Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
41
Cevap
6980
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ÇOK ÇOK ACİL EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN AMFİ ÖNERİSİ LÜTFEN.... (2. sayfa)
Z
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

elindeki hop. ler ile bence pre out çıkışı olan amfi yerine bu hop. lerini tam olarak sürebilecek güçlü bir avr alman çok daha mantıklı.
ayrıca avr ile stereo müzik dinlenmez mantığıda bence çok doğru değil.eğer seçtiğiniz markanın üst segmentteki avr lerinden birini
alırsanız müzik dinlerkende çok keyif alabilirsiniz.ayrıca son dönemde özellikle çok kanallı müzik parçalarının sayısındada belirgin bir
artış var,örneğin konser veya videoklip dvd lerinin 5.1 dts kayıtlı olanları varki inanın sanki grubu evinize getiriyorlar,böyle bir
dinletiyide zaten stereo bir sistemden almak zaten imkansız.tabiiki giriş ve giriş üstü seviyedeki avr ler ağırlıklı olarak sinema performansı
olan müzik içinde belli seviyelerde sonuçlar verebilen cihazlardır.onlardan büyük beklenti içine girmek tabiiki çok doğru olmaz ama alacağınız
üst seviye bir avr nin bu konuda eksik kalacağına inanmakta bence son derece yanlıştır.anladığım kadarı ile pio kafanızda oturmuş gibi,
lx73-75-83-85 gibi pio nun amiral gemileri müzik konusunda oldukça başarılıdır ve elinizdeki hop. leri bence adam gibi sürerler hiç bir
şeyinde eksikliğini hissetmezsiniz,ayrıca çok defa denediğim için klipsch ler ile özellikle denon un avr lerininde inanılmaz uyumlu olduğunu
ve 3311 veya 12 ve üstündeki tüm denon avr ler ilede yine son derece başarılı bir takım oluşturabileceğinizide hatırlatmak isterim.yanlız
denonlar pio lara oranla daha yüksek fiyatlı olabilir,bu aşamada devreye sizin bütçe durumunuz girer.


Bu kadar uzun cevap yazacak vaktinin olduğunu bilmiyordum...

yaw şefik valla seninde her yerde gözün var sanki,arada iki çift lafı çokmu gördün bize


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yarbay

bu konu ile alakalı olarak, çok kalite stereo amfi ve hop. olmadıkça aradaki farkın sıradan bir insan tarafından algılanabileceğini
zannetmediğimi söylemek isterim.bir sürü sistem dinledim hem stereo hemde avr lerle,çok özel sistemler haricinde bu fark bana
göre farkedilir değil,tabi bu göreceli bir kavram,dinleyen kişinin kulağına göre değişir.ama bence ayrı ayrı cihazlar ve tak çıkarla
uğraşacağına sağlam bir kalitede üst segment bir avr normal kullanıcılar için hem sinema hemde müzikte yeterli etkiyi yaratacaktır.
haaa kişi bir stereofil ise o zaman iş değişir,zaten o adamların avr lerle hiiiiç işi olmaz arkadaşlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

Tabi ki kulak meselesi. Eğer kulağınız aradaki müzikaliteyi ayırt edemiyorsa bu kadar zahmete girmenin bir anlamı yok. Ben de inanın öyle olup en azından tek cihazla rahat rahat keyfime bakmak isterdim. Ama çok üst sınıf bile olmasına gerek yok, orta sınıf bir stereo amfiden aldığınız sesi en üst segment avr den almanız imkansız gibi birşey. İlk dinlendiğinde evet fark yokmuş gibi geliyor insana ve pop, metal, rock gibi türlerde de bu fark uzun süre test etseniz bile ortaya çıkmıyor. Ama bir Diana Krall, McCoy, Bocellii dinlerken uzun süreli dinlemelerde fark kendini göstermeye başlıyor. Üst segment bir avr psikolojik olarak insanı tatmin ediyor gibi bir durum ortaya çıkabilir ama zaten yapısal olarak mümkün olmayan birşeyden bahsetmek de bunun biraz psikolojik olduğunu gösteriyor. Ben de istiyorum üst sınıf bir avr almayı. Lx55 şu anda kafamda mantıklı bir seçenek gibi. Ipad kontrolü bile ayrı bir zevk benim için. Ama bu digital makineleri kendi kulvarları dışındaki ürünlerle kıyaslamak bence yanlış oluyor. Çünkü buradaki farkı algılamayıp hoparlör kablolarının yere temasındaki ses farkını , cam yerine ahşap sehpa kullanınca ortaya çıkan ses farkını veya yüzlerce euroya kablo alıp avr ye takıp en ufak ses farklılıklarını anlamak hissetmek nasıl bir ikilimdir Psikolojik....



