Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
63751
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CTRL tuslari calismiyor
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

arkadaslar ctrl+ v ctrl+c

ctrl+shift+del

hicbiri calismiyor

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
14 yıl
Yarbay

Klavyeniz üzerinde farklı bir CTRL tuşu bulunuyorsa bu kombinasyonları diğer CTRL tuşu ile deneyiniz. Kullanmış olduğunuz CTRL tuşunda problem olabilir.

Ayrıca ''FN'' tuş takımı açık konumlandırılmış ise CTRL ( C,V ) gibi komutları doğrudan kullanamazsınız. FN tuş takım anahtarının kapalı konumda olmasına dikkat ediniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Klavyeniz üzerinde farklı bir CTRL tuşu bulunuyorsa bu kombinasyonları diğer CTRL tuşu ile deneyiniz. Kullanmış olduğunuz CTRL tuşunda problem olabilir.

Ayrıca ''FN'' tuş takımı açık konumlandırılmış ise CTRL ( C,V ) gibi komutları doğrudan kullanamazsınız. FN tuş takım anahtarının kapalı konumda olmasına dikkat ediniz.

sag CTRL calisiyor sol calismiyor

FN olayini anlamadim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Klavye üreticileri portatiflik adına birden çok komutu bir tuşa atayabilmektedir. Birçok komut tuşunu aynı anda kullanabilmemiz için FN tuş takımı adı altında bir kavram ortaya çıkarılmıştır. CTRL tuşu ''Fn'' tuş takımında farklı bir tuşa atanabilir. Örn; FN tuş takımı devre dışı bırakılması durumunda klavye üzerindeki bir tuş ''İnsert'' görevi görebilirken, aktif konumda iken ''Print Screen'' komutu atanmış ise ''İnsert'' komutu yerine ''Print Screen'' işlevi görür.

FN tuş takımını klavyeniz üzerindeki fonksiyonel tuşlar aracılığı ile kaldırabilirsiniz. Şayet bir Notebook ise cihazınızın BİOS menüsünden bu ayarı ''Disabled'' ( İnaktif ) konuma getirebilirsiniz.

FN tuş takımında aktif olmadığı takdirde bu sorunu yaşıyorsanız, CTRL tuşunda fiziksel bir problem var demektir. ( Klavyenizin CTRL tuşu bozulmuştur. )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ocak 2011; 16:32:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

sanirim sol CTRL tusu bozuldu


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

sorun cozuldu...

kalvye de 1....6 tuslari calismiyordu vurunca calisiyordu


ctrl tusunada 2,3 kere vurdum calisti




Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

CTRL tuşunun plastik kaplamasını klavyeden ayırın, içerisinde lastik bir tampon yer alacaktır. Zamanla bu parça esnekliğini kaybedip, yırtılabilmektedir. Ve eğer yırtılmış ise bastığınızda işlevselliğini yitireceğinden komutları işleyemeyecektir. Tuşu sökün, altındaki lastik tamponu değiştirebilirsiniz, eğer bir yıpranma söz konusu değil ise yinede şu işlemi denemenizde fayda vardır; plastik parçayı kaldırın ve klavyenin Board'ı ortaya çıkacaktır, bu tuşun komutunun sağlandığı anahtar hemen burada gözükecektir. Bu anahtarın üzerine bir miktar kurşun kalem tozu dökün ve bir güzel yayın. Daha sonra plastik materyali ve CTRL tuşunun kapağını kapatın, daha sonra yeniden deneyiniz.

Not; kurşun elektrik iletkenliğini arttıracağından olası bir temas problemini çözecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ocak 2011; 17:10:40 >

L
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: etihadb

sorun cozuldu...

kalvye de 1....6 tuslari calismiyordu vurunca calisiyordu


ctrl tusunada 2,3 kere vurdum calisti





Vermiş olduğun yararlı bilgi için teşekkür ederim. Bendeki 2 ctrl tuşu da çalışmıyordu, kalvyeyi masaya 2 kere vurunca düzeldi.

Lan oğlum böyle çözüm mü olur! OLDU





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucidEresbos -- 3 Ağustos 2015; 18:58:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Er

Fn + f4 yap düzeliyor...
< Resime gitmek için tıklayın >



B
4 yıl
Er

Num Luck tuşuna 5 saniye basılı tutun...



S
geçen yıl
Er

ÇÖZÜM Bulundu! , aynı sorunla uğraşıyordum, her yerde aradım çözümünü. Ne driver'da, ne windows dosyalarında ne de klavyede mekanik bir sıkıntı yoktu, biliyordum. Çünkü bir günde sebepsiz ortaya çıkan bir sorundu crtl alt del ve shift gibi tuşlar çalışmıyordu bazen biri bazen ikisi. Umudumu yitirmiştim... ta ki bir tuş ataması uygulaması yükleyip çalışmayan bir tuşa basana kadar. Undefined yazıyordu yani tuşu görüyor ama ataması silinmiş ya da yoktu, kısacası.
Bir uygulama ya da bilgisayarın kendisinden kaynaklı olarak tuşun atamasını undefined yapmış. Bir iki uygulama denedim ve SharpKeys uygulamasının 3.8 sürümünü yükleyip oradaki tüm listeyi temizledim düzeldi. Listede gerçekten crtl alt ve diğer tuşlar 00 a atanmıştı. Sorunum bu şekilde düzeldi, bunu aktarmak amacıyla hesap açıp yazdım, iyi günler dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 ay
Er

Sana teşekkür etmek için hesap açtım günlerdir denemediğim şey kalmamıştı. SharpKeys yükleyince sıkıntı düzeldi. Teşekkür ederimm




Bu mesajda bahsedilenler: @shuna
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.