Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
942
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CREALİTY ENDER 3 3D baskı sorunu!!!!
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese iyi forumlar.2 Gün önce satın almış olduğum Creality Ender 3 3D yazıcıda baskı almaya çaıştığım zaman sıkıntı yaşıyorum. İlk başta aldığım bir kaç obje düzgün bir şekilde çıktı ancak sonradan bozmaya başladı ayarları defalarca kontrol ettim.Tabla ayarı yapmama rağmen her zaman sıkıntı yaşıyorum.Bunun sebebi nedir?Baskı konusunda bilgili arkadaşlarım beni yeşillendirirse sevinirim.

AYARLAR/
Kullanılan Nozzle 0.4mm
Baskı Kalitesi Dynamic Quality
Filament:Tinylab 3d Premium quality
Baskı Kalitesi mm bazında.0.16
Kullandığım baskı Programı Cura
Nozzle sıcaklığı:215
Tabla Sıcaklığı:65


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4664BD726 -- 27 Ağustos 2021; 11:34:56 >

A
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam başlangıçta kutuda gelen filament kullanıyorsan çöp filament o kalitesi berbattır yapışmama mukavemet düşüklüğü gibi sorunlar yaşarsın yeni filament alıp özellikle tinylab öneririm birazdaha uygun fiyatlı Ultifilament diye bir marka var yerli oda fena değildir kullandım tıkanma yapmadı yazıcıda baskı sıcaklığı 205 derecelerde kullanmanı tabla ayarını tekrar yapmanı ve extrüder kalibrasyonu yapmanı öneririm under ekstrüzyonda oluyor olabilir kopma bölgelerinde yine birşey olursa bana yazarsan yardımcı olmaya çalışırım :)



U
2 yıl
Yüzbaşı

Taban/ilk katman filament akış ayarını %150 yap, ilk katman baskı hızını düşük tut. PLA için tabla sıcaklığı 50-60 aralığı yeterli olur 65 çok fazla. Tabla yüzeyini her baskıdan sonra temizle. Pritt Stick sürebilirsin makineyi tanıyana kadar ilk katmanda kolaylık sağlar.



G
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sorunu program içerisinden hemde tablayı değiştirerek çözdüm.235mm 235mm 3 mm cam kestirip eski tabla yerine yenisini ekledim.Programdaki ilk katman kalınlığını 0.1 artırdım.Sıcaklığınıda 205 dereceden 215 dereceye çıkardım.Problem çözüldü.Eski tablamda YAPIŞMA sorunu olurken cam tablada yapışmama sorunu ile karşı karşıya kaldım bunuda saç spreyi kullanarak çözdüm.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.