S
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18

Hmm bu uyarınız için çok teşekkür ederim. Peki pre out çıkışı olduğu zaman bağlantı nasıl olucak ? Bu konuda bilginiz varmi ?

Bu konuda söylenen Avr'nin Preout çıkışından (avr'de pro out çıkışı gerekiyor) Stereo amfinin herhangi bir girişine bağlantı yapmak. (cd player girişi olabilir) Sinema seyrederken her iki anfi açık olacak, ön 2 hop. 'ü stereo amfi besleyecek, müzik dinlerken sadece stereo amfi açık olacak. Player'ler hangisine bağlı olacak dersen emin değilim. Ses kontrolü sinema seyrederken nasıl olacak dersen, mantıken Avr'den yapılacak ayarların stereo amfi içinde geçerli olacağı yönünde. Hiç denemediğim için doğruluğundan emin değilim ama eminim uzman arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlar.



M
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ikaraer

Hoparlörleriniz çok zor sürülebilen cinsten değiller bu sizin için bir artı olsa gerek..Müzik dinlemek ise AVR çok yanlış bir tercih olur.Tamam sinema performansı iyidir güzeldir fakat 5000 TL'lik bir AVR,1500 TL'lik Stereo amfiden alacağınız sesi size vermez.Müzikalite arıyor ve ısrarla AVR istiyorsanız bence bu konuda Marantz'dan vazgeçmeyin derim.SR 6006 modeli hem söylediğiniz Onkyodan uygun fiyatlı,hemde müzikalitesi daha ön planda olan bir amfidir.Yani beklentilere bağlı bu,alacağınız standart bir AVR'de beklentilerinizi karşılayabilir.Ama bence bu sistem için Onkyo 809 gerçekten gereksiz ve fazla pahalı..Söylediğim gibi herhangi bir Digicom bayisinden Pioneer VSX-921 alıp geri kalan parayı daha gerekli yerlerde değerlendirmiş olursunuz,ki liste fiyatına göre konuşursak yaklaşık 2900-3000 TL'lik bir fark oluşuyor bu parayada sizi çok fazlasıyla tatmin edecek kaliteli bir stereo amfi alarak en doğru yatırımı yapmış olursunuz.

Of of offf. Böyle bir seçenek ile sinema zaten gayet tatminkar bir sonuç ortaya koyar ama şöyle 3000 lira civarında bir stereo amfi ile müzik resmen evinizde yeniden doğar. Audiophile hastalığına da yakalanma riski burada bu sesleri duyunca başlıyor zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Teğmen

Furkan arkadasım eger mümkünse bir yerde onkyo tx-nr 809 mod. hem sinemada hemde stereo olarak dinle önemli olan senin kulak hissin ve zevkin ben bir 809 kullanıcı olarak senin sistemine uygun oldugunu düsünüyorum.



F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız ve yonledirmeleriniz sayesinde bugün itibariyle Pıoneer SC LX73 almış bulunmaktayım. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız ve yonledirmeleriniz sayesinde bugün itibariyle Pıoneer SC LX73 almış bulunmaktayım. Teşekkürler.

Hayırlı olsun güle güle kullan. cihazı kurduk'dan sonra cihaz hakkında bilgi verirsen bizide cihaz hakkında bilgilendirmiş olursun.



