vericem elimde bulunsun bu arada thermaltake c1000 opak kırmızı renk vardı sistemimde yalaşık 6 ayda tortu bıraktı önce köpüren hava zannettim epey kullandım o şekilde havasını almaya çalıştım olmadı tabiki. rengini değiştireceğim için boruların içinde sökünce olayı anladım ama soğutması performansından memnundum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 9 Ekim 2017; 10:35:2 >

B
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TheDragonKnight


quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Merhabalar

Ufak bir uyarıda bulunayım yanlış bir neticenin ortaya çıkmasını engellemek için. Zira cümlenizden anladığım kadarıyla niyetiniz hali hazırdaki döngüyü kurulu haldeyken temizlemek ki bu kötü sonuçlanacaktır.

Mevcut döngüye beyaz sirke dahil edip temizlik yaparsanız diğer parçalarınız ve hortumunuz bundan etkilenir ve ortaya sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Çünkü sistemdeki her parça beyaz sirkeye karşı radyatörlerin gösterebildiği direnci gösteremez.

Temizlik için saf su + beyaz sirke karışımı hazırlanırken %10 civarında beyaz sirke karışıma dahil edildikten sonra her bir parça için ayrı ayrı temizlik işlemi yürütülmelidir. Parçaları ayırıp sıcak su ile temizliklerine başlayıp akabinde temizlik için bir döngü kurmanızda fayda var. Kuracağınız bu döngüye beyaz sirkeyi dahil edip bir süre bekletirseniz ve akabinde gerekli olan adımları atıp işlemi tamamlarsanız en iyi sonucu alırsınız.

Radyatörler bu konuda diğer parçalara kıyasla daha endişesiz bir şekilde temizlenebilir, aynı şeyi bakır bloklar için de söyleyebiliriz. Nikel kaplama bloklardaysa sirke sıvı karışımı kesinlikle uygulanmamalıdır, tepkimeye gireceği için zaman içerisinde kaplamanın rengini siyahlaştırır ve kaplamanın aşınmasına yol açabilir ki bu da galvanik korozyona sebep olur uzun vadede. Bunların temizliğini yaparken parçaları ayırmak daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarır.


Blokların temizliğini yaparken ürünü parçalarına ayırıp yumuşak uçlu diş fırçası ile beraber limonu sıkıp doğal şekilde elde ettiğiniz limon suyunu kullanarak temizliği yapabilirsiniz. Akabinde arındırma işlemine geçip, saf su ile çalkalayıp kullanıma hazır hale getirirsiniz.


Temizlik konusundaki genel tavsiyem aşama aşama gidilmesinden yana. Sıcak su ile çalkalayıp yüzeysel bir temizlikten sonra ikinci aşamaya geçip filtre ve kuvvetli bir akvaryum pompası yardımıyla önce radyatörü(leri) temizlemek, sonrasındaysa saf su ile çalkalayarak işlemi sonlandırmak yönünde olacaktır.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bakım ve yenileme sürecinde eğer masraf yapmaktan kaçınmıyorsanız Mayhems'in temizlik kitini tavsiye ederim.


Mayhems Blitz için de linkleri aşağıya ekliyorum, gerekli yönergeleri, kullanım rehberi ve videoları ürün sayfasında yer almaktadır.
https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-cleaning-system
https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-basic/

PART 1

Videoyu izlemek için tıklayınız


PART 2

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bol şanslar

(Nikel kaplamalı bloğun varsa)

Bence en iyi temizlik tüm parçaları tek tek söküp bir diş fırçası, ılık su ve sabun ile yıkamak. Diş fırçasını blokların ince kanallarını temizlemek için kullanıyoruz. EK'nin blogunda da bu yöntem öneriliyor.

Kendim şahsen Mayhems Blitz kullandım ve tavsiye etmiyorum. Soğutucu sıvımı bozdu 2 kere üst üste. Birinde partiküller belirdi, sonrasında da sıvının rengi siyahımsı mor bir hale döndü. Belki Mayhams soğutma sıvısı kullanıyorsanız onunla uyumlu olabilir ama EK'nın soğutma sıvılarını kullanıyorsanız Mayhems'den uzak durun derim, hatta herhangi bir kimyasal temizleyici maddeden uzak durun, buna sirke de dahil. EK Cryofuel'ın ürün sayfasında da özellikle belirtmiş, Mayhems Blitz Kit ile uyumsuzdur diye.

Parçaları çıkan tek tek, temizleyin, geri takın, soğutma sıvınızı doldurun ve keyfinize bakın.

ek in cpu yu diş fırça sıyla temizledim ilk haline geldi sarımsı bir tortu vardı problem radyatörümde içinde biraz tortu var sanırım dünyanın saf suyunu harcadım ama bulanıklaşıyor radyatörden geçince





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 9 Ekim 2017; 11:0:50 >

B
8 yıl
Yüzbaşı

parçaları temizlemek için akvaryum pompası alan arkadaş varmı gücü nasıl olmalı arkadaşlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 10 Ekim 2017; 15:22:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Yarbay

Yukarıda size uzun bir yazı yazmıştım orada görebilirsiniz, fotoğraflarını da paylaştım zaten üzerindeki değerleri baz alabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @black100
F
8 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim herzaman




Bu mesajda bahsedilenler: @black100
B
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL


quote:

Orijinalden alıntı: black100

parçaları temizlemek için akvaryum pompası alan arkadaş varmı gücü nasıl olmalı arkadaşlar

Bi radyatör temizliği için Amerikayı yeniden keşfetmene gerek yok yani dediğim yöntemle hiçbirşey kullanmadan temizliğini yapabilirsin.

Hortumları temizlerkende saf su kullanman şart değil musluk suyundan geçirebilirsin. Cpu yada Ekran kartı bloğun nikel ise onları kesinlikle beyaz sirke ile temasa geçirme yeter.

dediğin gibi radyatörü sirke ile 1 litreye 100mm katarak çalkaladım 3-4 sefer aynı işlemi yaptım saf su ile duruladım tekrar sisteme taktım biraz bulanıktı 3-4 sefer suyunu değiştirdim biraz daha normale geldi ama hala biraz bulanıklık devam ediyor



S
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaslar merhaba yazilarinizi keyifle okumaya calistim.

Istanbulda bu isi yapabilicek bir yer varmi bende ufak caplida olsa hem gorunum hemde performans anlaminda custom sogutma yaptirabilirim. Tabiki kendim yapmam daha guzel olur lakin cok fazla bilgi sahibi degilim oyuzden birseyler yapabilecegim bir yer varmidir istanbul icinde?

Kasam Corsair Carbide 740 Airaflow

Islemcim R7 1700X

Sogutucum Corsair H115i Sivi Sogutma

Anakart Asus Crosshair VI

Ekran Kartim Asus GTX 1080Ti O.C edition

Ram Gskill FlareX 3200mhz ddr4 16 gb

Power Corsair CS750w yari moduler ( psu kesin degisir herhalde)



Tavsiyeleriniz nelerdir? Gereklimidir? Suanda 4.0 ghz e yukselttim O.C ile ama islemci isim oyunlarda yuklendigimde 50 55 derece oluyor 60 a kadar cikmakta

Ayrica kasam icin custom sivi sogutma uygunmudur.

Son olarak kasamin orjinal fanlarinin yerine islemci sogutucusuna piyasada bulabilicegim iyi bir 140mm lik fan oneriniz varmi?

On taraftaki yere de 3 adet 120mm lik fan bakiyorum.

Simdiden tesekkur ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.