Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
323
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cila boya koruma hakkında
U
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda Bilginize ihtiyacım var.Boya koruma yapılırken ilk olarak yıkanır kil yapılır sonra pasta ve cila sonra da boya koruma yani wax mı yapılır? Birde pasta yapılmadan direk cila ve üzerine wax sürülse olur mu ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
10 yıl
Yarbay

Boya koruma adı üstünde boya korumadır. Pasta cila aşamaları zorunlu değildir. Sadece killenmiş temiz yüzeye de yapılır. Sizin dediğiniz detay işine giriyor. Yani hem parlatıp hem korumak ve ince temizlik yapmak.

Yazdığınız aşama kağıt üstünde doğru. Fakat ful kat pasta ancak boyasında çok çizik olan ya da matlaşmış araçlara yapılır. Yoksa lokal çizik olan bölgelere uygulansa yeterlidir. Çünkü pasta, cilaya nazaran daha kalın aşındırma yaptığından düzenli olarak tüm araca uygulamak uzun vadede verniğiniz baya inceltebilir. Dolayısıyla standart, yıkama, kil, yıkama, cila , koruma diyelim. İlle wax şart değil. Wax en klasik yöntem. Onun yerine sealant veya nano tarzı ürünler de kullanılabilir. Son sorunuza göre de yazdığım gibi pasta yapmadan direk cila ve üzerine wax atılabilir. Ancak araçta derin çizikler, fırça harelenmeleri varsa, sadece cila attığınızda araç parar ama kılcal çizikler tamamiyle. Dolayısıyla boyanızın durumuna göre aşındırma oranı farklı ürünleri seçersiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ugur051
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.