F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çok sagolun çok teşekkür ederim amfi bugün elimde olacak kolonlar ise takım olarak bugün geldi Kismetse bugün kurunca resimleri eklerim teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Sonunda resim yükleyebildim gerçekten çok ihtişamlı bir amfi mükemmel bir ses kalitesi var. Belki hiç stereo amfi dinlemediğimden kaynaklı olabilir ama mükemmel bir stereo kalitesi var daha çoğu ayarını bilmesemde bir kaç ayar çok fazla bile geliyo şuan. Sinema performansı beni çok etkiledi gerçekten o mermi sesleri olsun felan mükemmeldi. Gerçkenten şuan tek eskik olan kaliteli kablo :) şuan 2 tl lil oto kablosu bağlı olsada onuda en kısa zamanda halledicem. Surrondlar ayak olmadığı için şuanda önde en kısa zamanda yerlerini alacaklar :) teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yerine biraz ufak geldi fakat ısınma problemi pek olmaz sanırım :)

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

Çok güzel olmuş, güzel günlerde kullanın. Ama yerleşimi bence sakıncalı ve önemli bir durum, ısınma sonucu kondansatörlerin ömrünü azaltırsınız.



F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim Sayın Mecanica çok sagolun bu arada haklısınız sanki biraz ısınma var belki normaldir fakat içeriye 2 adet fan yerlestiricem bide oyle denicem umarım ise yarar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Binbaşı

Çok şık olmuş, Lx73 nerdeyse hiç ısınmıyor ama tabi üst den 4-5 cm lik bir boşluk olsa iyi olurdu. Bu arada 82 ler dolabın üstünde galiba, pek tavsiye edilmeyen bir durum koltukları çekip yere koyma şansın yok mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yere indirme için sol taraf uygun da sertaç abi sağ taraftaki L tipi koltuğun arkasında duvar var ve onun önüne sığmaz malesef böyle kullanmak zorundayım. Fakat böyle olmasına rağmen birde dolapların içi tabak çanak dolu malum anneler :) fakat en ufak bi tabak sesi olsun gıcırdama olsun hiç bir ses gelmiyor sadece çok tok bas ve mit yer sallanıyor fakat dinlediğim yerden ortalama 2 3 metreden dinliyorum çok sağlam bir titreme var. 3 adım geri geldiğim zaman bass dağılıyor hiç gelmiyor buda sub un olmamasından kaynaklı sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Yarbay

demekki neymiş;

avr ilede müzik dinlenebiliyormuş



M
14 yıl
Çavuş

pihonner en iyisi bence



M
14 yıl
Yüzbaşı

Demek ki anlayan da varmis, anlamayan da. Ama kulak meselesi bu diyecek bir sey yok. El radyosu kullanip memnun olan bile var sonucta lafimiz anlayip farkini varabilene yada. Israrla anlamazliga gelmeye valisanlara degil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 17 Mart 2012; 15:22:18 >

H
14 yıl
Yarbay

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Şimdi arkadaşlar belki gene stereo da beklentilerin çok fazla yanlış yönledirme insanları diye bana kızarlar ama naçizane fikrimi söyleyeyim.

A9 çok başarılı bir amfi dinledim ve çok beğendim. Ancak o kadar da abartmaya gerek yok . Bence A9 'un LX73 'e göre stereoda olan artısından daha fazla fark sinemada 1021 ile 73 arasında oluşur.

Bence kesinlikle 73 alın ve keyfinize bakın. Her iki amfiyi de alırsanız birlikte kullanmak için oldukça zorlanırsınız.




Güzel Günlerde kullanın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 17 Mart 2012; 15:25:56 >

F
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Vallahi çok çok sagolun Hİ-DEF-MAN sözünüzü dinledim ben Hayatımda böyle kaliteli ses dinlemedim. Böyle sinema performansı gercekten yönlendirdiğiniz İcin çok çok sagolun. Biliyorum belki diyeceksiniz stereo dinledin mı ? Dinlemedim ama ben böyle memnumum teşekkürler. :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.