Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
5691
Tıklama
0
Öne Çıkarma
(Çözüldü)Philips CGA5722 Kablosuz Modem Bağlantı Sorunu
A
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Başlıkta bahsetmiş olduğum modemi bugün aldım. Cd sinden kurulumunu yaptım. Kablosuz ağlarda kendi ağımı görüyorum. Ancak bağlan deyip WPA şifremi girdiğimde 1-2 dakikalık "Ağa Bağlanıyor" dedikten sonra hiçbir bağlantı olmuyor. Herhangi bir hata da almıyorum. Kablo taktığımda neti kullanabiliyorum. Ama kablosuz giremiyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arescom -- 7 Aralık 2008; 22:13:45 >

W
16 yıl
Yarbay

Merhaba,

Eğer şifresiz olarak bağlanabiliyorsanız modeme muhtemelen WPA şifreleme kurulumunda bir hata yapıyorsunuz demektir.Kitapçığına bakarak uygun yere şifrenizi yazdığınızdan ve şifrenizi doğru yazdığınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.Uzak ama diğer bir ihtimal ise modemde WPA2 şirelemesi var ise onu seçip wpa2 desteği sağlamayan bir wireless adaptör ile bağlanmaya çalışıyor olmanızdır.

Kolay gelsin..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kablo ile bağlanabiliyorum. Ancak kablosuz bağlantı sağlayamadım. Adsl abonelik bilgilrimde sorun yok. Şİfreyi yanlış yere yazmadım. tek sorun wpa şifresi sorulduğunda giriyorum ama bağlantı olmuyor.

wpa2 şifrelemesi olayını bir incelerim ama sanmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
16 yıl
Yarbay

Demek istediğim şifresiz kablosuz bağlantı kurup kuramadığınızdı ama sanırım olmuyor..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şİmdi ağ adresi alınıyor diyor ama yinede bağlanamıyor. Sanırım ip atayamıyor, ama kablo bağladığımda ethernet ile hemen ip alıp nete bağlanabiliyor. Anlamadım gitti..

Edit: Modemi resetleyip, tekrar kurulum yaptım. Şİfreiz girişi denedim bağlantı başarılı.. Wap şifreleyip tekrar denedim, sorun kalmadı ..

Konu Çözülmüştür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arescom -- 7 Aralık 2008; 22:13:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Yüzbaşı

benm bu modem hakkında başka bir sorunum var sorun ise ben internetteyken ev arkadaşım pcsini açıyor internete girmeye çalışıyor ve pat bağlantı gidip tekrar geliyor sonra devam edebiliyoruz. Sorum şu şekilde olucaktı " Önceden GeekAdsl kullanıyordum ve ben bağlantıdayken başkası bağlanmaya çalıştığında bağlantı kopmuyordu peki neden bunda böyle birşey yapıyor? " sorusu olacaktı yardım edebilirseniz sevinirim ;)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.