Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
584
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Çin'in ilk büyük sodyum iyon bataryalı depolama tesisi hizmete girdi (2. sayfa)
M
2 ay
Yüzbaşı

> Ana ağırlık kara yolu değil demir yolunda olmalı.

Amerika'da demir yolu işletmeciliği gelişmemiş, herkes otobüs kullanıyor, büyük tırlar kullanıyorlar, buna ne diyeceksin?

Hem demir yolu olmasın demiyorum ki; her ikisi de olsun ve olmalı. Türkiye'de milyonlarca araç var sonuçta, yollar da önemli.

Almanya'nın "Autobahn"'ları varsa bizde de var artık. Türkiye'de yetişen çocuklar bunu yaşayarak yetişecekler. Önemli şeyler bunlar.

Cami konusunda birşey diyemiyorum, insanlar inançlı, bunu değiştiremezsin.

"İşsizliği azaltabiliriz" demişsin. Türkiye ihracatta sürekli rekorlar kırmasına rağmen işsizlik ve enflasyon düşmüyor. Dünya malesef böyle işlemiyor, Standard & Poors ve Fitch'lerin ratinglerine bağımlıyız. (Ratinglerin nasıl verildiği konusunda The Big Short filminde ilginç bir sahne var)

"Uluslararası sermaye" diye bir gerçek var. Youtube da Noam Chomsky'nin bu sermayenin ülkelere nasıl diz çöktürdüğünü anlatan konuşmalarını dinlemeni tavsiye ederim.

Depremde hangi binanın, eski mi yeni mi, ayakta duracağını kestiremiyoruz. Yalnız; muhalefet iktidar olsa bu durumun değişeceğini düşünmüyorsundur umarım?

"Hasarlı bina olduğunda hemen yıkıp yeniden yaptırıyor devlet." demişsin Japonya için; iyi de depremden bu yana henüz bir - bir buçuk yıl geçti, binalar teslim edilmeye başlayalı çok oldu..!?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Zer0_
G
2 ay
Çavuş

Amerikada demir yolu işletmeciliği gelişmemiş mi?

< Resime gitmek için tıklayın >


https://tr.wikipedia.org/wiki/Demiryolu_uzunlu%C4%9Funa_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi
Listeye bakıldığında Amerika demir yolu konusunda DÜNYA ÜZERİNDE 1. SIRADA.

Adamlar sanayi devriminden beri petrol taşımak veya kıymetli hammadeleri taşımak için demir yolu kullanıyor. Sadece trenlerin gidemeyeceği bölgelere dağlık alanlara yakın eyaletlere ve iç bölgelere tırlarla nakliye işi yapılıyor ancak Amerikada demir yolu taşımacılığı aksine yaygın.

Camii konusuna gelirsek, biz neden gidip sağa sola camii yapmak zorundayız? Oraya buraya camii açmak zorunda mıyız? Oranın halkı, devleti açsın? Türkiye cumhuriyeti hayır kurumumu ? Filipinlerin, kırgızistanın, cibutinin, Rusyanın, Belarusun, Haitinin ve diğerlerinin 1 camii yapmaya bile kasalarında para yok mu? Orada ki insanlar inançlı yapacak bir şey yok diyemezsin bana, oranın hükümeti var, devleti var onlar yapsın biz niye yapıyoruz?


https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye-yurt-disinda-nerelerde-cami-insa-etti-bu-camilerin-maliyeti-ne-1397321


Burada olay muhalefet iktidar muhabbeti değil, Japonya gibi bir yerde hasarlı çatlak binalar hemen yıkılıyor. Sana İstanbulda 99 depreminden beri kaç tane çatlak bina olduğunu gösterebilirim ve hala bunlarda insanlar yaşıyor. Senin o dediğin şey hafif hasarlı binalar. Ağır hasarlı binaları anında yıkıyorlar devlet boşalttırıyor zorla evleri çünkü risk oluşturuyor. 2019'a kadar iktidar partisi yönetti İstanbulu ama hala hasarlı yapılar var.

Hafif hasarlı binaların veya oturulabilecek binaların incelenmesi uzun sürüyor sebebi ise binaların ayakta kalması ve gözle bir hasar olmayabiliyor bu bile aslında ne kadar işi ciddiye aldıklarının kanıtıdır Japonya'da.

Gece kondu gibi yapılara imar affı verildi mi verilmedi mi? Eee daha ne konuşuyorsun kardeşim sen? Hiçbir mühendislik geçerliliği olmayan, köyde ki Ahmet amcanın, mehmet dayının mantığıyla yapılan derme çatma evlere imar barışı verilmedi mi?


Türkiye sürekli ihracatta rekor kırıyor ama neyde kırıyor? İhraç ettiğin ürün kadar ithal ediyorsun. Beyin göçü veriyorsun sürekli? Mühendislerin ülkeden çekip gidiyor, doktorların çekip gidiyor. Gayet normal değil mi enflasyonun düşmemesi?

Muhacır ensar kardeşlerinize Dünya kadar para harcanacağına yarı iletken fabrikası açılırdı. En azından 45 nm çapında işlemci mimarisi için çalışmalar yapılırdı elde edilen birikim Aselsana, havelsana, roketsana aktarılırdı.

Ayrıca enflasyonun düşmemesinin 2 sebebi var 1 tanesi covid diğeri ise depremin enkazı. Çok başka sebeplerde varda neyse.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 20 Mayıs 2024; 2:20:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @msegmx
B
2 ay
Yarbay

Almanya'da 1890'larda elektrikli tramvaylar, Dresden'de 19 devlet binası, yüzlerce sokak lambası, havuz pınarları elektrikle çalışıyormuş. 1890'da hangi ara hangi elektrik tesisini kurdular da bunca elektrikli altyapıya geçtiler.

Maraş depremi biraz şaibeli. Üstüste iki tane 7.7 deprem tarihinde görülmemiş aralıklarla deprem bu işin insan eliyle yapılmış olabileceğini düşündürüyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Zer0_
G
2 ay
Çavuş

Hocam iki depremin olması doğal. Siz fayda çar bombası bile patlatsanız fayı harekete geçirmeniz zor olacaktır böyle bir durum için. Çünkü ortaya çıkan enerji muazzam boyutlarda.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
M
2 ay
Yüzbaşı

Amerika'nın yüzölçümü büyük. Tabii ki demiryolu daha uzun olacaktır. Çin ve Japonya ya göre gelişmemiş, yada modern değil. Reddit'e bakaraktan söylemiştim:

https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/1927rn1/why_doesnt_the_us_have_a_high_speed_train_system

https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/qwqg79/do_americans_not_use_trains_often

Olmasa bile, isteseler modernize ederler. Sen şimdi Amerikan ekonomisini Türkiye'nin ekonomisiyle mi kıyaslıyorsun??

Cami konusunu bilmiyorum, yaptırana sorman gerek.

Hasarlı bina konusunda derdin iktidarı eleştirmekse eğer; senin mantığına göre muhalefet iktidar olduğunda hemen ilk yıl tüm hasarlı binalar yıkılıp yenilenmesi gerekiyor. Bu gerçekçi mi sence? Bu mümkün olsaydı şuan ki iktidar da yapardı, yapmaması için bir sebep yok.

Japonya ile Türkiye aynı mı? Birçok yönden kıyaslamak gerekiyor. Bir kere Japonya G7 ülkesi, bizim ekonomimiz Japon ekonomisiyle kıyaslanamaz bile. Japon halkı bizim halkımız kadar kutuplaşmış mı peki? Onların muhalefeti bizimkiler gibi maksat karşı çıkmak için mi muhalefet yapıyor?

İmar affı konusunda bilgim bulunmuyor. Olmuşsa da olmaması gereken bir durum.

Mühendislerin gitmesiyle enflasyonun ne alakası var??

Muhacır ensar dediğin kim? Suriyeliler mi?

Yarı iletken fabrikası ile ilgili, geçen sene kuruldu, haberin yok sanırım:

https://www.dunya.com/kose-yazisi/55-yillik-dus-65-nanometre-ile-gercek-oluyor/692434

https://shiftdelete.net/turkiye-cip-uretim-tesisi-icin-imzalar-atildi-iste-tarih

"Ayrıca enflasyonun düşmemesinin 2 sebebi var 1 tanesi covid diğeri ise depremin enkazı."
Hiçbir zaman bu kadar basit değildir, bir iki sebebe indirgemek hata olur.

Maksat ülkeyi eleştirmek için yazıyorsun gibime geliyor, "diğer ülkeler cennet, bizde herşey kötü".

Yiğidi öldür hakkını ver demişler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Zer0_
G
2 ay
Çavuş

Demir yolunun modern olup olmaması önemli değil yüz ölçümü geniş olabilir ama yine de kullanılıyor mu?
Kullanılıyor, bazı şeylerin eski olması kullanılamayacağı anlamına gelmiyor.

Japonya ile tabii ki ekonomimiz bir değil fakat imar barışı ile birçok bina yasal hale getirildi. Hemen yıkılmalı değil ağır hasarlılardan başlanıp hızlıca 20 sene içinde bu işin çözümlenmesi gerekiyordu.

İstanbulda her yer AVM dolu, toplanma alanı yok düzgün çünkü adım başına beton dikildi sadece anadolu tarafında belli yerlerde var Avrupa yakasında neredeyse çok az yer var.

Şimdi eleştirmek suç değil ancak ben diğer ülkeler cennet felan demiyorum. Fakat bana sunduğun argümanların ne kadar geçersiz olduğunu söylüyorum.

Mühendislerin ve doktorların gitmesinin enflasyonla çok alakası var. Türkiye'de en basitinden bir laptop alacaksın 1 tane kendine 1 tane devlete alıyorsun maliyet çok fazla ve kazandığın para çok az. Enflasyona karşı ezilmemek için okumuş kesim ülkeyi terk ediyor çok alakası var yani. Adam aynı işi yurt dışında yaptığında hak ettiği maaşı alıyor.

Camileri diyanet vakfı yapıyor bu paralar toplanan paralar olsun fakat ingilterenin, rusyanin, almanyanin, japonyanin parasi yokda mi biz yaptiriyoruz? O toplanan paralarla Türkiyede öğrenciler okutulabilir, açlar doyurulur, sen kendi açını doyurmadan gidiyorsun bilmem nereye cami bilmem nereye afrikaya yardim diyorsun. Türkiye hayir kurumu değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 20 Mayıs 2024; 17:15:5 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @msegmx
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.